آیت‌الله علم‌الهدی: حجاب خاکریز اول در مقابله با دین‌ستیزی است مراسم نودمین سالگرد قیام مسجد گوهرشاد در مشهد برگزار شد + فیلم قرآن‌نویس کوچک هند، جهان را شگفت‌زده کرد اجرای پرده‌خوانی واقعه عاشورا ویژه نوجوانان در حرم امام‌رضا(ع) ممنوعیت نمایش عاشورایی و سرکوب شیعیان در بحرین رمان «فردا مسافرم»، روایتی عاشقانه از واقعه کربلا فرایند احراز جانبازان جنگ ۱۲روزه در حال انجام است درباره شهید دکتر سلیمان سلیمانی که با وجود همه تهدیدها، هیچ‌گاه میدان علم را ترک نکرد زیست عفیفانه؛ خواسته فطری انسان | بررسی جایگاه و آثار عفاف و حجاب در آموزه‌های دینی و وقایع عاشورا اعزام نخستین کاروان پیاده‌روی اربعین از جنوب عراق + فیلم رشد ۸۰ درصدی قیمت بلیت اربعین ۱۴۰۴ نسبت‌به سال گذشته برهه زمانی که در آن هستیم مشهد میزبان حافظان نوجوان قرآن با لهجه شامی ۳۲ مسجد کشور در مسیر ثبت جهانی اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری با محور مقاومت ویژه نوجوانان در حرم امام‌رضا(ع) پوشش زنان محصول تمدن است، نه صرفاً یک حکم شرعی حرم امام‌رضا(ع)، میزبان همایش بزرگداشت سالروز قیام مسجد گوهرشاد | آیت‌الله علم‌الهدی: حکومت دینی بزرگ‌ترین تهدید برای حاکمیت طاغوت است حجاب، تجلی عینی عفاف در گفتار و اندیشه اسلامی اجتماع بزرگ روز ملی عفاف و حجاب در مشهد برگزار می‌شود + زمان و مکان پیام تسلیت تولیت آستان قدس رضوی درپی درگذشت همسر آیت‌الله عبادی
سرخط خبرها

رونمایی از نگاره فاخر «مباهله» متعلق به عصر قاجار، در حرم امام‌رضا(ع) (۲۷ خرداد ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۳۹۳۳۰
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۵
رونمایی از نگاره فاخر «مباهله» متعلق به عصر قاجار، در حرم امام‌رضا(ع) (۲۷ خرداد ۱۴۰۴)
امروز در نشست «سه‌شنبه‌های علمی‌فرهنگی» آستان قدس رضوی، از اثر فاخر نگاره مباهله باعنوان «مباهله، از تحقیر تا تسخیر» که متعلق به عصر قاجار و اثر استاد آقا نجفعلی اصفهانی است، رونمایی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، در ابتدای این نشست، دکتر نعمت‌الله فیروزی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام‌رضا(ع) و مدیر مرکز تحقیقات کاربردی تربیت دینی این دانشگاه، با اشاره به جایگاه برنامه‌های «سه‌شنبه‌های علمی‌فرهنگی» اظهار کرد: امروز به‌مناسبت روز مباهله، از یکی از تابلو‌های مهم تاریخی با مضمون مباهله اهل‌بیت(ع) با مسیحیان نجران که متعلق یه دوره قاجار است، رونمایی می‌کنیم.

مباهله، تقابل الهی در اثبات حقانیت اسلام

فیروزی، به تشریح ماجرای تاریخی مباهله و ابعاد دینی، فرهنگی و تمدنی آن پرداخت و گفت: مباهله تنها یک رخداد تاریخی نیست؛ بلکه نقطه تلاقی دو تمدن و دو منظومه فکری است. مباهله که در یک طرف آن، پیامبراسلام(ص) و اهل‌بیت ایشان حضور داشتند و در طرف دیگر، نمایندگان مسیحیان نجران، نماد رویارویی حق و باطل و اثبات حقانیت اسلام از سوی خداوند متعال است.

وی افزود: این سنت الهی سابقه‌ای دیرینه در ادیان آسمانی دارد. در عهد عتیق نیز آمده است که حضرت ایلیا(ع) با مخالفان خود از طریق مباهله به اثبات حقانیت می‌پردازد. مسیحیان نجران نیز که آگاهی تاریخی از این آیین داشتند، پس از مشاهده حضور پیامبر(ص) با اهل‌بیت خود در صحنه مباهله، از انجام آن صرف‌نظر کرده و با پذیرش پرداخت جزیه، از جنگ پرهیز کردند.

مدیر مرکز تحقیقات کاربردی تربیت دینی دانشگاه امام‌رضا(ع) در بخش دیگر سخنان خود، با اشاره به رویداد‌های اخیر منطقه و اقدامات رژیم صهیونیستی، مباهله را الگویی زنده از تقابل گفتمان حق و باطل دانست و گفت: ماجرای مباهله تنها در تاریخ باقی نمانده است؛ بلکه امروز نیز در شکل‌های جدیدی میان گفتمان‌های الهی و شیطانی در جریان است. همان‌گونه‌که در صدر اسلام، حقانیت اسلام با آرامش و منطق الهی پیروز شد، امروز نیز ملت‌های مظلوم درمقابل استکبار جهانی، به پشتوانه ایمان و حق‌طلبی در حال مبارزه هستند.

فیروزی ضمن اشاره به عملیات‌های مقاومت و سکوت خبری رسانه‌های غربی، سانسور گسترده حقایق جنگ‌های اخیر را نشانه‌ای از ترس جریان باطل از روشنگری دانست و تأکید کرد: همان‌گونه‌که مباهله، نقطه عطفی در پیروزی حق بود، امروز نیز ادامه راهش با الهام از آموزه‌های قرآن و اهل‌بیت(ع) می‌تواند منجر به گشودن افق‌های تازه‌ای در پیروزی حق بر باطل شود.

رونمایی از نگاره فاخر «مباهله»

در پایان این مراسم از نگاره روغنی «مباهله» اثر استاد آقا نجفعلی اصفهانی رونمایی شد. این تابلو در سال ۱۲۷۰ قمری به ابعاد ۲۹۰ در ۳۸۰ میلی‌متر ترسیم شده و در سال ۱۴۰۲ شمسی توسط کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی خریداری شده است. در این اثر هنری، صحنه‌ای از دعای پیامبراسلام(ص) و اهل‌بیت ایشان درمقابل نمایندگان مسیحیان نجران به تصویر کشیده شده‌ است؛ نمایندگانی که در حیرت فرورفته و با تردید به کتاب‌های خود رجوع می‌کنند تا راهی برای خروج از این موقعیت الهی بیابند.

این اثر یکی از شاخص‌ترین نمونه‌های هنر مذهبی دوره قاجار است که با دقت و ظرافت خاصی به روایت یک لحظه تاریخی عظیم پرداخته و در حال حاضر در گنجینه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->