به گزارش شهرآرانیوز و به نقل از ایسنا، غلامحسین اسماعیلی در هشتمین نشست خبری امروز ضمن تبریک عید قربان و روز خبرنگار و عید غدیر، گفت: ریاست قوه قضاییه در نشستی که با مجموعه حفاظت و اطلاعات قوه داشتند روز خبرنگار را به شما تبریک گفتند و از تلاشهای شما تشکر کردند. من هم از تلاشهای موثر شما در حوزه اطلاع رسانی تشکر میکنم.
وی با تاکید بر رعایت اخلاق حرفهای شغل خبرنگاری، افزود: انقلاب ما انقلاب فرهنگی است و با خبر آغاز شد و پیامبر ما به عنوان نبی یعنی کسی که در حوزه اطلاع رسانی و اگاهی بخشی جامعه بشریت از او یاد شده است بود لذا انقلاب ما انقلاب فرهنگی است و در حوزه فرهنگی نقش فرهنگ و رسانه در اگاهی بخشی مردم نقش موثری ایفا می کنند و در اثر اطلاع رسانی صحیح خبرگزاری ما در جامعه از بروز حوادث پیشگیری شده است. طبیعی است که این حوزه نقش آفرینی در اگاهی بخشی افکار جامعه دارد و الزامات خاص حرفهای خود را دارد و شما به اخلاق حرفهای خبرنگاری آشنا هستید.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: ریاست قوه هم اعلام کردند از هیچ کس شکایتی ندارند و بنای شکایت شخصی را نداشته و ندارند. دستور دادند شکایاتی که از جامعه در عرصه خبری انجام شده مختومه شود.
وی با اشاره به تداوم فعالیتهای قاطعانه دستگاه قضا در برخورد با مفاسد اقتصادی، افزود: مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی در دادگستری تهران راه اندازی شد و هفته گذشته دستورالعمل آن به تصویب ریاست قوه رسید و برای اجرا به دادگستری استان تهران ابلاغ شد. در خود این مجتمع تمهیدات لازم برای دریافت گزارشهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد و تشویق کسانی که اطلاعات مفاسد اقتصادی را اعلام میکنند ایجاد شد و حمایت گزارشگران مفاسد در این مجتمع پیش بینی شد و سامانه مجتمع نیز فعال شد که یکایک آرای صادره از این شعب در سامانه در اختیار افکار عمومی قرار میگیرد تا بتوانند با مراجعه به سامانه آخرین اقدامات دادگستری استان تهران را مطلع شوند.
سخنگوی دستگاه قضا به صدور احکام متهمان پرونده های ارزی اشاره کرد و افزود: حمیدرضا رنود به ۳۵ سال، علی وزیری ۲۰ سال، حمید رضا انصاریان ۱۱ سال، شهرام فرجی ۱۷ سال، علیرضا بهرامیان ١٠ سال، مسعود نوری ۲۰ سال، محمودرضا سلیمانزاده ۱۱ سال محمد قدسی ۱۰ سال، فریبرز عزت آبادی ۵ سال، داوود توسلی ۵ سال، امیر سعیدیان ١٠ سال، آرش ١٣ سال، فرشاد باران زایی ۱۲ سال حبس در پرونده های ارزی محکوم شدند.
اسماعیلی درباره پرونده کیمیا خودرو نیز افزود: در پرونده کیمیا خودرو متهمان به حبسهای طولانی مدت محکوم شدند. مهدی فتاحی نیا به ٢۵ سال حبس، مرتضی فتاحی نیا به ۱۵ سال حبس، عبدالنبی حسین پور ١٠ سال حبس، علیرضا اشرف ۱۰ سال حبس، اللهیاری ١٠ سال حبس، اعظم کریمی ١٠ سال حبس محکوم شدند.
وی بیان داشت: غلامرضا بهاری معروف به عبادی ١٠ سال حبس، محمدرضا کشاورز ١٠ سال حبس، صادق صمدی ١٠ سال حبس، معصومه موسوی ۱۰ سال حبس و امیر علی سام رجبی به ۱۰ سال حبس محکوم شدند.
