جزئیاتی جدید از مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره کسب‌وکار‌های اینترنتی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم! چرا باید برای رسیدن به بهترین پاسخ از چندین هوش مصنوعی استفاده کرد؟ گوگل می‌خواهد ChromeOS و اندروید را با هم ادغام کند ویوو ایکس فولد ۵، سبک‌ترین گوشی تاشدنی کتابی دنیا، معرفی شد + مشخصات اپل آیفون ۱۷ را چه زمانی معرفی می‌کند؟ ماجرای اختلال در دامنه‌های ir چه بود؟ (۲۳ تیر ۱۴۰۴) غم و اندوه فصل تابستان یک حقیقت واقعی است! محققان ایمپلنت هوشمندی ساخته‌اند که به‌طور خودکار در بدن بیماران دیابتی دارو آزاد می‌کند
سرخط خبرها

تصاویر اولین کسوف مصنوعی جهان که در فضا ایجاد شد

  • کد خبر: ۳۴۰۱۶۴
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۴
تصاویر اولین کسوف مصنوعی جهان که در فضا ایجاد شد
آژانس فضایی اروپا (ESA) تصاویر شگفت‌انگیزی از مأموریت «پروبا-۳» منتشر کرد که در آن شاهد اولین خورشیدگرفتگی یا کسوف کاملاً مصنوعی در مدار زمین هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این شاهکار مهندسی که با پرواز هماهنگ و فوق‌دقیق دو ماهواره انجام می‌شود، به دانشمندان اجازه می‌دهد تا اسرار تاج خورشید را بدون نیاز به انتظار برای کسوف‌های طبیعی، مطالعه کنند.

پس از پرتاب موفقیت‌آمیز در دسامبر ۲۰۲۴، مأموریت Proba-۳ آژانس فضایی اروپا اولین تصاویر خود را به زمین ارسال کرده است. این تصاویر لحظه‌ای تاریخی را ثبت کرده‌اند: یک کسوف کامل و کنترل‌شده که نه توسط ماه، بلکه توسط یک ماهواره در فضا ایجاد شده است.

چگونه کسوف مصنوعی ایجاد شد؟

در مأموریت پروبا ۳ از دو ماهواره استفاده شده است؛ ماهواره اختفاگر (Occulter) که مانند یک «ماه مصنوعی» عمل می‌کند و یک دیسک مسدودکننده به قطر ۱.۴ متر دارد. ماهواره تاج‌نگار (Coronagraph) نیز وظیفه تصویربرداری از خورشید را انجام می‌دهد.

این دو ماهواره با فاصله‌ای دقیقاً ۱۵۰ متری از یکدیگر پرواز می‌کنند. ماهواره اختفاگر با قرارگرفتن در مقابل ماهواره تاج‌نگار، قرص درخشان خورشید را می‌پوشاند و سایه‌ای کوچک بر روی دوربین آن می‌اندازد. این فرایند دقیقاً همانند زمانی است که ماه در هنگام کسوف کامل، جلوی خورشید را می‌گیرد و به این ترتیب، تاج خورشیدی (کرونا) که جو بیرونی و بسیار داغ خورشید است، آشکار می‌شود.

اما چرا این مأموریت اهمیت دارد؟

تاج خورشید، با دمایی بیش از یک میلیون درجه سانتی‌گراد، بسیار گرم‌تر از سطح خورشید است و منشأ پدیده‌هایی مانند باد‌های و شراره‌های خورشیدی است که می‌توانند شبکه‌های برق و سیستم‌های ارتباطی روی زمین را مختل کنند. از روی زمین، تاج خورشیدی تنها برای چند دقیقه و فقط در زمان کسوف‌های کامل طبیعی قابل مشاهده است.

«آندری ژوکوف»، محقق اصلی این پروژه، می‌گوید: «تفاوت این است که ما می‌توانیم هر ۱۹.۶ ساعت یک‌بار، یک کسوف مصنوعی به مدت ۶ ساعت ایجاد کنیم، درحالی که کسوف‌های طبیعی تنها سالی یک یا دو بار و هر بار فقط برای چند دقیقه رخ می‌دهند.» این مأموریت دوساله، در مجموع حدود ۱۰۰۰ ساعت زمان رصد ارزشمند را برای دانشمندان فراهم خواهد کرد.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->