آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟
سرخط خبرها

آنچه باید درباره شرط تنصیف دارایی بدانیم!

  • کد خبر: ۳۴۱۵۶
  • ۲۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۶
آنچه باید درباره شرط تنصیف دارایی بدانیم!
معمولا زوجین در زمان جاری شدن عقد ازدواج، صفحات قباله نکاح را امضا می کنند حال آنکه به عواقب و آثار آن توجهی ندارند. اگرچه سردفتران ازدواج و طلاق وظیفه دارند این شروط را برای زوجین شرح دهند، بهتر است پیش از مراجعه به محضر ازدواج، بدانید قرار است چه مسئولیت هایی را بر عهده بگیرید

فرناز محمدیان / شهرآرانیوز؛ معمولا زوجین در زمان جاری شدن عقد ازدواج، صفحات قباله نکاح را امضا می کنند حال آنکه به عواقب و آثار آن توجهی ندارند. اگرچه سردفتران ازدواج و طلاق وظیفه دارند این شروط را برای زوجین شرح دهند، بهتر است پیش از مراجعه به محضر ازدواج، بدانید قرار است چه مسئولیت هایی را بر عهده بگیرید زیرا ادعای نفهمیدن این شروط بعد از امضا در دادگاه ها پذیرفته نمی شود.

شروطی که در قباله های ازدواج درج شده است از سوی شورای عالی قضایی وقت در راستای قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۵۳ و حمایت از زن و به منظور کاهش قدرت اراده یک جانبه مرد در طلاق تصویب شده است.

 

شرایط تنصیف دارایی شوهر

بند «الف» شرایط ضمن عقد مندرج در سند ازدواج یا همان شرط تنصیف دارایی، شرایطی دارد:


١- طلاق واقع شود: اجرای این شرط برخلاف مطالبه مهریه و ... صرفا منوط به وقوع طلاق است و تا طلاق صورت نگیرد، اجراشدنی نیست. دریافت نصف اموال یا معادل آن منوط به ثبت طلاق است، نه صدور حکم.


٢- طلاق به درخواست شوهر باشد: یکی از شرایط تحقق شرط تنصیف دارایی این است که زوج بخواهد زوجه را طلاق دهد و او ارائه کننده دادخواست طلاق باشد، نه اینکه زوجه خواهان طلاق باشد.


٣- طلاق مستند به تخلف زن از وظایف زناشویی یا سوءاخلاق و رفتار او نباشد: اگر سوءرفتار و سوءاخلاق زن علت طلاق باشد و اثبات شود، دارایی مرد نصف نخواهد شد. اثبات تمکین نکردن سبب اجرا نشدن این شرط خواهد شد.


۴- حداکثر تا نصف اموال یا معادل آن است: در متن عبارت «تا نصف دارایی» یا معادل آن ذکر شده است. لذا این میزان می تواند از کمترین درصد اموال زوج تا سقف ۵٠ درصد آن حساب شود. تعیین آن نیز به نظر دادگاه بستگی دارد.


۵- دارایی حاصل زندگی زناشویی با زن باشد: حصول دارایی شوهر باید در زمان زندگی زناشویی با زوجه باشد. لذا درباره اموالی که مرد پیش از ایام زناشویی داشته (نه از تاریخ عقد) یا اموالی که به او ارث رسیده باشد اجرا نمی شود.


۶- دارایی در حین طلاق موجود باشد: بر این اساس، اموال ازبین رفته اعم از تلف یا مفقودشده مشمول این قانون نمی شود.استناد به مستثنیات تنها در دینی مثل مهریه یا بدهی امکان پذیر است. لذا در شرط تنصیف اموال نمی توان به مستثنیات دین متوسل شد. شرط نصف اموال محدودیتی در این خصوص ندارد.

علاوه بر این، دارایی یک شخص شامل بدهکاری او نیز می شود. بنابراین دادگاه در بررسی شرط تصنیف دارایی باید به این موضوع توجه کند و بدهکاری های مرد را نیز برای استخراج سهم زن از این شرط لحاظ کند.

 


نحوه مطالبه نصف دارایی همسر

اگر شرط تنصیف در عقدنامه امضا شده و مرد دادخواست طلاق را به دادگاه تقدیم کرده باشد، زن در جلسه دادرسی باید به این شرط استناد و فهرست اموال همسرش را به دادگاه ارائه کند تا بتواند از آن شرط بهره مند شود.

 

اصل آزادی قراردادها در ازدواج

مطابق ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی، زوجین می توانند هر شرط معقول و مشروعی را ضمن عقد نکاح توافق کنند. مثلا می توان شرط تنصیفی در قباله قرار داد که در موقع طلاق -خواه دادخواست از جانب زوج باشد خواه زوجه - نصف اموال زوج بعد از عقد به زوجه تعلق بگیرد یا اینکه می توان شرط کرد نصف اموال زوجه نیز به زوج تعلق گیرد.

 

نتیجه

امروزه شاهد پرونده هایی هستیم که مردان پیش از درخواست طلاق اموال خود را طی معاملات صوری به دیگری منتقل می کنند و مسیر دشواری را پیش روی زنان قرار می دهند. اگرچه شرط تنصیف دارایی تحصیل شده زوج در ایام زندگی مشترک به نفع زوجه از شروطی است که در راستای تأمین منافع زنان در زمان تحقق طلاق پیش بینی شده است، نظر به ماهیت قراردادی آن و لزوم توافق و قبول زوج، به تنهایی ضامن و حافظ منافع زوجه نخواهد بود.

به همین دلیل، حقوق دانان معتقدند این شرط باید به حکم قانونی تبدیل شود و همچون نهاد اشتراک اموال زوجین در برخی سیستم های حقوقی، به نهادی قانونی و دائمی بدل گردد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->