وی افزود: تاکید بعدی این است که گزارش عملکرد خود در حوزه عفاف و حجاب را برابر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به دبیرخانه این شورا ارسال کنند و از دبیرخانه نیز تقاضا داریم از دستگاههای مخاطب، مطالبهگری کنند و معتقدیم اگر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی عملیاتی شود، یک تحول بسیار مثبت در وضعیت عفاف و جامعه رخ میدهد. علاوه بر تاکید بر انجام این ماموریت، به سازمان بازرسی کل کشور نیز از ناحیه رییس قوهقضائیه ماموریت داده شده تا عملکرد دستگاههای مخاطب را بررسی کنند و ببینند انها نسبت به تکالیف خود چه کردهاند.
اسماعیلی در هشتمین نشست خبری خود در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه آیا حکم علیرضا زیبا حالت منفردصادر شده است؟ اظهار کرد: محاکمات فرد اشاره شده و تحقیقات جامع دراین پرونده انجام شده است و رسیدگی را به اتمام رسانده اما برای تصمیم نهایی نیازمند استعلام از وزاتخانه مربوطه بود که این استعلام در کنار اخذ آخرین دفاع اخذ شده و به محض واصل شدن پاسخ استعلام از وزارت مربوطه دادگاه نسبت به انشای حکم اقدام میکند.
خبرنگار پرسید: وزارت نفت؟
سخنگوی قوه قضاییه پاسخ داد: بله.
وی در پاسخ به سوالی درباره دادگاه سیف و عراقچی و شبهات مطرح شده درباره فرار سالارآقاخانی متهم ردیف اول پرونده و اینکه جلسات دیگر دادگاه بدون حضور رسانهها برگزار شده است و اجازه دفاع به وکیل عراقچی داده نشده و پرونده گویا ضابط ندارد؟ گفت: دادگاه در حال برگزاری است و علنی است و جلساتی برگزار شده و علنی بودن دادگاه به معنای این نیست که هر گاه خبرنگاران نبودند دادگاه غیرعلنی است و گاهی ممکن است به دلیل نوع تحقیقات جمع دادگاه محدودتر باشند.
وی افزود: جلسات دادگاه ادامه دارد. صبوری پیشه کنید و اجازه دهید ادامه دادگاه برگزار شود و دادگاه تصمیم قضاییاش را بگیرد. به داوری دادگاه احترام بگذاریم. انشاءالله در این پرونده نهایتا دادگاه تصمیم می گیرد و به اطلاع افکار عمومی میرسد.
اسماعیلی درباره پرونده شهردار سابق کرج که در دادسرای نظامی رسیدگی میشود و ارتباط آن با پرونده معاون ارزی بانک مرکزی گفت: این شخص دو پرونده دارد که یک پرونده در استان البرز رسیدگی شد و حکم بدوی صادر و به دادگاه تجدیدنظر ارسال شده است. پرونده دیگری هم در دادسرای نظامی و سازمان قضایی نیروهای مسلح دارد که تحقیقاتش تکمیل نشده است و ظاهرا ارتباطی به پرونده مورد نظر شما ندارد.
سخنگوی قوهقضائیه در پاسخ به سوالی درباره مطرح شدن برخی اخبار مبنی بر فیلترشدن اینستاگرام به نقل از معاون اول دادستان کل کشور، گفت: انتظار بر این است جامعه رسانهای ما اخلاق حرفهای و سازمانی خود را به نحو شایسته مراعات کنند. مایه تاسف و تعجب است که اخباری تحت عنوان اخبار قضایی نقل میشود که به هیچ عنوان چنین خبری ابراز نشده است. در مقطعی که دادستان کل کشور معاون اول ندارد و هنوز فردی برای این سمت انتخاب نشده، خبری منتسب به معاون اول دادستانی کل نقل میشود که بیانگر این است که برخی افراد فعال در رسانهها و فضای مجازی، اخلاق حرفهای را مراعات نمیکنند. این خبر صحت ندارد و چنین خبری هم اعلام نشده است. بر فرض اگر چنین کسی میبود و چنین خبری را اعلام میکرد، مواضع قوه قضائیه به شمار نمیآید. موضع قوهقضائیه آن است که سخنگوی قوه قضائیه یا رییس قوه قضائیه در ملاقاتها و دیدارهای خود اعلام کنند و سایر مطالبی که مدیران قضایی اعلام میکنند، نظر شخصی خودشان است.
