افت قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی ادامه پیدا کرد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک به یک میلیارد و ۳۰ میلیون تومان رسید با ۳۰ میلیون تومان کدام موبایل‌های پرطرفدار را می‌توان خرید؟ (۳۰ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت دینار در بازار آزاد و بانک مرکزی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) + جدول نایب رئیس شورای ملی زعفران: سالانه بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود | خدشه به جایگاه زعفران ایران بازگشت خریداران به بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۳۰ تیر ۱۴۰۴) آغاز به کار نمایشگاهی تهران پس از وقفه یک ماهه آثار جنگ تحمیلی ۱۲ هزار تن کود کشاورزی ویژه کشت پاییزه در خراسان رضوی تأمین شد چگونه انتخاب بهترین ارائه‌دهنده تلفن ابری می‌تواند کسب و کار شما را متحول کند؟ خرید بلیت اتوبوس برای اربعین ۱۴۰۴ محدود شد واردات خودروی کارکرده بالای ۲۵۰۰ سی‌سی به مناطق آزاد ممکن شد استاندار خراسان رضوی: بهره‌برداری از راه‌آهن خواف-هرات نقطه عطف توسعه کریدورهای ترانزیتی ایران و افغانستان است قیمت اونس جهانی طلا تغییر قیمت کرد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳۰ تیر ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد چقدر قیمت دارد؟ رشد اندک قیمت نفت جهانی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) افزایش بیش از ۵۰ درصدی قیمت اقلام اساسی در یک‌سال اخیر گرانی برنج زیر ذره‌بین نهاد‌های قضایی | برخورد با تخلفات بازار کالا مشاوران املاک درخواست افزایش نرخ کمیسیون کردند شرایط دستمزد کارگران نانوایی در مشهد اصلاح شد + جزئیات وزیر صمت: بسته حمایتی صنایع در زمان جنگ تمدید می‌شود نرخ طلا در مشهد بار دیگر افزایشی شد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) | هندوانه گران شد تأکید فرماندار مشهد بر تداوم نظارت و بازرسی‌ها در حوزه ارزاق و نان اعتبار کالابرگ دهک‌های چهارم و پنجم از امروز شارژ می‌شود (۳۰ تیر ۱۴۰۴) + روش استعلام برقراری پرواز‌های فرودگاه گناباد پس از آغاز مجدد پرواز‌های داخلی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) حمایت ۱۳ هزار میلیارد تومانی صندوق تثبیت از بازار سرمایه بورس چهارشنبه (یکم مرداد ۱۴۰۴) تعطیل است؟ قوه قضاییه: پروژه‌های رمزارزی «بم‌چین» و «بنیادبم» کلاهبرداری است فرصت اعتراض به آرای حل اختلاف مالیاتی تا ۷ مرداد ۱۴۰۴ فراهم شد
سرخط خبرها

نرخ ارز در جنگ ۱۲ روزه چگونه کنترل شد؟

  • کد خبر: ۳۴۱۸۸۹
  • ۰۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۸
نرخ ارز در جنگ ۱۲ روزه چگونه کنترل شد؟
کارشناس اقتصادی با اشاره به ثبات نسبی نرخ ارز در هفته‌های اخیر، از نقش موثر واردات گسترده پایان سال و بازار ارز تجاری در مهار نوسانات ارزی سخن گفت و بر لزوم ادامه سیاست‌های احتیاطی تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، مجید شاکری با اشاره دلایل عدم جهش بالای نرخ ارز در دوهفته گذشته، اظهار کرد: پیش از جنگ ایران و رژیم صهیونیستی تنها سایه جنگ توانست نرخ ارز را به حدود ۱۰۵ هزار تومان برساند؛ اما در طول جنگ شاهد بودیم که نرخ ارز از ۹۵ هزار تومان بالاتر نرفت. این اتفاق یک توضیح مشخص دارد و آن اینکه در طول ماه‌های پایانی سال گذشته با فشار واردات مواجه بودیم و هر ساله در این ماه‌ها با افزایش نرخ مواجه می‌شویم. البته در دو ماه آخر سال ۱۴۰۳ شاهد حجم بسیار بالایی از واردات بودیم و در طول دو ماه نزدیک به ۱۶ میلیارد دلار واردات انجام شد که حتی در طول حداقل ۸ سال گذشته بی‌سابقه بود. طبیعی است که این میزان واردات و از طرفی نیز به طور همزمان سایه جنگ بر سر کشور منجر به افزایش نرخ شود.

