فضانوردان جدید ایستگاه فضایی بین‌المللی چه زمانی به فضا اعزام می‌شوند؟ احتمال برگزاری دور جدید مذاکرات روسیه و آمریکا تا پایان تابستان ۲۰۲۵ ویدیو | درمان غیرتهاجمی آلزایمر با عینک نوردرمانی هند رادار جدید برای ردیابی هواپیماهای رادارگریز معرفی کرد ایلان ماسک از Grok 4 به عنوان هوشمندترین هوش مصنوعی جهان رونمایی کرد گلکسی z فلیپ ۷ معرفی شد + ویژگی‌ها و مشخصات گلکسی z فولد و فلیپ ۷ تا چند سال آپدیت اندروید دریافت می‌کنند؟ گلکسی واچ اولترا ۲۰۲۵ معرفی شد + ویژگی‌ها و مشخصات سامسونگ از گلکسی z فولد ۷ رونمایی کرد + مشخصات و ویژگی‌ها دو بسته‌ حمایتی ویژه دانش‌بنیان‌های آسیب‌دیده از جنگ بهترین شغل‌های ده سال آینده + کدام مشاغل پرتقاضا خواهند بود؟ مشخصات گلکسی S25 FE منتشر شد صرافی نوبیتکس بهتر است یا والکس؟ سرپرست پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد بیت‌چت چیست؟ پیام‌رسان بدون اینترنت جک دورسی چگونه کار می‌کند؟ چرا زمان با افزایش سن سریع‌تر می‌گذرد؟ + راهکارهایی برای طولانی‌تر کردن روزها مهلت بازپرداخت اقساط تسهیلات شرکت‌های دانش‌بنیان خسارت‌دیده در جنگ تمدید شد برای اولین‌بار نصب ویندوز ۱۱ از ویندوز ۱۰ بیشتر شد چگونه با شارژ حساب دمو در لایت فارکس، بدون ریسک وارد دنیای معاملات شوید؟ افشای مشخصات گوشی جدید سامسونگ ایلان ماسک در مخالفت با دونالد ترامپ، یک حزب سیاسی جدید تشکیل داد
سرخط خبرها

هند رادار جدید برای ردیابی هواپیماهای رادارگریز معرفی کرد

  • کد خبر: ۳۴۴۲۰۹
  • ۱۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۸
هند رادار جدید برای ردیابی هواپیماهای رادارگریز معرفی کرد
سازمان پژوهش و توسعه دفاعی هند با معرفی نخستین رادار فوتونیک کشور، ورود رسمی خود را به نسل آینده فناوری‌های شناسایی اعلام کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سازمان پژوهش و توسعه دفاعی هند با معرفی نخستین رادار فوتونیک کشور، ورود رسمی خود را به نسل آینده فناوری‌های شناسایی اعلام کرده است. این سامانه برخلاف رادار‌های سنتی که با امواج رادیویی کار می‌کنند، از سیگنال‌های نوری (فوتونی) برای تشخیص تهدیدات هوایی استفاده می‌کند و می‌تواند تحولی اساسی در رهگیری اهداف هوایی، به‌ویژه هواگرد‌های رادارگریز ایجاد کند.

یکی از مقامات سازمان پژوهش و توسعه دفاعی هند در این‌باره گفت: «رادار فوتونیک یک تغییر بنیادین در فناوری راداری است. استفاده از اجزای مبتنی بر نور برای پردازش سیگنال‌ها، امکان کشف سریع‌تر و دقیق‌تر اهداف را حتی در محیط‌های مختل‌شده فراهم می‌سازد.»

به گفته مسئولان پروژه، آزمایش‌های میدانی این سامانه از اواخر سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد و هدف آن بهبود توان دفاعی هند در برابر هواگرد‌هایی است که برای گریز از شناسایی طراحی شده‌اند (از میان هواگرد‌های رادارگریز می‌توان به بی‌۲ و اف ۳۵ آمریکایی، جی ۲۰ چینی و سوخو ۵۷ روسیه اشاره کرد).

سازندگان می‌گویند رادار فوتونیک از طریق تبدیل سیگنال‌های الکتریکی به نور، انتقال آنها و پردازش بازتاب‌ها با اجزای نوری پیشرفته، امکان شناسایی دقیق اهداف را در برد بالا فراهم می‌سازد در حالی‌که در برابر اختلالات الکترونیکی آسیب‌پذیر نیست.

فناوری جدید به ویژه در مقابله با اهدافی مانند پهپادها، موشک‌های کروز و جنگنده‌های رادارگریز کاربرد بالایی دارد؛ چراکه این اهداف معمولا برای گریز از امواج رادیویی طراحی شده‌اند و نه نور با فرکانس‌های خاصی که در سامانه‌های فوتونیک به‌کار می‌رود.

ریا مالهوترا، تحلیل‌گر هوافضا، در این‌باره گفت: «این مثل ارتقا از یک دوربین تار به لنز با کیفیت فوق‌العاده بالا است. رادار فوتونیک می‌تواند به‌عنوان یک عامل توان‌افزا در شبکه دفاع هوایی یکپارچه هند عمل کند.»

به گفته سازمان پژوهش و توسعه دفاعی هند، این رادار قابلیت کشف اهدافی با سطح مقطع راداری بسیار کوچک‌تر از توان رادار‌های فعلی را دارد. موضوعی که می‌تواند برتری آشکاری در شناسایی تهدید‌های کوچک و پنهان فراهم آورد.

مقامات می‌گویند در مراحل آزمایشی این رادار در سناریو‌های واقعی مورد تست قرار خواهد گرفت؛ از جمله در پرواز‌های پهپادی، شبیه‌سازی نفوذ هواگرد‌های رادارگریز و همینطور شرایط جوی گوناگون.

در صورتی که این سیستم موفق باشد، هند ممکن است یکی از معدود کشور‌هایی لقب بگیرد که توان عملیاتی در حوزه رادار‌های فوتونیک ضدپنهان‌کار دارد؛ حوزه‌ای که در آینده جنگ‌های هوایی نقشی تعیین‌کننده خواهد داشت.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->