وی افزود: اجازه دهید اخبار قضایی از مجاری رسمی اعلام شود و گمانه زنیها کمکی به اطلاع رسانی افکار عمومی نمیکند.
اسماعیلی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره علت بازداشت فردی به نام حسن میرکاظمی معروف به حسن رعیت، گفت: قبل از اثبات مجرمیت اسم نیاورید. با رعایت معذوریت اصل بازداشت را تایید میکنم و درباره عناوین اتهامی به لحاظ اینکه پرونده در مرحله اولیه است باید در رسیدگیهای بعدی اعلام شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده برادر رییس جمهور و برادر معاون اول رییس جمهور گفت: (در) یکی از پروندهها دادگاه بدوی رای را صادر کرده و الان در دادگاه تجدیدنظر بعد از تجدیدنظرخواهی است و منتظریم دادگاه تجدیدنظر رای نهایی را صادر کند.
وی افزود: پرونده دیگر هنوز در دادسراست و در دادسرا بر اینکه در روند رسیدگی تسریع شود تاکید شده است زیرا رسیدگی کند انجام شده بود و انشاءالله بزودی دادسرا تصمیم نهایی را میگیرد و اگر منجر به جلب دادرسی و کیفرخواست شد به دادگاه میرود.
اسماعیلی در مورد شهدای منا و آخرین وضعیت رسیدگی به آن پرونده گفت: مطالبات به صورت جدی دنبال می شود و برای پیگیری مطالبات خانواده شهدای منا اینکه چندنفرند آیا شکایتی از دولت عربستان دارند یا خیر اقداماتی انجام شده ولی مرجع رسیدگی به آن کشور ما نیست.
وی افزود: ما مدعی هستیم چرا که شهدای زیادی در این حادثه داده ایم و باید حقوقشان تمام و کمال استیفا شود اما تا به امروز نتیجه خاصی حاصل نشده است.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره مطرح شدن برخی اخبار مبنی بر فیلترشدن اینستاگرام به نقل از معاون اول دادستان کل کشور، گفت: انتظار بر این است جامعه رسانهای ما اخلاق حرفهای و سازمانی خود را به نحو شایسته مراعات کنند. مایه تاسف و تعجب است که اخباری تحت عنوان اخبار قضایی نقل میشود که به هیچ عنوان چنین خبری ابراز نشده است. در مقطعی که دادستان کل کشور معاون اول ندارد و هنوز فردی برای این سمت انتخاب نشده، خبری منتسب به معاون اول دادستانی کل نقل میشود که بیانگر این است که برخی افراد فعال در رسانهها و فضای مجازی، اخلاق حرفهای را مراعات نمیکنند. این خبر صحت ندارد و چنین خبری هم اعلام نشده است. بر فرض اگر چنین کسی میبود و چنین خبری را اعلام میکرد، مواضع قوه قضائیه به شمار نمیآید. موضع قوهقضائیه آن است که سخنگوی قوه قضائیه یا رییس قوه قضائیه در ملاقاتها و دیدارهای خود اعلام کنند و سایر مطالبی که مدیران قضایی اعلام میکنند، نظر شخصی خودشان است.
وی افزود: اجازه دهید اخبار قضایی از مجاری رسمی اعلام شود و گمانه زنیها کمکی به اطلاع رسانی افکار عمومی نمیکند.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده سالار آقاخان، گفت: فرایند رسیدگی به این پرونده در حال انجام است. متهم برای جلسه رسیدگی به دادگاه احضار شده اما حضور پیدا نکرده است.
وی با بیان اینکه وثیقه لازم از ایشان اخذ شده است، گفت: درباره اینکه الان کجاست فقط اطلاع داریم روز دادگاه که احضار شده بود نیامده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: هم از طریق قانون و وثیقه گذار پیگیر هستیم که درادامه جلسات دادگاه حضور پیدا کند در غیر این صورت دادگاه تصمیم قانونی می گیرد.