وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبرو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان با اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت بازدید استاندار خراسان رضوی و معاون رئیس جمهور از محل برگزاری مصاحبه آزمون استخدامی در مشهد هاکان فیدان در شورای امنیت خواستار توقف ماشین جنگی اسرائیل شد ترامپ خروج آمریکا از افغانستان را «بی‌کفایتی فاجعه‌بار» خواند توضیحات معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور درباره توزیع سهمیه استخدامی در استان‌ها | ۷۵ درصد مردم از نظام اداری کشور ناراضی هستند ۵۰ کشته در آتش‌سوزی مرگبار در الکوت عراق + فیلم واکنش ترکیه به حملات اسرائیل به سوریه | با قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی در تماسیم سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا: انتظار داریم تهران آغازگر مذاکرات تازه باشد حماس نتانیاهو را مانع اصلی برقراری آتش‌بس در غزه دانست
سرخط خبرها

یک نشریه آمریکایی: نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران یک امید واهی است

  • کد خبر: ۳۴۰۱۸۱
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۵
یک نشریه آمریکایی: نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران یک امید واهی است
نشریه فارن افرز در مطلبی، ورود احتمالی آمریکا به درگیری کنونی ایران و رژیم صهیونیستی را «قماری وحشتناک» توصیف کرد و نوشت: تصمیم دونالد ترامپ برای مداخله در درگیری اسرائیل با هدف نابودی تاسیسات زیرزمینی فرودو، یک موفقیت «واهی» خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دونالد ترامپ در تاریخ ۱۹ ژوئن (۲۹ خرداد) اعلام کرد که طی دو هفته آینده تصمیم خواهد گرفت که آیا به تهاجم رژیم علیه ایران خواهد پیوست یا خیر.

به نوشته نشریه فارن افرز، چنانچه وی تصمیم به مداخله در این درگیری کند، آمریکا را وارد جنگی در خاورمیانه با اهداف مبهم خواهد کرد که براساس یک راهبرد ناقص است.

نویسنده این نشریه با یادآوری خاطرات جنگ عراق که در سال ۲۰۰۳ آغاز شد، آورده است: ترامپ که مدعی است با جنگ عراق مخالف بوده، اکنون همراه با متحدانش سعی دارد بر حمله نظامی احتمالی به سایت زیرزمینی فرودو متمرکز باشد؛ جایی که اسرائیل به تنهایی نمی‌تواند آن را از بین ببرد.

تحلیلگر فارن افرز با پرخطر بودن چنین تصمیمی، به گزینه‌های ایران برای تلافی چنین حمله‌ای از جمله هدف گرفتن تاسیسات نظامی آمریکا در منطقه پرداخت و اینکه چگونه انتخاب‌های پیش روی ایران می‌تواند به جنگی گسترده‌تر و طولانی منجر شود.

به عقیده نویسنده این مطلب فارن افرز، حتی اگر عملیات آمریکا در ایران به صورت محدود، طبق برنامه و بدون هیچ گونه اقدام تلافی‌جویانه تهران پیش برود، تصمیم به مداخله در این درگیری، به جای پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران، دستیابی به یک راه حل پایدار را دشوارتر می‌کند.

آسیب‌شناسی‌های سیاست خارجی آمریکا

فارن افرز در ادامه به بررسی شناخته شده‌ترین آسیب‌شناسی‌های سیاست خارجی آمریکا در طول قرن گذشته پرداخت و با اشاره به بیانیه‌های واشنگتن و تل آویو در مورد درگیری جاری در ایران تشریح کرد: اولین مورد، آن است که دو طرف بر این گمان هستند که می‌توانند از قدرت هوایی برای دستیابی به اهداف استراتژیک، استفاده کنند.

نویسنده این گزارش خاطرنشان کرده است: ازآنجاکه اسرائیل بار‌ها اذعان داشته به تنهایی قادر به از بین بردن تاسیسات هسته‌ای فرودو نیست و تنها راه نابودی این سایت زیرزمینی استفاده از بمب‌های سنگرشکن جی بی یو-۵۷ با کمک بمب افکن‌های بی-۲ است، بر این گمان است که از این طریق فرودو نابود می‌شود. اما این یک فرضیه آزمایش نشده است. چراکه براساس اعلام ارتش ایالات متحده، این تاسیسات به اندازه‌ای در عمق زمین مستقر شده که برای نفوذ به آن به چندین بمب جی بی یو-۵۷ با دقت بسیار بالا لازم خواهد بود.

فارن افرز از همین رو، چنین شرط بندی را در مورد نیروی هوایی ایالات متحده «وحشتناک» توصیف کرده و آورده است: نادیده گرفتن شکست در چنین ماموریتی عاقلانه نیست و ترامپ باید خود را برای این احتمال نیز آماده کند. ضمن آنکه شکست عملیات نابودی فرودو، ایران را در موقعیتی قرار می‌دهد که به سرعت برنامه هسته‌ای خود را بازسازی کند.

آسیب‌شناسی دوم از نقطه نظر نویسنده این مطلب، اعتماد نابجا در مورد نابودی جمهوری اسلامی است. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، که از مدت‌ها پیش از چنین هدفی استقبال کرده است بار‌ها مدعی با درنظر گرفتن این احتمال، مدعی تلاش برای آزادی مردم ایران شده است. حال آنکه با گذشت ۴۶ سال از جمهوری اسلامی ایران، نهاد‌های دولتی به خوبی تثبیت شده‌اند و چنین فرضیه‌ای نادرست است.

این نشریه در پایان موفقیت در مورد نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران را «واهی» توصیف کرد و نوشت: حتی در بهترین سناریو که در آن تمام سانتریفیوژ‌ها و سایر تجهیزات و زیرساخت‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای نابود شوند، دانشمندان ایرانی دانش لازم برای بازسازی را دارند و با توجه به اینکه احتمالا بیشتر ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران از چنین درگیری جنگ جان سالم به در ببرند، تهران مجبور نیست برنامه خود را از ابتدا شروع کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->