خنثی سازی مهمات بجامانده در مسیر آزادراه قم تهران (۳۱ تیر ۱۴۰۴) درباره ابعاد مختلف صله رحم که باعث تقویت روابط خانوادگی و اجتماعی می‌شود | پیوند‌های پربرکت کشف ۷۰ کیلو شیشه در بزرگراه آزادگان تهران تعطیلی منطقه آزاد انزلی در پی آتش سوزی تا اطلاع ثانوی چه‌کار کنیم آب از آب تکان نخورد؟ تخصیص اعتبار ۱۷ میلیارد ریالی برای مرمت مسجد جامع گلپایگان برنامه‌ریزی جدید برای پرواز‌های اربعین؛ آغاز فروش بلیت به‌صورت پلکانی مردم از حمل دارو‌های غیر ضروری در اربعین خودداری کنند تماس طولانی با تلفن همراه سلامت مردان را به خطر می‌اندازد آیا افراد دیابتی می‌توانند بدون محدودیت میوه مصرف کنند؟  هشدار! چهارشنبه (یکم مرداد ۱۴۰۴) از «آفتاب» دوری کنید انقلاب دیجیتال در آموزش‌وپرورش | خراسان رضوی پایلوت آموزش هوش مصنوعی می‌شود جنگ ۱۲ روزه اثر بلندمدتی بر محیط زیست گذاشت؟ خداحافظی با مدارس سنگی در کلات خراسان رضوی | نهضت نوسازی با مشارکت بنیاد علوی شتاب گرفت کشف پهپاد متجاوز انتحاری جنگ تحمیلی ۱۲ روزه توسط مرزبانان بوشهر (۳۱ تیر ۱۴۰۴) قوچان، خنک‌ترین شهر کشور در بامداد ۳۱ تیر ۱۴۰۴ | ثبت دمای ۱۹ درجه برای مشهد درگیری مرگبار در پارک بر سر ۳ دختر ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان امروز سه‌شنبه (۳۱ تیر ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد  رئیس پلیس راهور خراسان رضوی: جریمه‌های نقدی دیگر بازدارنده نیستند | آغاز بازنگری در روش‌های سنتی جرایم رانندگی جزئیات آتش‌سوزی مهیب مجتمع ونوس انزلی + فیلم (۳۱ تیر ۱۴۰۴) اعترافات زن نظافتچی سارق در تهران جزئیات تصادف مرگبار در بزرگراه بابایی از زبان سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران فرایند ارتقای سطح استاندارد امتحانات مقطع متوسطه آغاز شد تصویب قانون ۳۰ ساعته شدن معلمان مدارس غیردولتی با بیمه کامل چطور صنعت گردشگری در ایران می‌تواند اقتصاد را بهبود ببخشد؟ شناسایی و دستگیری یک شکارچی غیرمجاز سابقه‌دار در رباط کریم (۳۱ تیر ۱۴۰۴) وزیر آموزش و پرورش: شهریه مدارس غیردولتی باید مطابق قانون باشد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۳۱ تیر ۱۴۰۴) | وقوع طوفان گردوخاک در مناطق مستعد
سرخط خبرها

بیش از ۹۰ درصد آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور مربوط به زاگرس است

  • کد خبر: ۳۴۲۴۵۴
  • ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۳
بیش از ۹۰ درصد آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور مربوط به زاگرس است
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: بیش از ۹۰ درصد آتش‌سوزی که در جنگل‌ها و مراتع کشور اتفاق می‌افتد، مربوط به حوزه زاگرس است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علی تیموری گفت: با توجه به گرم شدن هوا و خشکی بوته‌ها و علفزار‌ها احتمال وقوع حریق در جنگل‌ها و مراتع بالا رفته و سازمان با برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران، نظارت بر عرصه‌ها را بیشتر کرده است. یگان حفاظت منابع طبیعی ماموریت یافته است تا در استان‌ها به‌ویژه حوزه زاگرس گشت و مراقبت‌های شبانه‌روزی خود را افزایش دهد.

