ماجرای تلخ زوج جوان مشهدی که طعمه شیادان اینترنتی در اصفهان شدند گوشی هوشمند، عامل پنهان در تأخیر گفتار کودکان دستگیری قاتل پل غدیر شیراز در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تهیه فهرست قرمز آثار تاریخی در ایران ضروری است

  • کد خبر: ۳۴۱۹۸۰
  • ۰۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۳
تهیه فهرست قرمز آثار تاریخی در ایران ضروری است
رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران گفت: ایران هنوز فهرست قرمز آثار تاریخی را ندارد، این فهرست باید پیش از فاجعه تهیه شود اما متاسفانه هنوز هم فهرستی تهیه نشده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تهیه «فهرست قرمز آثار تاریخی» ایران، بیش از یک دهه است از سوی کارشناسان تاکید می‌شود. این فهرست، ابزاری برای شناسایی و حفاظت از مهم‌ترین آثار فرهنگی کشور در شرایط بحرانی مانند جنگ، ناآرامی‌های اجتماعی یا بلایای طبیعی به شمار می‌آید و می‌تواند زمینه‌ساز اقدام‌های فوری برای حفاظت فیزیکی، انتقال یا ثبت بین‌المللی و جلوگیری از قاچاق آثار باشد. به دنبال جنگ ۱۲ روزه اسرائیل با ایران، تهدید آثار تاریخی کشورمان و تاکیدهای مکرر دغدغه‌مندان میراث فرهنگی به مجامع بین‌المللی برای حافظت از آثار تاریخی ایران، این پرسش مطرح می‌شود که سرانجام فهرست قرمز آثار تاریخی ایران چه شد و آن همه تاکید برای تهیه آن، به چه نتیجه‌ای رسید؟

سیداحمد محیط‌طباطبایی، رییس ایکوم ایران (کمیته ملی موزه‌ها) که بارها درباره ضرورت تهیه‌ این فهرست هشدار داده و تأکید کرده است که ایران، به‌واسطه‌ قرارگیری در منطقه‌ای پرتنش و دارا بودن گنجینه‌ای گسترده از میراث فرهنگی، نیازمند اقدامی پیش‌دستانه در این حوزه است، در پاسخ به آن پرسش‌ها به ایسنا گفت: ایران هنوز فهرست قرمزی از آثار تاریخی خود ندارد.

او اظهار کرد: در شرایط جنگ، اگر وضعیتی شبیه عراق یا افغانستان پیش آید و یا نظم کشور به‌هم بریزد، فهرست قرمز برای حفاظت از اشیاء تاریخی مهم‌ترین اولویت است اما متاسفانه همیشه این فهرست پس از فاجعه تهیه شده است. با وجود اینکه همیشه تاکید داشتیم فهرست قرمز قبل از فاجعه تهیه شود اما متاسفانه هنوز هم این فهرست تهیه نشده است.  

رئیس کمیته ملی موزه‌ها درباره نقش نهادها و سازمان‌های مسئول در این‌باره گفت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی با همکاری ایکوم (کمیته موزه‌ها) موظف به انجام این اقدام است.  

پیش‌تر گفته شده بود، مرحله نخست طرح تهیه فهرست قرمز آثار تاریخی ایران با همکاری یونسکو به انجام رسیده و چارچوب اولیه‌ای برای اولویت‌بندی آثار در خطر آماده شده است. با این حال، ادامه کار که شامل تدوین آلبوم نهایی و انتشار عمومی آثار فهرست‌شده است، هنوز به دلیل تأمین نشدن بودجه (که در حدود ۲۰۰ هزار دلار پیش‌بینی شده) متوقف مانده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->