توصیه یک جنایتکار جنگی برای اعطای جایزه صلح نوبل به «ترامپ»! سفیر چین در مانیل احضار شد مجتبی پورمحسن، خبرنگار اینترنشنال کیست؟ + مدارک لو رفته توسط گروه هکری حنظله بررسی طرح توسعه پایدار محدوده شرق شهر مشهد در استانداری خراسان رضوی جزئیات تازه از حمله دوباره به یک کشتی در مجاورت آب‌های یمن (۱۷ تیر ۱۴۰۴) مصر یورش شهرک‌نشینان اسرائیلی به مسجدالاقصی را محکوم کرد رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: نیرو‌های مسلح ایران با تمام توان در برابر زورگویی ایستادگی کرد تقدیر سخنگوی دولت از نقش «ایکوم» در حفاظت از اشیای تاریخی در جنگ تحمیلی ۱۲روزه گروه هکری حنظله: شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد لیبرمن: نتانیاهو خطر واقعی برای اسرائیل است واکنش گولان به تارومار شدن نظامیان اسرائیلی: مجبوریم جنگ غزه را تمام کنیم طحان نظیف: طرح تشدید مجازات همکاری با اسرائیل، به دلیل ابهامات به مجلس ارجاع شد هشدار قسام: نظامیان اسرائیلی بیشتری را در غزه اسیر می‌کنیم ایوبی: انسجام جهانی فارسی زبانان، رسالت ایران و تاجیکستان است هلاکت ۵ نظامی صهیونیست در شمال باریکه غزه (۱۷ تیر ۱۴۰۴) کمیسیون امنیت ملی مجلس: مجموعاً ۶۰ هزار پهپاد وارداتی و داخلی داریم سفیر ایران در ارمنستان: همواره خواهان روابط پایدار با کشور‌های منطقه هستیم تحلیلگر سابق سیا: اوکراین به سمت فروپاشی حرکت می‌کند برافراشته شدن پرچم ایران در دسته عزاداری ایالت سند پاکستان رئیس مجلس قانون انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) سازمان ملل زنگ خطر را به صدا درآورد: غزه در حال احتضار است جالوت سایبری مدیرکل اتباع وزارت کشور: تلاش برخی رسانه‌های خارجی برای ایجاد جوسازی علیه سیاست‌های مهاجرتی ایران است نماینده مردم مشهد در مجلس: در پروسه خروج اتباع باید حریم‌ها و حرمت‌ها حفظ شود یک نماینده مجلس: دولت باید اهتمام جدی در خصوص پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری داشته باشد منابع آگاه از احتمال ازسرگیری ارسال کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین خبردادند ابلاغ پیام وزیر خارجه ایران به همتای عمانی‌اش
سرخط خبرها

جنگنده F-35 چه مشکلاتی دارد؟ | گرانِ آسیب‌پذیر

  • کد خبر: ۳۳۹۲۶۷
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۷
جنگنده F-35 چه مشکلاتی دارد؟ | گرانِ آسیب‌پذیر
جنگنده F-35، تولید شرکت «لاکهید مارتین»، که این روز‌ها نام آن را بسیار می‌شنویم جنگ‌افزاری بسیار گران‌قیمت است که درعین‌حال اشکالات و نقص‌هایی بزرگ هم دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، اسرائیل اولین اپراتور خارجی بود که جنگنده F-35 را دریافت کرد و از آن زمان به‌طور گسترده از این هواپیمای رادارگریز در عملیات‌های مختلف در منطقه استفاده کرده است. بر اساس آخرین گزارش‌ها و اطلاعات منتشرشده تا اواسط ژوئن ۲۰۲۴، نیروی هوایی اسرائیل اکنون حداقل ۳۹ فروند جنگنده F-35 از مدل اختصاصی خود با نام «ادیر» (F-35I Adir) را در اختیار دارد. این جنگنده‌ها بخشی از سفارش اولیه ۵۰ فروندی اسرائیل به شرکت لاکهید مارتین آمریکا هستند. بااین‌همه، این جنگنده‌ها، علی‌رغم هزینه هنگفتی که روی دست خریدار گذاشته‌اند، با چالش‌هایی جدی روبه‌رو هستند که بی‌گمان رژیم صهیونیستی را نگران می‌کنند.

