آتش زدن مامور پلیس راه در ورودی مشهد جملات عربی پرکاربرد برای زائران اربعین ۱۴۰۴ درخواست اولیا به وزارتخانه رسید نارضایتی بیماران از ویزیت آزاد و زیر بار نرفتن برخی پزشکان برای نوشتن نسخه الکترونیک | پزشک راضی، بیمار ناراضی آیا ادعای خریدوفروش سابقه بیمه تأمین‌اجتماعی صحت دارد؟ آب دریای عمان، ۱۴۰۷ به مشهد می‌رسد | آخرین جزئیات و زمان بندی طرح عظیم انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی توصیه‌های تغذیه‌ای وزارت بهداشت به زائرین اربعین عامل انسانی، حلقه‌گم‌شده در امنیت جاده‌ای هوش مصنوعی پاسخ داد: آب تهران در حال تمام شدن است؟ کاهش وزن صنعتی؛ از وابستگی تا  افسردگی آیا مکمل‌ها و قرص‌های حافظه واقعاً تأثیرگذار هستند؟ درباره مصرف قرص های لاغری که سلامتی جسم و  روان افراد را  تهدید می کنند | لاغری با طعم روان‌گردان قتل مسلحانه مدیرعامل به دست کارمند | قاتل پس از جنایت خودکشی کرد توقیف ۵۶ هزار خودرو متخلف در تهران از ابتدای سال ۱۴۰۴ هموفیلی را بیشتر بشناسیم؛ از علائم تا کنترل بیماری آیا حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگانی که مهاجرت کرده‌اند، واریز می‌شود؟ بیمه سلامت خراسان‌ رضوی ۸ درصد بیماران هموفیلی کشور را زیر پوشش دارد برگزاری جلسه بین‌المللی برای حفاظت از لایه اوزون (یکم مرداد ۱۴۰۴) زمان برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت اعلام شد + تعداد داوطلبان کشف ۵ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق با همکاری مردم انفجار در معدن زغال سنگ در شمال افغانستان ۶ کشته و ۱۲ زخمی برجای گذاشت برای احیای گردشگری در کشور چه کارهایی می‌توان انجام داد؟ آزمون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جمعه (۳ مرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود | رقابت ۱۵ هزار شرکت‌کننده تب آنفلوانزا و کرونا در مشهد فروکش کرد اجرای دقیق متناسب‌سازی و پرداخت معوقات حقوق فروردین‌ماه از مطالبات جدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی است درخواست هلال احمر ایران از صلیب سرخ برای واکنش فوری جهت توقف فاجعه انسانی در غزه احکام متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان فولاد صادر شد دستگیری ۵ عضو باند قاچاق و پولشویی در مرز باشماق کردستان فیش حقوق تیرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران صادر شد + لینک سایت
سرخط خبرها

توصیه‌های تغذیه‌ای در ماه محرم

  • کد خبر: ۳۴۲۵۵۹
  • ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۹
توصیه‌های تغذیه‌ای در ماه محرم
در ماه محرم برگزاری مراسمات مذهبی و عزاداری، یاد آور رشادت‌های سالار شهیدان امام حسین (ع) و یارانش هستند. در این ماه تهیه و توزیع غذا‌های نذری رواج دارد و مصرف غذای نذری در این ایام برای مردم ارزش معنوی بالایی دارد. چه خوب است غذا‌های نذری که در این ایام تهیه می‌شود درکنار عطر و طعم و مزه مطلوب به لحاظ تغذیه‌ای نیز ضامن سلامت مردم باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به اینکه امروزه اضافه وزن و چاقی از مشکلات شایع در کشور ما محسوب می‌شود، اظهار کرد: بدون شک مصرف غذا‌های چرب و سرخ شده، شور و پرنمک و یا خیلی شیرین یکی از علت‌های مهم دریافت کالری اضافی است که با عدم تحرک و یا تحرک بدنی ناکافی به توده‌ای از چربی تبدیل شده و در بدن ذخیره می‌شود؛ اضافه وزن و چاقی زمینه را برای ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی - عروقی و سرطان‌ها فراهم می‌کند.

دکتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه در هنگام استفاده از غذا‌های نذری نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: باید دقت شود که هر فرد غذای خود را در زمان وعده‌های غذایی و فقط به هنگام گرسنگی میل کند و با توجه به اینکه در این ایام معمولا در هر وعده چند نوع غذا ارائه می‌شود، بهتر است افراد غذایی را انتخاب کنند که متناسب با مزاجشان است.

وی با اشاره به اینکه استفاده از چندین نوع غذا در یک وعده و پرخوری هرگز توصیه نمی‌شود؛ به یاد داشته باشید زمان صحیح مصرف نوشیدنی‌ها و میوه‌ها باید بین وعده‌های اصلی غذا باشد، گفت: غذا را به‌صورت گرم در حالت نشسته و با آرامش، خوب بجوید و از تند خوردن و ایستاده خوردن غذا دوری کنید.

افراد دارای آلرژی از مصرف غذا با رنگ و بوی تند پرهیز کنند

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: گاهی اوقات دیده می‌شود که برای خوش رنگ یا خوش طعم‌تر شدن غذا از ادویه‌های تند به‌خصوص فلفل به مقدار زیاد استفاده می‌شود که برای گرم مزاجان و کسانی که آلرژی دارند، مضر است بنابراین توصیه بر این است که از مصرف غذا‌هایی با رنگ یا بوی تند پرهیز کنید.

