آغاز تولید سریال «موسی کلیم‌الله» ابراهیم حاتمی کیا فصل جدید برنامه «عصر خانواده» در شبکه دو + زمان پخش فرصتی ازدست رفته در سوگ محرم | نگاهی به مجموعه مناسبتی «جایی برای همه» در دل هر هنر می‌توان اسرار خدا را یافت | گفت‌و‌گو با رضا فردوسی، هنرمند پیشکسوت اهل خراسان پست عجیب «صابر ابر» برای سریال تاسیان + عکس آموزش داستان نویسی | شکوه شفق‌های قطبی جاسوسی که اعتماد همه را جلب می کرد | مروری بر کتاب «یک جاسوس در میان دوستان» پخش ۴ نمایش جدید در رادیونمایش ورود «ریسه» به بازار اسباب‌بازی | محصولی نو از کانون پرورش فکری راهیابی ۴۲ رمان و داستان کوتاه به فهرست بلند جایزه «مهرگان ادب» خبرهایی از ساخت سری جدید سریال «پایتخت» «کلوزآپ» و «باد ما را خواهد برد» در جشنواره افق‌های جدید لهستان فناوری اطلاعات؛ شریان حیاتی روابط عمومی در عصر تحول دیجیتال یعقوب صباحی، بازیگر باسابقه تلویزیون و تئاتر به کما رفت + علت دوبله فیلم «سرآغاز» برای پخش از تلویزیون + خلاصه داستان «میراث باد» اثر فیلم‌ساز مشهدی، بهترین فیلم انسان‌شناسی جشنواره ایتالیایی شد انتشار رایگان قطعات موسیقی «هشت سال و این روزها» بازدید جمعی از سفیران کشور‌ها از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما پرطرفدارترین بازیگران ایرانی در اینستاگرام
سرخط خبرها

نبرد با دشمن در قاب تلویزیون

  • کد خبر: ۳۴۰۰۹۷
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۴
نبرد با دشمن در قاب تلویزیون
تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان زمانی برای مرور عملکرد صنعت هنرهای نمایشی کشورمان درباره این رژیم است که خصوصا در قالب سریال، اهمیت فراوانی در تاثیرگذاری بر افکار عمومی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، این دست سریال‌ها که در سال‌های اخیر، گاه با دستمایه قرار دادن پرونده‌های واقعی ساخته شده، همه‌ساله در مواردی چند روی آنتن می‌روند و از آنجا که پرونده‌های متعددی از تلاش نیروهای رژیم برای خراب‌کاری در ایران وجود دارد، شخصیت‌های منفی بسیاری از این آثار صهیونیست‌اند. 

در ادامه مروری بر ۶ مجموعه مهم‌تر از این دست را می‌خوانید.

بی‌تردید یکی از مهمترین سریال‌های تلویزیونی ایرانی درباره صهیونیسم، «مدار صفر درجه» اثر حسن فتحی است که به تشکیل رژیم جعلی اشغالگر می‌پردازد. این مجموعه محصول ۱۳۸۶ داستان یک پسر دانشجوی ایرانی را در فرانسه روایت می‌کند که رابطه‌ای عاشقانه با یک دختر یهودی دارد. داستان این سریال در نخستین سال‌های شکل‌گیری جنبش صهیونیسم روایت می‌شود و در خلال ماجرایی عاشقانه، به تشکیل این رژیم جعلی اشاره می‌کند.

«مدار صفر درجه» با حضور شهاب حسینی در نقش اصلی، در زمان پخش بسیار مورد توجه قرار گرفت و هنوز هم به عنوان یکی از آثار شاخص کارنامه حسن فتحی سریال‌ساز خوش‌سابقه سیما شناخته می‌شود.

«وفا» ساخته محمدحسین لطیفی، از دیگر مجموعه‌های شاخص رسانه ملی به شمار می‌رود که ارتباطی صریح با رژیم صهیونیستی دارد. در این سریال هم یک رابطه عاطفی میان دختری مسلمان و پسری یهودی در لبنان تصویر شده که هدف نفوذ صهیونیست‌ها برای ضربه زدن به نیروهای مقاومت قرار می‌گیرد.

این مجموعه محصول ۱۳۸۴ که با بازی چهره‌هایی چون هانیه توسلی و فرهاد اصلانی روی آنتن رفت، بینندگان فراوانی جلب کرد و خصوصا به دلیل ترانه تیتراژ مشهورش در یادها ماند.

