به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرشید وفا، اظهار کرد: در این روزها و با توجه به برگزاری محافل سوگواری ماه محرم و در آستانه فرارسیدن روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی تشدید نظارتهای بهداشتی در دستور کار بازرسان و ناظران حوزه بهداشت قرار گرفته است.
وی تأکید کرد: طبق دستورالعملهای ابلاغی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص ضوابط بهداشت محیطی ویژه محرم و صفر و همچنین مصوبات ستاد خدمات سفر خراسان رضوی و کمیته بهداشت، درمان و محیط زیست این ستاد برنامههای ویژهای در راستای حفظ سلامت مردم در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در دستور کار حوزه مدیریت سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته است، برنامههایی که با همکاری استانداری، فرمانداریها، ادارات کل اوقاف و امور خیریه و تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و شورای هماهنگی هیئات مذهبی استان و زیرمجموعههای آنها در تمامی شهرستانها اجرا میشود.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در این ایام و روزهای خاص تعداد ۱۶۳ تیم بازرسی در حوزه تحت پوشش این دانشگاه و در بحث نظارت بر مساجد، تکایا، هیئات مذهبی و موکبها فعال هستند، خاطرنشان کرد: از مجموع این تیمها ۱۲۸ تیم آن در مشهد و ۳۵ مورد مابقی هم در شهرهای حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.
دکتر وفا اضافه کرد: در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۳۲۷ ناظر و بازرس حوزه سلامت محیط فعال هستند که از این تعداد ۲۰۵ نفر از آنها در شهر مشهد بوده و ۱۲۲ نفر هم در شهرهای تابعه این دانشگاه هستند و در هر منطقه از ظرفیت نیروهای همان منطقه بهخوبی استفاده شده است و برای محدوده حرم مطهر رضوی هم در صورت اعلام نیاز منطقه ثامن حضور و اسقترار نیروهای کمکی را در این محدوده خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه کارهای مهمی در این روزهای منتهی به تاسوعا و عاشورای حسینی در دستور کار حوزه مدیریت سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته است، بیان کرد: در این خصوص مواردی همچون بحث تأمین آب شرب سالم در محلهای برگزاری مراسمها، استفاده از آبهای بطری شده در محلهای فاقد آب شرب، استفاده از آبهای تانکری با رعایت فرآیند کلرسنجی و تأییده اداره آب و فاضلاب، استفاده از بخهای بهداشتی و عدم استفاده از یخهای صنعتی در موارد مستقیم (استفاده از یخ صنعتی تنها برای موارد غیرمستقیم)، داشتن مجوز سالم بهداشتی برای خادمان موکبها بهخصوص در بحث پخت و پز و توزیع بهطور ویژه مورد تأکید، دقت، توجه و نظارت ویژه قرار گرفته است.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اگر نذورات از بیرون تهیه میشوند باید از مکانهای موردتأیید مراکز بهداشتی باشد و اینکه مواد مصرفی به خصوص مواد خام دامی هم دارای مجوزهای لازم از سوی دامپزشکی باشد.
دکتر وفا تصریح کرد: موضوع بسیار مهم دیگر رعایت زنجیرههای دمایی سرمایی و گرمایی بوده و اینکه مدت زمان بستهبندی تا مصرف غذای گرم بیشتر از ۲ ساعت نباشد و اگر زمان بیشتری در این خصوص نیاز بود باید دمای آن به بالای ۷۰ درجه سانتیگراد برسد و اگر هم از گرم کن استفاده میشود دمای ۶۳ درجه سانتیگراد مورد تأکید است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین مدیریت پسماندها هم مورد تأکید ویژه بوده و هست و در کنار آن بر عدم ذبح دام در محل مساجد، هیأت، تکایا و مواکب تأکید داریم و با مواردی که مشاهده شود و یا شکایت مردمی آن از طریق سامانه ۱۹۰ دریافت شود، برخورد قاطع صورت میپذیرد و دام ذبح شده غیرمجاز هم با همکاری دامپزشکی ضبط خواهد شد.