وی افزود: استان‌های ایلام، خوزستان، کرمانشاه و لرستان از جمله استان‌هایی هستند که در این ایام بیشتر طعمه حریق شده‌اند و منابع طبیعی بیشترین حمایت خود را به لحاظ تامین تجهیزات و امکانات اطفای حریق متوجه مناطق  زاگرسی کرده است.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین اظهارکرد: دامنه عرصه‌های منابع طبیعی وسیع و گسترده است و این سازمان با حمایت و مشارکت مردم و تشکل‌های مردمی می‌تواند به اهداف خود که همانا حفظ و توسعه منابع طبیعی است، جامه عمل بپوشاند.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مدیریت پارک‌ها و تفرجگاه‌های جنگلی طی تشریفات قانونی به مردم و بخش خصوصی واگذار می‌شود، به وجود ۱۶۰ پارک و تفرجگاه‌های جنگلی استان‌های شمالی کشور اشاره کرد و گفت: در این ایام که مردم بیشتر به شمال کشور سفر کرده‌اند توانستند با تمهیداتی که منابع طبیعی و مسئولان پارک‌ها و تفرجگاه‌ها اندیشیده بودند، جهت استراحت وارد پارک‌ها شوند و خوشبختانه تاکنون هیچ گونه حریقی از داخل پارک‌های جنگلی گزارش نشده است و مردم همراهی و همکاری خوبی با منابع طبیعی داشتند.

وی همچنین گفت: در این ایام خاص احتمال می‌رفت برخی افراد سودجو از فرصت استفاده کنند و اراضی ملی را متصرف شوند که در این زمینه هماهنگی‌های لازم از سوی ادارات کل منابع طبیعی استان‌ها با دادسرا‌ها و بخش‌های قضایی انجام شده تا زمینی تصرف نشود.

زراعت چوب در کشور توسعه می‌یابد

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه به برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: تمامی اقدامات منابع طبیعی در قالب برنامه هفتم توسعه انجام می‌شود. بر اساس این برنامه سازمان مکلف شد طرح توسعه زراعت چوب در عرصه‌های منابع طبیعی همچنین مستثنیات مردم که استعداد کاشت درخت  در آن وجود دارد را تقویت کند.

تیموری اضافه کرد: زراعت چوب علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمدزایی می‌تواند بخش قابل توجهی از نیاز‌های چوبی کارخانجات و صنایع چوبی را تامین کند و از سوی دیگر جلوی قاچاق چوب را بگیرد.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین از شناسایی مناطق مستعد برای زراعت چوب در کشور خبرداد و افزود: این اراضی در قالب ماده ۳ و از طریق مزایده برای زراعت چوب در اختیار مردم و بخش خصوصی قرار می‌گیرد.

وی سرانه فضای سبز به ازای هر نفر در ایران را ۱۷ مترمربع اعلام کرد  و افزود: این میزان در دنیا به ازای هر نفر ۵۸۰۰ متر مربع است.

گیلان یکی از قطب‌های مهم زراعت چوب در کشور

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: طی سفری که هفته گذشته به استان گیلان داشتم، این استان را به لحاظ توسعه زراعت چوب صنوبر یکی از قطب‌های مهم زراعت چوب در کشور دیدم. بخش خصوصی در این استان در حوزه کاشت و تولید چوب بسیار فعال است و تاکنون ۷۰۰۰ هکتار از اراضی ملی این استان جهت توسعه زراعت چوب شناسایی شده است و منابع طبیعی آمادگی دارد تا این عرصه را برای تولید چوب به بخش خصوصی واگذار کند.

وی ادامه داد: در زمینه قطع درختان صنوبر و مجوز حمل آن مشکلاتی از قبل وجود داشت که اکنون این موانع و مشکلات از طریق سامانه حل شده است و اکنون هماهنگی‌های لازم از طریق سامانه بین منابع طبیعی، سازمان حمل و نقل جاده‌ای و نیروی انتظامی صورت گرفته است.

رییس سازمان منابع طبیعی گفت: تاکنون حدود ۸۰ هزار هکتار عرصه برای توسعه زراعت چوب در کشور شناسایی شده و نهال‌های کاشته شده در استان‌ها بومی هستند و با توجه به شرایط اقلیمی منطقه کاشته می‌شوند.

تیموری همچنین استان خوزستان را یکی از استان‌هایی برشمرد که زراعت چوب در آن در سطح وسیعی توسعه یافته است. منابع طبیعی با زمینه مساعدی که در سطح استان فراهم کرده است، مردم و بخش خصوصی علاقه زیادی برای ورود جهت تولید زراعت چوب پیدا کرده‌اند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->