«چشمان آبی زهرا» مینی‌سریال هفت قسمتی با مضمون ضدصهیونیستی که برای نخستین بار در سال ۱۳۸۱ روی آنتن سیما رفت، محصولی از معاونت برون‌مرزی است که مدتی پیش از آن، اولین پخش خود را در شبکه جهانی سحر تجربه کرد. این سریال که وجوه نمادین دارد، درباره یک مقام بلندپایه صهیونیست است که می‌کوشد بدن فرزند ناقص‌الخلقه‌اش را با اعضای بدن چند فلسطینی ترمیم کند.

«چشمان آبی زهرا» به کارگردانی علی درخشی که در سال‌های اخیر بارها در قالب نسخه خلاصه‌شده ۹۰ تا ۱۰۰ دقیقه‌ای روی آنتن سیما رفته، از حضور جهانبخش سلطانی در نقش اصلی بهره می‌برد.

آغاز روایت جاسوسی‌های هسته‌ای

«آینه‌های نشکن» محصول ۱۳۸۷ دیگر سریال ضدصهیونیستی تلویزیون، ماجرای جاسوسی یک دختر ایرانی را از سازمان انرژی اتمی روایت می‌کند که در دام عوامل رژیم اشغالگر قدس افتاده و مجبور به همکاری با آن‌ها شده است. این سریال با محوریت افسران اطلاعاتی کشورمان، طلیعه پخش محصولات جاسوسی از صنعت هسته‌ای کشورمان بود.

«آینه‌های نشکن» به کارگردانی جواد اردکانی در زمان پخش، برخی توجهات را جلب کرد، ولی در سال‌های بعد چندان بازپخش نشد.

«تعبیر وارونه یک رویا» ساخته فریدون جیرانی در سال ۱۳۹۴، از جمله سریال‌های مهم ضدصهیونیستی در تلویزیون است که ربودن یک دانشمند هسته‌ای را به قصد بهره‌برداری‌های جاسوسی و تبلیغاتی روایت می‌کند و مقابله نیروهای امنیتی کشورمان را با آنان نمایش می‌دهد.

این مجموعه با حضور امیر جعفری در نقش اصلی، در زمان پخش اثری پربیننده بود که با واکنش‌های فراوانی همراه شد و حتی برخی نظرات مخالف را برانگیخت.

آخرین سریال تلویزیونی از این دست را «رخنه» ساخته علی غفاری می‌توان دانست که در سال ۱۴۰۳ روی آنتن رفت و این بار تیم حفاظت یک دانشمند صنعت موشکی را محور قرار داده بود و البته در سکانس‌هایی کم‌تعداد، چند افسر اطلاعاتی و جاسوس صهیونیست را نیز نمایش داد.

«رخنه» پرمخاطب‌تر از بعضی سریال‌های دیگر یکی دو سال اخیر بود، ولی در نهایت نتوانست موج بزرگی از تماشاگران را با خود همراه کند.

فهرست سریال‌های ضدصهیونیستی سیما البته طولانی‌تر از این حرف‌هاست اما ۶ اثری که در لیست حاضر آمده، از لحاظ صراحت اشاره به رژیم صهیونیستی و البته اهمیت در زمان پخش، بالاتر از دیگر محصولات مشابه قرار می‌گیرد. از دیگر مجموعه‌های تلویزیونی با مضمون مشابه می‌توان به آثاری چون «سرجوخه»، «پازل»، «غریبه»، «ترور» و ... اشاره کرد که بیشتر با تمرکز بر دستگاه‌های امنیتی داخلی ساخته شدند و کمتر به سراغ نمایش مستقیم نیروهای رژیم رفتند.

تولید و پخش سریال‌هایی با مضامین ضدصهیونیستی که از حدود دو دهه پیش آغاز شده، در حالی همچنان ادامه دارد که در سال‌های اخیر، همه‌ساله چند مجموعه جاسوسی با اشاره ضمنی به تلاشهای ناموفق نیروهای رژیم برای خراب‌کاری در کشورمان روی آنتن می‌رود و به نظر می‌رسد تجاوز اخیر آن‌ها به کشورمان، تولید موج تازه‌ای از این آثار را در پی داشته باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->