به گزارش شهرآرانیوز؛ از صبح جمعه ۲۳ خردادماه که خبر حمله ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی به کشور منتشر شد و متعاقب آن، خبر شهادت جمعی از فرماندهان و دانشمندان و مردم، دل هر ایرانی را که دل در گرو این آب و خاک دارد، به درد آورد. هر چند عملیات غرورآفرین رزمندگان در پاسخ به این جماعت، همچون آبی بر آتش بود و توانست روحیه مقاومت را به جامعه بازگرداند، اما نباید از یاد ببریم که این دشمن صهیونیستی، غیرقابل پیش بینی است و ضرورت دارد در عرصههای مختلف اجتماعی، برنامه مشخصی برای مقابله با آن داشته باشیم.
از جمله مهمترین این عرصهها نیز فرهنگ و هنر است که توجه و استفاده درست و بجا از ابزارهای مختلف در این حوزه، میتواند کمک کند روحیه میهن پرستی در جامعه محکمتر شود و آن کلام گهربار نبوی که حب الوطن را جزئی از ایمان میداند با پوست و گوشت خود لمس کنیم. در گفتوگو با جمعی از هنرمندان و مدیران فرهنگی استان خراسان رضوی، به نقش هنرمندان در اوضاع دفاعی حال حاضر و نقشی که جامعه فرهنگی و هنری ما میتواند در این عرصه ایفا کند، پرداختهایم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی درباره فعالیتهایی که جامعه فرهنگی و هنری استان میتوانند در شرایط فعلی و در کنار فعالیتهای سایر دستگاهها و گروهها و تشکلها انجام دهند، میگوید: مهمترین کاری که اصحاب فرهنگ و هنر در زمینههای مختلف فرهنگی، هنری و رسانهای میتوانند انجام دهند و شاید کم اهمیتتر از عملیات نظامی در این شرایط نیز نباشد، توجه به موضوع عملیات روانی و جنگ رسانهای دشمن است.
حسین مسگرانی تأکید میکند: اعتمادسازی و اطمینان بخشی، توجه به ارزشهای کشور، تأکید بر حب وطن در مقابل دشمن، ایستادگی کردن و مهمتر از همه، آرامش دادن به فضای عمومی جامعه، از جمله فعالیتهایی است که اهالی فرهنگ و هنر و رسانه میتوانند انجام دهند تا جامعه از آن فضای التهابی که دشمن به دنبال آن است، فاصله بگیرد و به سمت یک فضای آرام و مبتنی بر عقلانیت پیش برود. وی بیان میکند: خوشبختانه این کار در سطوح مختلف، در سطح کشور و استانها انجام شده و جامعه فرهنگی و هنری در این زمینه پیشگام و پیشتاز بودهاند.
در فضای مجازی، شاهد اظهارنظرهای منطقی و احساسی، پشتیبانی و حمایت از نیروهای مسلح و حمایت از آنها و نیز توجه به وحدت و جلوگیری از بروز اختلافات شخصی و سلیقهای از سوی اهالی فرهنگ و هنر بودهایم. مسگرانی در ادامه میگوید: در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز شورای اطلاع رسانی و قرارگاه رسانهای استان به این موضوع اهتمام داشتهاند و در کنار آن، تشکلهای هنری نیز جلسههایی داشتهاند تا بتوانند در این عرصه تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند. هر چند خود جامعه هنری، فرهنگی و رسانهای، پیشگام و پیشتاز بودهاند و هر یک به نوبه خود فعالیتهایی را انجام دادهاند.
محمدرضا میری، هنرمند گرافیست و چهره سال هنر انقلاب اسلامی، میگوید: تلاش میکنیم هر کاری از ما ساخته باشد، انجام دهیم. دوستان را در فضای حقیقی و مجازی دور هم جمع کردهایم و میان هنرمندان رشتههای مختلف، ارتباط برقرار کردهایم. وی تأکید میکند: ما به شبکه سازی میان هنرمندان نیاز داریم تا یک شبکه منسجم میان تولید و نشر آثار به وجود بیاید. ضمن آنکه باید توجه کنیم مخاطبان مختلف و در ردههای سنی گوناگون را در تولید آثار لحاظ کنیم.
میری در ادامه میگوید: باید توجه داشته باشیم که هنرمندان باید در شرایط مختلف، آمادگیهایی داشته باشند. متأسفانه گاهی احساس میکنم که این میدان رویارویی، آمادگی از جنس خود میطلبد و اقتضائات خود را دارد و هنرمند باید این اقتضائات را به درستی بشناسد. سالها آرزوی ما این بود که با رژیم اشغالگر قدس مقابله کنیم و به آرمان آزادی قدس شریف برسیم و حالا همان دشمن اشغالگر، به خاک میهن ما نیز تجاوز کرده است. این جنس رویارویی، رویارویی متفاوتی برای ماست.
وی تأکید میکند: شاید تجربه امروز ما شبیه تجربه آغاز جنگ تحمیلی باشد. هر چند در جنگ تحمیلی، ما یک جبهه مشخص در غرب و جنوب داشتیم که اکنون، این گونه نیست. جبهه گسترش پیدا کرده و در کنار آن جبهه رسانهای گستردهای نیز ایجاد شده است. باید به همه این اقتضائات توجه کنیم و همدیگر را پیدا کنیم تا بتوانیم کاری هم افزا انجام دهیم.
محسن عقیلی، هنرمند مستندساز، درباره ارائه تولیداتی در خصوص وقایع اخیر میگوید: در حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی، پروژههایی را به همراه تعدادی از دوستان مستندساز تعریف کردهایم. ضمن اینکه با ارتباط با دوستان خود در انجمن فیلم سازان انقلاب اسلامی، تلاش میکنیم تولیداتی را به نتیجه برسانیم و این خروجیها با سرعت بیشتری به سرانجام برسد.
وی تأکید میکند: باید بدنه دوستان رسانهای پای کار بیایند و تولیداتی را که صورت میگیرد، به صورتهای مختلف منتشر کنند و زنجیرهای بین تولید و انتشار و دیده شدن این آثار شکل بگیرد. اتفاقات موجود باعث شده برخی از افراد روحیه خود را ببازند و این تولیدات میتواند در تقویت روحیه عمومی جامعه مؤثر باشد. عقیلی میافزاید: ما تولیدات کوتاهی درباره زندگی شهدای این حوادث داشتهایم و در ضمن، صحبتهای رهبر انقلاب اسلامی در این باره را به مخاطب معرفی کنیم. مخاطب این تولیدات، از رده نوجوانان به بالاتر هستند.