قوه قضاییه: پروژه‌های رمزارزی «بم‌چین» و «بنیادبم» کلاهبرداری است فرصت اعتراض به آرای حل اختلاف مالیاتی تا ۷ مرداد ۱۴۰۴ فراهم شد ثبات قیمت نفت در محدوده هر بشکه ۷۰ دلار برق در مشهد هر روز قطع می‌شود! + فیلم بنویسیم سیب، بخوانیم موز ریزش قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۹ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | افت ۱۲ میلیونی «ری‌را» قیمت لبنیات خودسرانه افزایش یافت | بلاتکلیفی در بازار لبنیات ادامه دارد افت قیمت دینار عراق در بازار آزاد و افزایش نرخ رسمی (۲۹ تیر ۱۴۰۴) + جدول چرا قیمت دلار و سکه در بازار امروز (۲۹ تیر ۱۴۰۴) ریزش کرد؟ خاموشی‌ها در مشهد ۴ تا ۶ روز در هفته | جدول جدید خاموشی برق در مشهد اعلام شد + آدرس سایت بازار بی سکان، معیشت بی قرار خروج سهام‌داران حقیقی باوجود سبزپوشی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۹ تیر ۱۴۰۴) پیش‌فروش بلیت اتوبوس اربعین ۱۴۰۴ تا چه زمانی ادامه دارد؟ اسامی ادارات پرمصرف شهر تهران اعلام می‌شود علت تغییر برنامه قطعی برق در مشهد چیست؟ | از فردا (۳۰ تیر ۱۴۰۴) جدول جدید خاموشی‌ها اعلام می‌شود ضرب‌الاجل ۲ماهه وزارت راه به ایستگاه‌ها و قطار‌ها برای ارائه خدمات به معلولان والی هرات: خط آهن خواف-هرات در سال جاری افتتاح می‌شود | امارت اسلامی افغانستان کشت و تجارت تریاک را به صفر رسانده است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | تداوم نوسان دلار در کانال ۸۷ هزار تومان رئیس اتاق تجارت هرات در مشهد: هرات آمادگی میزبانی از سرمایه‌گذاران ایرانی را دارد تصویب تجهیز و حفر ۱۰۰ حلقه چاه برای تأمین فوری آب مشهد ریزش قیمت طلا به کمتر از مرز ۷ میلیون تومان در مشهد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) فروش فوری محصول سایپا در راستای حمایت از مشاغل از صبح امروز (۲۹ تیر ۱۴۰۴) هزینه نجومی ساخت مسکن در تهران | متری ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان ناقابل! سبد معیشت کارگری در مرز ۵۰ میلیون تومان | دستمزد روزانه کارگران پول یک کیلو برنج است رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی: خط ریلی بین روزنک و شمتیغ می‌تواند اقتصاد افغانستان را از طریق ایران به اروپا و فراتر وصل کند مشاغل سخت و زیان‌آور بازنگری می‌شود + جزئیات صعود بیشتر بیت‌کوین با تضعیف دلار (۲۹ تیر ۱۴۰۴) هشدار جدی به پرمصرف‌های برق | اعمال محدودیت در انتظار مشترکان پرمصرف‌
سرخط خبرها

نحوه پرداخت خسارت به خودرو‌های آسیب‌دیده از جنگ، از سوی شرکت‌های بیمه چگونه است؟

  • کد خبر: ۳۴۲۰۱۷
  • ۰۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۶
نحوه پرداخت خسارت به خودرو‌های آسیب‌دیده از جنگ، از سوی شرکت‌های بیمه چگونه است؟
درپی تجاوز ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی به خاک ایران، نه‌تنها جان‌های عزیزی از دست رفت، بلکه به اموال شهروندان نیز آسیب و خساراتی وارد شد. در این میان، منازل تخریب شدند و وسایل نقلیه هم در امان نماندند. حالا بیمه‌ها برای پوشش این خسارات برای خودرو‌ها تمهیداتی در نظر گرفته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، البته موضوع خسارات جنگی برای خودرو‌ها در پوشش بیمه وجود ندارد و این موضوع طی یک الحاقیه می‌تواند عملی شود. از سوی دیگر، باید نوع خسارت به طور دقیق مشخص شود چرا که بسیاری از خودرو‌ها تحت حمله مستقیم نبوده‌اند و آوار ساختمان‌ها برروی خودرو‌ها باعث خسارت شده است.

سازوکار پرداخت خسارت به دارندگان خودرو‌ها

جواد گودرزی، مدیرکل روابط عمومی بیمه مرکزی، به تشریح سازوکار پرداخت خسارات بیمه‌ای خودرو‌های آسیب‌دیده پرداخت.
او با بیان اینکه مطابق با اطلاعیه‌ای که بیمه مرکزی صادر کرد، ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده در ۱۲ روز اخیر با کمک شرکت‌های بیمه‌ای آغاز شده است، گفت: «این ارزیابی شامل تمامی خودروها، چه دارای پوشش بیمه‌ای و چه فاقد آن، می‌شود.»

