رئیس فراکسیون زنان مجلس مشخص شد آزادسازی صدور مجوز شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای رئیس جمهور لایحه دوفوریتی دولت برای مقابله با شایعه‌سازی در فضای مجازی را ارسال کرد درباره فرانچسکا آلبانزه که به خاطر افشای نسل‌کشی اسرائیل تحریم شد | جرمش افشای جنایت است وزیر خارجه ترکیه: در هرگونه تلاش برای تجزیه سوریه مداخله خواهیم کرد ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در غزه بدون نان هستند آیت الله علم الهدی: خدمات جهادی بسیج پزشکی، نماد آمادگی جهانی امت اسلام برای ظهور است | نقش نظام جمهوری اسلامی ایران در اتحاد نیروهای ولایتمدار جهان فراخوان اردوغان درباره غزه: دیگر بس است منابع محلی از تحرکات «مشکوک» رژیم صهیونیستی برای عملیاتی احتمالی علیه دمشق خبر دادند کُرد‌ها برای کمک به دولت الشرع در برقراری ثبات شرط گذاشتند رئیس جمهور: هیچ مجوزی نباید برای برنامه‌های توسعه‌ای در فلات مرکزی ایران صادر شود کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان با عراقچی دیدار کرد + فیلم پزشکیان در دیدار با جبهه اصلاحات: از طرح مسائل تفرقه برانگیز پرهیز شود بازداشت ۲ سرباز صهیونیست در بلژیک به اتهام جنایت جنگی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی راهکارهای مقابله با مکانیسم ماشه تشکیل جلسه داد شلیک موشکی دیگر از یمن به سرزمین‌های اشغالی (۳۱ تیر ۱۴۰۴) پیام اطلاعات سپاه به مردم درباره اقدامات سرویس‌های جاسوسی در برنامه‌های کاربردی تلفن همراه ابراز نگرانی رئیس اپوزیسیون اسرائیل از تلاش ترکیه برای توازن هوایی با این رژیم اشغالگر آخرین وضعیت بررسی «لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» در کمیسیون اجتماعی مجلس دریادار سعادت: در راستای تامین امنیت دریای خزر، آماده همکاری با کشورهای همسایه هستیم مجلس پیگیر کاهش سهم پرداختی مردم در بیمه‌هاست پزشکیان: ساخت بمب اتم توسط ایران دروغ است شهادت ۳۱ فلسطینی از بامداد امروز در غزه (۳۱ تیر ۱۴۰۴) شهادت مرزبان هنگ مرزی بانه در درگیری با گروهک معاند (۳۱ تیر ۱۴۰۴) سخنگوی قوه‌قضائیه: اقدامات ارزنده‌ای در رابطه با زمین‌خواری و کوه‌خواری‌ انجام شده است | کاظم صدیقی هیچ‌گونه مسئولیت قضایی و اداری در قوه‌قضائیه ندارند سخنگوی دولت از شهادت ۱۰۶۲ هم‌وطن در جنگ ۱۲ روزه خبرداد گولان: یهودیان به طور سیستماتیک فلسطینی‌ها را قتل‌عام می‌کنند
سرخط خبرها

موضع کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس در قبال جنگ علیه ایران چیست؟

  • کد خبر: ۳۴۲۴۷۸
  • ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۷
موضع کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس در قبال جنگ علیه ایران چیست؟
نشریه آمریکایی تایم در مقاله‌ای به بهانه تجاوزگری اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران به نگرانی‌های کشور‌های عربی از پیامد‌های تحرکات لجام‌گسیخته تل‌آویو در منطقه پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در این تحلیل جدید نشریه تایم آمده است: وقتی ایران توافق هسته‌ای برجام را با دولت اوباما امضا کرد، استقبال از آن به خصوص در شیخ‌نشین‌های خلیج‌فارس، در بهترین حالت، سرد بود؛ بنابراین، وقتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد، این کشور‌ها از آن اقدام استقبال کردند. اکنون همین شیخ‌نشین‌ها با جنگ علیه ایران مخالف بوده و از تعامل مجدد حمایت می‌کنند.

۲ دلیل اصلی برای این مخالفت وجود دارد. نخست، حملات اخیر اسرائیل به‌خودی خود رخ نداده است. در طول ۲۰ ماه گذشته، اسرائیل پس از حمله ۷ اکتبر حماس، یک کارزار مرگبار و مخرب در غزه به راه انداخته که منجر به تشکیل پرونده نسل‌کشی در دادگاه لاهه شده است، اسرائیل همچنین در بحبوحه هرج‌ومرج پس از برکناری بشار اسد در سوریه، حضور نظامی خود را فراتر از ارتفاعات جولان اشغالی سوریه گسترش داده و بارها، از جمله در هفته گذشته، بیروت و بخش‌هایی از لبنان را هدف قرار داده است.

خلاصه آنکه حتی در میان کشور‌هایی که به‌شدت از ایران انتقاد می‌کنند، نگرانی‌هایی در مورد یک اسرائیل لجام‌گسیخته وجود دارد. تصور یک نظم منطقه‌ای جدید که در آن اسرائیل با مصونیت رفتار کرده و درعین‌حال هنجار‌های امنیتی را به همسایگان خود دیکته کند، برای کشور‌های عربی، از جمله دولت‌هایی مانند عربستان سعودی و اردن که به طور سنتی طرفدار غرب هستند، به‌شدت نامطلوب است.

دلیل دوم بنیادی‌تر است. جوامع عربی دهه‌هاست که از اجرای گزینشی هنجار‌های بین‌المللی توسط غرب انتقاد می‌کنند. این شامل جنگ سال ۲۰۰۳ آمریکا علیه عراق، اشغال مداوم کرانه باختری و غزه توسط اسرائیل و اقدام‌های اخیر آمریکا علیه دیوان لاهه و قضات دادگاه لاهه می‌شود. این تصور وجود دارد که کشور‌های قدرتمند غربی، سپر بلای تل‌آویو شده‌اند.

به همین دلیل است که بمباران ایران توسط آمریکا و با استفاده از قوی‌ترین بمب غیرهسته‌ای موجود در زرادخانه آن، بدعت خطرناکی را ایجاد می‌کند.

در خاتمه این یادداشت آمده است: جنگ بین ایران و اسرائیل، دستکم فعلاً، پایان یافته است. دوران جدیدی در منطقه در حال ظهور است که بر مبنای محق بودن کشور‌های قدرتمند تعریف می‌شود. پیامد‌های این امر هنوز به‌درستی درک نشده؛ اما احتمالاً پس‌لرزه‌های فراوانی در پی خواهد داشت.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->