هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای تشدید گرما در خراسان رضوی و ۳۰ استان دیگر عروسک‌های لبوبو چطور برای نسل زد تبدیل به یک نماد اجتماعی شد؟ تشخیص زودهنگام افسردگی با یک دماسنج ساده! آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آموزش هوش مصنوعی، طرحی نوظهور در آموزش و پرورش | این طرح چه فایده‌ای برای دانش‌آموزان و معلمان دارد؟

  • کد خبر: ۳۴۲۵۸۱
  • ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۶
آموزش هوش مصنوعی، طرحی نوظهور در آموزش و پرورش | این طرح چه فایده‌ای برای دانش‌آموزان و معلمان دارد؟
یک کارشناس آموزشی گفت: طرح آموزش هوش مصنوعی در مدارس قطعاً ایده خوب و مؤثری است؛ چراکه با سیر صعودی رشد این تکنولوژی در جهان امروز، دور از انتظار نیست که مانند اینترنت، به یکی از اجزای جدایی‌ناپذیر زندگی انسان‌ها تبدیل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مدتی پیش بود که خبر از طرح آموزش هوش مصنوعی در مدارس، برای دانش‌آموزان و معلمان، نظر کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرد. این طرح که با رویکرد آشنایی بیشتر دبیران و نسل جوان با استفاده از هوش مصنوعی مطرح شد، از سوی برخی کارشناسان با تمجید و از سوی برخی دیگر با انتقاداتی مواجه شد.

طبق نظر برخی از صاحب‌نظران در حوزه آموزش و پرورش، ورود هوش مصنوعی به آموزش کشور، کارایی چندانی نداشته و به عبارتی حالا وقت عملی‌شدن این طرح نیست و هنوز خلأهای بسیاری در سیستم آموزشی ایران وجود دارد که باید به راهکار‌های جبران آن‌ها پرداخت.

اما بسیاری دیگر از کارشناسان نیز موافقت خود را با این طرح اعلام کردند و بر این عقیده بودند که در شرایط فعلی جوامع و رشد هوش مصنوعی در سراسر جهان و حوزه‌های مختلف، این طرح می‌تواند کمک قابل‌توجهی به دانش‌آموزان و روند رشدشان در مسیر‌های شغلی آینده داشته باشد.

تدابیر بسیاری نیز درمورد اجرایی‌شدن این طرح به میان آمده است، ازجمله آنکه رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در روز سه‌شنبه (۱۰ تیر ۱۴۰۴) به صورت رسمی، آغاز آموزش کار با ابزار‌های هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز و ۱۰۰ هزار معلم در دوره‌های تابستانه را اعلام کرد.

در میان مجموعه‌ای متفاوت از اظهارنظرات درباره این طرح، در راستای بررسی دقیق و کارشناسانه‌تر تبعات آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان و فرهنگیان، با یک کارشناس آموزشی به گفت‌و‌گو نشستیم و ابعاد مختلف آن را بررسی کردیم.

آموزش و پرورش باید مشکلاتش را رتبه‌بندی کند

محمدرضا نیک‌نژاد در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، با اشاره به لزوم استفاده از ابزار‌های نوین در جهان کنونی بیان کرد: در لزوم ورود رویکرد آموزشی به بستر‌های مجازی و استفاده از ابزار‌های نوین شکی نیست و حالا باید تمرکز را بر نحوه این آموزش گذاشت که بازدهی مؤثرتری داشته باشد؛ اما در این میان، جایگاه این آموزش نیز باید مورد بررسی قرار گیرد؛ به عنوان مثال مسئولان باید این نکته را در نظر داشته باشند هنگامی که سیستم آموزش کشور ما با مشکلات بزرگ‌تری دست‌وپنجه نرم می‌کند، آموزش و پرورش چه زمان و چگونه سراغ این آموزش برود تا به ترمیم قسمت‌های دیگر خدشه‌ای وارد نشود.

این کارشناس آموزشی در ادامه تشریح کرد: طرح آموزش هوش مصنوعی در مدارس قطعاً ایده خوب و مؤثری است؛ چراکه با سیر صعودی رشد این تکنولوژی در جهان امروز، دور از انتظار نیست که مانند اینترنت، به یکی از اجزای جدایی‌ناپذیر زندگی انسان‌ها تبدیل شود. با اینکه ممکن است در حال حاضر برخی از آحاد جامعه از این بستر خبر نداشته باشند، اما قطعاً در آینده نیاز به آگاهی در این موضوع به‌شدت احساس خواهد شد.

آموزش هوش مصنوعی، فرصتی برای بازیابی جایگاه معلمان

نیک‌نژاد یکی از بحران‌های امروز آموزش و پرورش را اختلاف ایجادشده میان معلمان و دانش‌آموزان دانست و ادامه داد: در سال‌های گذشته، معلم در کلاس درس به عنوان دانای کل شناخته می‌شد و در مقابل دانش‌آموزان به عنوان نادان مطلق به معلم گوش می‌دادند و موضوعات جدیدی یاد می‌گرفتند، اما با گذشت زمان و ظهور اینترنت و شبکه‌های اینترنتی، قداستی که برای جایگاه معلمان ایجاد شده بود، در شمایل قدیمی خود، کم‌رنگ شد. در این میان آموزش و پرورش وظیفه دارد دانش‌آموزان و معلمان را با لایه‌های زیرین اینترنت و هوش مصنوعی آشنا کند تا از تکنولوژی عقب نیفتند.

وی درنهایت با تأکید بر اهمیت آموزش ابزارآلات جهان مدرن فضای مجازی به معلمان اظهار کرد: شیوه آموزش کشور ما نباید به‌گونه‌ای باشد که علم دانش‌آموز از معلم بالاتر رود؛ از این جهت، آشناکردن معلمان با بستر‌های نوظهور در اینترنت ضروری است؛ چراکه این علم به‌سرعت و گستردگی درحال رواج‌یافتن میان عامه مردم است و روزبه‌روز و بیش از پیش زندگی نسل جدید را دربرمی‌گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->