با این حال، گودرزی تأکید کرد که هنوز تصمیمی درباره پرداخت خسارت به شهروندانی که بیمه بدنه خودرو نداشتند، اتخاذ نشده است.»
گودرزی همچنین به قانون مرتبط با خسارات ناشی از شرایط جنگی اشاره کرد و گفت: «مطابق با قواعد بیمه‌ای خسارت ناشی از شرایط جنگی و حتی آتش‌سوزی در پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد مگر اینکه در هنگام صدور بیمه نامه پوشش جنگ را نیز اخذ کرده باشند، این یک قاعده بیمه‌ای در تمام دنیا است.» با این حال، برخی از شرکت‌های بیمه‌ای در جهت همراهی با دولت و حمایت از شهروندان آسیب‌دیده، در اطلاعیه‌های مختلف تعدادی از رشته‌های بیمه‌ای خود را استثنا کرده‌اند، مشروط بر اینکه این افراد قبلاً بیمه بدنه، بیمه عمر و بیمه آتش‌سوزی منازل مسکونی را تهیه کرده باشند.

او در ادامه به لزوم حمایت دولت از بیمه مرکزی و شرکت‌های بیمه در جبران خسارات ناشی از جنگ اشاره کرد و گفت: «در این شرایط، معمولاً جبران خسارت‌های ناشی از جنگ با کمک دولت و صندوق‌های حمایتی انجام می‌شود. بیمه مرکزی به شرکت‌های بیمه‌ای اعلام کرده که برای پرداخت خسارت‌های خرد از طرف بیمه مرکزی بیمه‌های اتکایی اجباری هم پذیرش می‌شود.» او توضیح داد که روال حاکم در مورد خسارت‌های بزرگ، مانند پالایشگاه‌ها و پتروشیمی و... پیش‌بینی حمایت‌های لازم از صنعت بیمه برای پرداخت خسارات‌های وارده است.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل بیمه مرکزی از قرارداد‌های جدید برای جبران خسارت خودرو‌ها و منازل خبر داد و گفت: «برخی از شرکت‌های بیمه اعلام کرده‌اند افرادی که دارای بیمه بدنه خودرو هستند، می‌توانند با مراجعه به مراکز فروش بیمه، نسبت به اضافه کردن الحاقیه پوشش خطر جنگ برای منازل مسکونی و همچنین بیمه بدنه خودرو اقدام کنند تا در صورت بروز حوادث احتمالی، مشکلی بابت پرداخت خسارات خود نداشته باشند.»

ضرورت شفاف‌سازی در پرداخت خسارات بیمه‌ای ناشی از جنگ

حمیدرضا امین‌زاده، سرپرست نمایندگی کل بیمه آسیا به موضوع اضافه کردن پوشش‌های الحاقیه برای جبران خسارت خودرو‌ها و منازل در اثر جنگ توسط برخی از شرکت‌های بیمه اشاره کرد و گفت: «یکی از مسائل کلیدی که باید به آن پرداخته شود، این است که خسارات ناشی از جنگ تنها در صورتی قابل پرداخت برای بیمه‌های خصوصی است که ناشی از اصابت مستقیم باشد. این موضوع برای ما سؤال‌برانگیز است، زیرا اغلب حوادثی که در تهران و شهرستان‌ها رخ داده، ناشی از ضایعات بعد از اصابت موشک به ساختمان‌هاست که روی خودرو‌ها ریخته شده است. این موضوع در حال حاضر محل ابهام در الحاقیه‌ها است.»

او ادامه داد: «ما در شرکت خودمان فعلاً این پروسه را برای روشن شدن این موضوع متوقف کرده‌ایم تا این مناقشه برطرف شود و بتوانیم به بیمه‌گذاران به‌صورت شفاف توضیح دهیم که در چه شرایطی می‌توانیم خسارت‌های آنها را پرداخت کنیم. ممکن است برخی افراد این الحاقیه را خریداری کنند و بعداً به دلیل همین ابهامات نتوانند خسارت خود را دریافت کنند. بنابراین، لازم است که ابتدا تکلیف این موضوع مشخص شود.»
او تأکید کرد که باید تعریف دقیقی از «اصابت مستقیم» داده شود و افزود: «ممکن است فاصله با محل اصابت نیز در این مسأله مطرح باشد. برای مثال، باید مشخص شود که تا چه متراژی فاصله با محل اصابت مستقیم تلقی می‌شود. البته این مسائل در روز‌های آینده مشخص خواهد شد.»

امین‌زاده همچنین به نکته‌ای مهم درباره پرداخت خسارات جنگی اشاره کرد و گفت: «پرداخت آسیب‌های جنگی جزو استثنائات بیمه‌نامه‌ها در کل دنیا است. البته این موضوعات را به صورت توافقی می‌توان به بیمه نامه اضافه کرد. برای مثال در گذشته در بحث پوشش آتش‌سوزی ساختمان‌ها موضوع جنگ لحاظ شده بود که البته هزینه ناچیزی را پرداخت می‌کرد.»

او در ادامه گفت: «شرکت‌هایی که اقدام به اضافه کردن الحاقیه‌ها برای جبران خسارات ناشی از جنگ کردند باید از قدرت پرداخت مناسبی برخوردار باشند تا بتوانند خسارات مردم را در شرایط آسیب‌زا پرداخت کنند. چراکه پیش‌بینی حوادث آینده دشوار است و این کار ریسک بزرگی محسوب می‌شود. با اینکه این پوشش‌ها چندان ارزان نیستند، اما با توجه به خسارات غیرقابل پیش‌بینی، داشتن این پوشش‌ها می‌تواند مفید باشد. شفاف‌سازی‌های لازم باید توسط شرکت‌های بیمه‌ای صورت گیرد تا مشخص شود که آیا همه نوع خسارت پرداخت می‌شود یا خیر؟»

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->