دکتر اباصلتی افزود: به‌طور معمول گوشتی که در اغلب غذا‌های نذری استفاده می‌شود گوشت گاو است که هضم آن سخت است؛ گوشت گاو از دیدگاه طب سنتی، خون را غلیظ می‌کند که برای افراد با مزاج دموی یا دچار سوء مزاج گرم و‌تر مضر است، بنابراین به این افراد توصیه می‌شود که مصرف گوشت خورش را محدود کرده و از ترکیبات دیگر خورش استفاده کنند، افراد دچار اضافه وزن بهتر است برنج کمتری میل کنند، از مصرف غذای نذری که بیشتر از ۲ ساعت در فضای آزاد مانده باشد خودداری کنید.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه غذای نذری اگر دارای ویژگی‌های زیر باشد قطعا در کنار تبرک و ارزش معنوی آن حامی سلامت مردم نیز خواهد بود، گفت: در هنگام طبخ نذری، از سرخ کردن زیاد سبزی خورش که موجب از دست رفتن ویتامین‌ها و املاح آن می‌شود، خودداری کنید؛ تفت دادن اندک سبزی همراه با مقدار کم روغن مخصوص سرخ کردنی که دارای استاندارد‌های لازم می‌باشد، کافی است.

وی با اشاره به اینکه به هیچ عنوان از روغن جامد در تهیه غذا‌های نذری استفاده نکنید، بیان کرد: روغن‌های جامد دارای مقادیر زیادی اسید‌های چرب اشباع و ترانس هستند که مصرف آن‌ها احتمال ابتلا به سرطان‌ها، تنگی و گرفتگی عروق و سکته‌های قلبی را افزایش می‌دهد؛ استفاده از روغن مایع در ارجحیت است ولی اگر از روغن‌های نیمه جامد استفاده می‌کنید حتما از نوعی که میزان اسید چرب ترانس آن کمتر از ۵ درصد باشد، استفاده کنید.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه از حداقل مقدار روغن در طبخ غذا استفاده کنید و حتما از روغن‌های مایع برای تهیه برنج و از روغن سرخ کردنی برای انواع خورش‌ها استفاده کنید، بیان کرد: در تهیه غذا‌های نذری میزان نمک را به حداقل برسانید، زیرا غذا‌های پرنمک عامل فشار خون بالا و بیمار‌های های قلبی _ عروقی است که در حال حاضر مهم‌ترین علت مرگ و میر در کشور محسوب می‌شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه شربت‌ها را به صورت کم شیرین تهیه کنید؛ شربت‌های شیرین مقدار زیادی قند وارد بدن می‌کنند، اظهار کرد: در شرایطی که بیماری دیابت روند رو به گسترشی را در کشور مان طی می‌کند، لازم است مقدار مصرف قند و شکر در تهیه انواع شربت‌ها، نوشیدنی‌ها و شیرینی‌ها به حداقل ممکن برسد.

وی گفت: براساس توصیه‌های وزارت بهداشت هرگونه پخت و پز باید در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد؛ افراد درگیر در تهیه و توزیع غذا و نوشیدنی باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند ولی از آنجا که تهیه این کارت باید از روز‌های قبل صورت گیرد، بهتر است نکات بهداشتی حداکثری رعایت شود؛ در واقع استفاده از وسایل حفاظت فردی ازجمله دستکش و ماسک، بسیار ضروری است.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مهم‌ترین راهکار برای جلوگیری از سرایت بیماری به انسان، نگهداری انواع گوشت دام ذبح شده حداقل به‌مدت ۲۴ ساعت در دمای منفی ۴ درجه قبل از مصرف است، بیان کرد: برنج، نمک، سبزیجات، روغن و... باید با حساسیت و دقت بالا تهیه و در پخت نذری استفاده شوند؛ از استفاده مواد غذایی فله که تاریخ مصرف آن‌ها مشخص نیست خودداری کنید و از نمک‌های بسته بندی یددار و تصفیه شده استفاده کنید.

وی اظهار کرد: نذری‌هایی که در ایام محرم در حجم زیاد تهیه می‌شوند، در ظروفی پخته می‌شوند که شاید در سال کمتر مورد استفاده قرار گیرند؛ بنابراین بهتر است قبل از ریختن مواداولیه در این ظروف آن‌ها را باز هم بشویید و با گرفتن غبار از بروز مسمومیت و بیماری جلوگیری کنید همچنین از ظروف مناسب در آشپزی استفاده کنید تا علاوه بر بهبود مزه، کیفیت و سلامت غذا نیز افزایش یابد.

دکتر اباصلتی گفت: ظروف مورد استفاده در هنگام تهیه نذری برای مواد آشامیدنی و غذایی گرم باید ظروف مقاوم در برابر حرارت استفاده شود؛ ظروف بر پایه موادگیاهی، آلومینیومی و در آخر ظروف فومی که در برابر دمای ۶۰ درجه مقاوم هستند، به ترتیب برای سرو مواد غذایی و آشامیدنی گرم مناسب هستند.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: علاوه بر بهداشت فردی، بهداشت محیطی که در آن نذری پخته می‌شود نیز اهمیت دارد؛ به مساجد و هیأت‌های عزاداری همه ساله توصیه می‌شود که با رعایت نظافت، شست‌وشو و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی و جمع آوری پسماند‌های تولید شده به‌صورت بهداشتی، مانع از ابتلای مردم به بیماری‌های مختلف شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->