به گزارش شهرآرانیوز، در بیانیه کاخ کرملین آمده است: پوتین و مکرون در جریان این تماس تلفنی همچنین خواستار ادامه انجام تعهدات ایران تحت پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای از جمله همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی شدند.
بر اساس این بیانیه، روسای جمهور روسیه و فرانسه از حل و فصل بحران پیرامون برنامه هستهای ایران و همچنین حل و فصل سایر تضادها در خاورمیانه که منحصراً از طریق سیاسی و دیپلماتیک تحقق مییابد، حمایت کردند.
بیانیه کرملین میافزاید: پوتین در این تماس با انتقاد از سیاستهای غرب که سالها منافع امنیتی روسیه را نادید گرفتند، به همتای فرانسوی خود یادآور شد که هرگونه توافق صلح در اوکراین باید جامع، بلندمدت و مبتنی بر واقعیتهای جدید ارضی باشد.
همچنین در همین ارتباط کاخ الیزه نیز در بیانیهای اعلام کرد که مکرون در تماس تلفنی با پوتین خواستار موافقت او با برقراری آتشبس فوری در اوکراین شده است.
در بیانیه کاخ الیزه آمده است: مکرون در جریان این گفت وگوی تلفنی بر حمایت قاطع پاریس از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کرد و خواستار آغاز مذاکرات بین کییف و مسکو برای حل و فصل پایدار درگیری در اوکراین شد.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، گفت وگوی تلفنی امروز (سهشنبه اول ژوئیه/۱۰ تیر) مکرون و پوتین، اولین تماس تلفنی بین سران دو کشور از سپتامبر ۲۰۲۲ بوده است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشتر با اشاره به تماس تلفنی اخیر خود با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرد که این اتحادیه آماده ایفای نقش تسهیلگر برای از سرگیری مذاکرات هستهای است.
کایا کالاس با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، بدون اشاره به اینکه اقدامات تجاوزکارانه کدام طرفها موجب اختلال در روند مذاکرات شده است، تصریح کرد: «مذاکرات برای پایاندادن به برنامه هستهای ایران باید هرچه سریعتر از سر گرفته شود. همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز باید از سر گرفته شود.»
وی با اشاره به قانون تعلیق همکاری ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی و احتمال خروج ایران از معاهده عدم اشاعه (انپیتی) ادعا کرد که این رویه کمکی به کاهش تنشها نمیکند. مقام اروپایی گفت که اتحادیه آماده است که در زمینه بازگشت به مسیر دیپلماسی تسهیلگری کند.
در این گفتوگو، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به آثار و تبعات مماشات برخی طرفها در قبال قانونشکنیها و جنایات رژیم صهیونیستی، بر مسئولیت همه دولتها برای محکومکردن تجاوز نظامی این رژیم و ایالات متحده آمریکا علیه ایران تأکید کرد و هشدار داد: «اظهارنظرهایی که به صورت ضمنی یا تلویحی، توجیهگر نقض فاحش حقوق بینالملل و جنایات ارتکابی رژیم صهیونیستی باشند، به مثابه شراکت در این جرایم تلقی میشوند.»
منبع: ایرنا