وی افزود: نکته دیگر اقدام درست بانک مرکزی در راه‌اندازی بازار ارز تجاری است. مکانیزم بازار ارز تجاری باعث شده که نظارت بانک مرکزی بر ذخایر ارزی و رسوب آن بیشتر شود که این مسئله عرضه ارز را تنظیم‌شده‌تر کرده است و موجب موفقیت بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز شد.

شاکری در ادامه گفت: موفقیت بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز از طریق بازار ارز تجاری منجر شد که با اعلام آتش‌بس، نرخ ارز در بازار غیررسمی به سرعت به سمت تعادل قبلی حرکت کند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه به‌نظر بنده بانک مرکزی باید اقدامات احتیاطی خود را به دلیل احتمال شکسته شدن آتش‌بس ادامه دهد، اظهار کرد: در شرایط کنونی نیازمند یک سیاست ارزی کاملا محتاطانه هستیم. بانک مرکزی باید تا حد امکان قیمت ارز را کنترل و ذخایر ارزی خود را حفظ کند. حفظ ذخایر ارزی برای وقایع احتمالی ماه‌های آینده می‌تواند به بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز کمک زیادی کند.

سیاست تخصیص ارز ترجیحی ادامه یابد

وی با اشاره به اهمیت تامین معیشت مردم، گفت: سیاست ارز ترجیحی با توجه به اثر این نوع ارز بر قیمت کالا‌های اساسی، باید ادامه داشته باشد تا به معیشت مردم خدشه وارد نشود؛ بنابراین حذف ارز ترجیحی در شرایط کنونی اصلا توصیه نمی‌شود؛ اما به منظور حفط ذخایر ارزی می‌توانیم به سمت محدودسازی حجم کل حرکت کنیم، یعنی مواردی که اثر آنها کمتر است را حذف کنیم.

این کارشناس اقتصادی افزود: یک اقدام مناسب در این شرایط حذف مکانیزم غیررسمی و مبتنی بر درهم است. باید تا حد ممکن فرآیند تسویه ارزی را رسمی و نسبت به محدودسازی مبادی غیررسمی اقدام کنیم. بانک مرکزی در طول یکسال گذشته تاکنون در مدیریت نرخ ارز موفق عمل کرده است و باید این مسیر را ادامه دهد.

شاکری اظهار کرد: در طول ۱۲ روز جنگ بورس و اقتصاد به دلیل تنش‌ها متوقف بوده است و استراتژی شرکت‌ها این بود که تا حد ممکن روی تامین هزینه‌های ضروری متمرکز شوند. در این میان شکلی از تامین مالی در طول زنجیره که بتواند اقتصاد را دوباره راه بیاندازد می‌تواند مناسب باشد. این اقدام هم نرخ بهره تامین مالی شرکتی را کم خواهد کرد و هم چرخه اقتصاد را به طور مجدد به حرکت در می‌آورد. از طرفی نیز شرکت‌های خرد و متوسط در طول زنجیره‌ها دوباره احیا می‌شوند؛ بنابراین تامین مالی زنجیره‌ای ابزاری است که در شرایط کنونی برای سیاست‌های پولی بسیار مفید واقع می‌شود.

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: در سیاست کنترل مقداری ترازنامه، بانک مرکزی می‌تواند بر مسائل مربوط به بازسازی متمرکز شود. در این اقدام تمرکز بر رفع ناترازی‌های میان‌فصلی برای احیای ظرفیت بالقوه بنگاه‌های اقتصادی بسیار موثر است.

وی در پایان اظهار کرد: با توجه به اینکه هنوز به آتش‌بس پایدار نرسیده‌ایم، باید ابزار‌ها را به نحوی استفاده کنیم که نسبت به شرایط انعطاف‌پذیر بوده و قابلیت تنظیم داشته باشند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->