نقاط ضعف جنگنده F-35

جنگنده لاکهید مارتین F-35 لایتنینگ II، از بدو طراحی تا به امروز، با مجموعه‌ای از نقاط ضعف و چالش‌های جدی دست‌وپنجه نرم کرده است. این معایب، که طیف وسیعی از مسائل فنی، نرم‌افزاری، لجستیکی و مالی را دربرمی‌گیرد، برنامه این جنگنده نسل پنجم را به پرهزینه‌ترین پروژه نظامی تاریخ تبدیل کرده و همواره مورد نقد کارشناسان و نهاد‌های نظارتی بوده است.

مهم‌ترین نقاط ضعف این جنگنده را می‌توان در چند حوزه کلیدی دسته‌بندی کرد:

یک. هزینه‌های سرسام‌آور و خارج از کنترل

شاید بزرگ‌ترین و آشکارترین نقطه ضعف F-35 هزینه‌های نجومی آن باشد. کل هزینه چرخه عمر این برنامه (شامل توسعه، خرید، عملیات و نگهداری) بیش از دوتریلیون دلار برآورد شده است. این رقم بسیار فراتر از پیش‌بینی‌های اولیه بوده و فشار سنگینی را بر بودجه‌های دفاعی کشور‌های خریدار وارد کرده است.

دو. آمادگی عملیاتی پایین و مشکلات قابلیت اطمینان

یکی از نگران‌کننده‌ترین ضعف‌های F-35، سطح پایین آمادگی برای انجام‌دادن مأموریت است. گزارش‌های متعدد دفتر پاسخگویی دولت آمریکا و دفتر آزمایش و ارزیابی عملیاتی پنتاگون نشان می‌دهد که این جنگنده در بسیاری از مواقع زمین‌گیر بوده و آماده پرواز نیست.

سه. مشکلات نرم‌افزاری پیچیده و بی‌پایان

جنگنده F-35 بیش از هر جنگنده دیگری به نرم‌افزار متکی است و همین وابستگی به یکی از پاشنه‌های آشیل آن تبدیل شده است.

چهار. چالش‌های مربوط به موتور و پیشرانه

موتور پرَت‌اند ویتنی F135، قلب تپنده F-35، نیز از مشکلات قابلیت اطمینان (Reliability) رنج می‌برد.

پنج. ایرادات کیفی در تولید و کنترل کیفیت

با وجود گذشت سال‌ها از شروع تولید انبوه، گزارش‌های پنتاگون همچنان به وجود «نقایص کیفی» در جنگنده‌های تحویلی اشاره دارند. این ایرادات که باید در خط تولید شناسایی می‌شدند پس از تحویل به یگان‌های عملیاتی کشف شده و بار اضافی بر دوش تیم‌های تعمیر و نگهداری قرار می‌دهند.

شش. آسیب‌پذیری‌های سایبری

به‌عنوان یک پلتفرم کاملا شبکه‌محور، F-35 بالقوه در برابر حملات سایبری آسیب‌پذیر است. گزارش‌های دفتر آزمایش و ارزیابی عملیاتی پنتاگون بار‌ها بر وجود «کمبودها» در قابلیت بقای جنگنده در برابر تهدیدات سایبری تأکید کرده و خواستار رفع این نواقص شده‌اند.

جنگنده F-35 چه مشکلاتی دارد؟ | گرانِ آسیب‌پذیر

پول‌های دودشده

گزارش‌های متعددی از سقوط و سوانح جنگنده‌های F-35 وجود دارد. چندین فروند از این هواپیما به دلایل فنی، خطای انسانی یا حوادث دیگر سقوط کرده‌اند. از زمان ورود به خدمت، حداقل، ۱۱ فروند جنگنده F-35 در سوانح مختلف از بین رفته‌اند. این حوادث، که شامل مدل‌های مختلف این جنگنده و نیرو‌های هوایی کشور‌های گوناگون بوده است، در بیانی دقیق‌تر، به دلایل مختلفی ازجمله نقص فنی در موتور، مشکلات نرم‌افزاری، خطای دید خلبان و دیگر ایرادات مکانیکی رخ داده‌اند. همچنین، بر پایه گزارش ارتش جمهوری اسلامی ایران، این نیرو تا امروز توانسته است چهار F-35 را ساقط کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->