استاندار خراسان رضوی: امروز من شرمنده مردم هستم که قطعی آب و برق داریم مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران: باید ۴.۱ میلیون بخاری راندمان بالا را طی دو سال جایگزین کنیم آغاز طرح جایگزینی ۷۲۵ هزار بخاری راندمان بالا با ۲۸۸ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) ریزش سنگین قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (یکم مرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت بررسی قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (یکم مرداد ۱۴۰۴) | ساینا اتوماتیک ۶۰۲ میلیون تومان بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت رسمی دینار عراق در بانک مرکزی چقدر است؟ (یکم مرداد ۱۴۰۴) تأمین اعتبار ۴۱ پروژه عمرانی در خراسان رضوی با مالیات‌های نشان‌دار به‌روزرسانی اطلاعات خانوار‌ها | درآمد حاصل از حذف یارانه ثروتمندان، بین دهک‌های پایین توزیع می‌شود توزیع ۲۰ هزار تن نهاده‌های دامی در خراسان رضوی آغاز فروش بلیت پرواز‌های اربعین از هشتم مردادماه ۱۴۰۴ شروع سرد بورس در گرم‌ترین ماه سال | گزارش وضعیت بازار سهام (یکم مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری دلار در کانال ۸۸ هزار تومان نماینده ویژه رئیس جمهور از ظرفیت‌های شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد بازدید کرد بازدید نماینده ویژه رئیس‌جمهور و استاندار خراسان رضوی از ایستگاه راه‌آهن و گمرک شهید مطهری مشهد تشریح وضعیت پوشش آنتن‌دهی تلفن همراه در مشهد | علت اختلال‌ها چیست؟ قیمت طلا در مشهد به کانال بالاتر صعود کرد (یکم مرداد ۱۴۰۴) قیمت جهانی طلا امروز چقدر است؟ (یکم مرداد ۱۴۰۴) قیمت جهانی نفت، امروز (یکم مرداد ۱۴۰۴) چقدر است؟ قیمت مصوب جدید نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد (یکم مرداد ۱۴۰۴) مهلت استرداد اظهارنامه مالیات و بخشودگی جرائم مالیاتی مربوط به بهار ۱۴۰۴ تمدید شد مرثیه دنباله دار قطعی برق برای صنایع خراسان رضوی | در برنامه جدید قطعی برق، صنایع استان تنها مجاز به ۳ روز فعالیت در هفته هستند! قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) | لیموترش کیلویی ۱۰۰ هزار تومان وزیر اقتصاد: خلأ قانونی برای خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری وجود ندارد بازدهی سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی در ۴ ماه اول ۱۴۰۴ چگونه بود؟ رمزارز در سال ۱۴۰۴ در بورس کالا عرضه می‌شود یارانه تیر ماه برای دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد (۳۱ تیر ۱۴۰۴) دولت باقی مانده سهام خود را در استقلال و پرسپولیس می‌فروشد +جزئیات ۳۲ فرودگاه بین‌المللی آماده انجام پروازهای اربعین حسینی
سرخط خبرها

حقوق کارگران در کارگاه‌های تعطیل دوران جنگ چطور پرداخت می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۴۲۶۹۸
  • ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۹
حقوق کارگران در کارگاه‌های تعطیل دوران جنگ چطور پرداخت می‌شود؟
برخی از کارگران در دوران جنگ تعطیل بوده‌اند که بسته به شرایط تعطیلی کارگاه حقوق آنها مشخص می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که کشور درگیر جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی بود اقشار مختلف جامعه، به‌ویژه کارگران و زحمت‌کشان، با تمام توان پشت جبهه‌های اقتصادی مشغول خدمت بودند، گزارش‌هایی نگران‌کننده از اخراج برخی کارگران در برخی کارگاه‌ها و واحد‌های تولیدی به گوش می‌رسد.

براساس اطلاعات دریافتی از منابع محلی و انجمن‌های کارگری، برخی از صاحبان صنایع و کارگاه‌های خصوصی، با استفاده از شرایط بحرانی و نبود نظارت کافی، اقدام به اخراج دسته‌جمعی کارگران خود کرده‌اند، این در حالی است که بسیاری از این کارگران سال‌ها در خطوط تولید کشور فعالیت داشته‌اند و اکنون در شرایط دشوار جنگ، با از دست دادن شغل خود مواجه‌اند.

برخی فعالان حوزه کارگری معتقدند که نبود سیاست‌های حمایتی مشخص از کارگران در شرایط جنگ، سبب شده است کارفرمایان فشار‌های اقتصادی را بر دوش کارگران بیندازند. به‌گفته آنان، نبود بیمه بیکاری مؤثر، نظارت ضعیف بر قرارداد‌ها و رکود بازار از دلایل اصلی این وضعیت است.

کارشناسان اقتصادی هشدار می‌دهند که تداوم روند اخراج کارگران، می‌تواند بحران معیشتی را در جامعه تعمیق کند و اعتماد عمومی را نسبت به نهاد‌های مسئول کاهش دهد. پیشنهاد‌هایی همچون ارائه بسته‌های حمایتی به کارگاه‌ها، کنترل دقیق بر اخراج‌ها و گسترش بیمه بیکاری مطرح شده است. در حالی که کشور درگیر یک جنگ نابرابر است، انتظار می‌رود که حمایت از قشر کارگر، به‌عنوان ستون فقرات تولید ملی، به یک اولویت جدی در برنامه‌ریزی‌های دولت بدل شود.

اما سؤالی که مطرح است این است؛ کارفرمایی که در ۱۲ روز جنگ، کارگاه را تعطیل کرده باشد، حقوق کارگر در این ایام باید پرداخت شود؟

اگر نظر کارفرما تعطیلی کارگاه با پرداخت حقوق است، باید این کار مورد تأیید فرد فرد کارکنان باشد و کارفرما نمی‌تواند اجباراً کارگران را وادار به استفاده از مرخصی استحقاقی کند.

اگر تعطیلی از سوی کارفرما بوده است، بله، بایستی پرداخت شود، اما اگر کارگاه دایر بوده است و یکی از کارکنان خودش در محل کار حاضر نشده باشد، غیبت محسوب می‌شود.

مطابق ماده ۶۹ قانون کار، تاریخ استفاده از مرخصی باید با توافق کارگر و کارفرما تعیین شود و همان‌طور که اگر کارگر بدون اخذ موافقت کارفرما از حضور در محل کار خودداری کند غیبت کرده است، متقابلاً اگر کارفرما هم به‌طور یکجانبه و به‌اجبار کارکنان را به مرخصی اعزام کند، این کار از مصادیق تعلیق است و نباید آن روز را از مرخصی استحقاقی کارکنان کسر نمود.

یعنی اگر نظر کارفرما تعطیلی کارگاه با پرداخت حقوق است، باید این کار مورد تأیید فرد فرد کارکنان باشد و کارفرما نمی‌تواند اجباراً کارگران را وادار به استفاده از مرخصی استحقاقی کند و البته باز هم در صورت بروز اختلاف، نظر و رأی مراجع حل اختلاف محل تعیین‌کننده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->