کمیسیون تلفیق عدد پاداش پایان خدمت کارکنان دولت در سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد هیچ مشکلی در پرداخت یارانه وجود ندارد | راه‌اندازی مجموعه ای از سانتریفیوژهای جدید التهاب در پاکستان | یک پلیس پاکستان در جریان راهپیمایی مخالفان دولت کشته شد اعتراض وزیران افراطی صهیونیست به آتش‌بس قریب‌الوقوع در لبنان آخرین دیدار کاظمی‌قمی با امیرخان متقی (۶ آذر ۱۴۰۳) | طالبان برای تعامل با سفیر جدید ایران اعلام آمادگی کردند قالیباف: وضعیت تحقق برنامه هفتم اصلا قابل قبول نیست آمریکا در مذاکرات تروئیکای اروپایی و ایران شرکت نمی‌کند توضیحات وزیر نفت در مجلس در رابطه با اقدامات انجام‌شده جهت تأمین سوخت نیروگاه‌ها مواضع متناقض مقامات انگلیس درباره حکم بازداشت نتانیاهو آیا توافق آتش بس در لبنان نزدیک است؟ مجروح شدن ۲ شهروند غیرنظامی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به حمص حمله هوایی رژیم صهیونیستی به چند پل در حومه حمص سوریه روسیه: آمریکا با وتوی قطعنامه آتش بس غزه در جهان منزوی می‌شود اردوغان: به حمایت از برادرانمان در فلسطین ادامه می‌دهیم وزیر اقتصاد: مصمم به ایفای تعهدات خود در قبال بانک توسعه اسلامی هستیم فرمانده تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی خانه نشین شد مخبر: دولت‌ها چاره‌ای جز کوچک شدن ندارند تداوم حملات هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت (۵ آذر ۱۴۰۳) رسانه آمریکایی: تل‌آویو و بیروت در مورد شروط آتش‌بس به توافق رسیده‌اند عراقچی: جامعه بین‌المللی نگذارد تجاوز رژیم صهیونیستی به امری عادی تبدیل شود تحرکات مشکوک نظامیان آمریکا در شرق سوریه (۵ آذر ۱۴۰۳) پزشکیان: باید با مردم در زمینه اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم سی ان ان مدعی موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان شد تدابیر بغداد برای جلوگیری از هرگونه تجاوز احتمالی اسرائیل به عراق شیخ الازهر: اسرائیل در غزه در حال نسل‌کشی زیر نام متون مذهبی تورات است جزئیات بزرگترین بسته تحریم‌های انگلیس علیه نفتکش‌های روسیه دیوان لاهه از کشور‌ها خواست برای بازداشت نتانیاهو و گالانت همکاری کنند لوموند فرانسه: اروپا در فکر اعزام سرباز به اوکراین است
سرخط خبرها
نگاهی به آینده نامعلوم شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در گفت‌وگو با مصطفی درایتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب

اصلاح‌طلبان و راه‌های متمایز پیش‌رو

  • کد خبر: ۳۴۲۷۰
  • ۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۵
اصلاح‌طلبان و راه‌های متمایز پیش‌رو
نگاهی به آینده نامعلوم شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در گفت‌وگو با مصطفی درایتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب
به گزارش شهرآرانیوز؛ استعفای بحث‌برانگیز و پرابهام محمدرضا عارف از شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، بار دیگر زمینه‌ساز اظهارنظرهای مختلف فعالان سیاسی اصلاح‌طلب شد اما بحث‌های درگرفته در روزهای اخیر، تنها حول محور ترکیب افراد منتخب و رئیس شورای‌عالی در دوره جدید نیست، بلکه برخی اساسا درباره موجودیت سازوکار شورای‌عالی در آینده تشکیک کرده‌اند.
 
در همین‌باره علی جمالی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به مدیریت خوب سه دوره انتخابات توسط شورای‌عالی گفت: «در انتخابات مجلس یازدهم، اصلی‌ترین وظیفه و فلسفه وجودی شورای‌عالی یعنی نحوه حضور در انتخابات، زیر سوال رفت، زیرا این شورا تصمیم گرفت برای انتخابات فهرست ندهد».
 
وی با اشاره به اینکه شورای‌عالی دیگر نمی‌تواند ادامه پیدا کند، افزود: «اصلاح‌طلبان اگر بنا دارند کار مشترک انجام دهند، باید ابتدا بزرگان این جریان اعم از اشخاص موثر و احزاب در یک مجمع یا لویی‌‌جرگه نشسته، بر سر مسائل اصلی گفت‌وگو کنند. اصلاح‌طلبان الان درگیر اختلاف‌های مهم گفتمانی هستند و باید این اختلاف‌ها را حل کنند. یک سال تا انتخابات۱۴۰۰ باقی است و اصلاح‌طلبان باید به‌دنبال حل اختلاف‌های گفتمانی خود باشند. اگر در این زمینه موفق شدند، آن‌گاه می‌توانند سازوکار جدیدی با محوریت احزاب برای حضور در انتخابات، طراحی کنند».
 
در همین باره محمود میرلوحی، ‌عضو شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، نیز در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین، با تأکید بر آنکه شورای‌عالی معدلی در سطح بالا می‌گیرد، گفت: «شورای‌عالی فقط در ظاهر با حالت قهرآلود روبه‌‌روست. مهم این است که اصلاح‌طلبان چون دل در گروی کشور و مردم دارند، از سختی‌‌ها خسته نشوند». ازسویی در روزهای اخیر فعالان دیگری همچون سیدحسین مرعشی و جواد امام از چهره‌های قدیمی ‌و شاخصی مثل بهزاد نبوی یا عبدا... نوری برای ریاست شورای‌عالی اصلاحات نام برده‌اند.

در همین باره حجت‌الاسلام مصطفی درایتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت‌وگو با شهرآرا، در پاسخ به این پرسش که آینده شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان پس از استعفای عارف و اختلاف نظرهای موجود میان احزاب سیاسی اصلاح‌طلب درباره این سازوکار را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: «از ویژگی‌های جریان اصلاحات به‌عنوان یکی از جریانات سیاسی بزرگ کشور، همواره این بوده است که مبتنی بر تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور، رویکرد مشخص خود را تبیین می‌کند و مبتنی بر رویکرد تعیین‌شده سازوکار مشخصی را به وجود می‌آورد.
طبیعتا ایجاد سازوکار شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان هم مبتنی بر همین رویه است. شورای‌عالی در شرایط خاصی از کشور و مبتنی بر رویکرد خاصی، طراحی شد و در مقاطع مختلف هم به نظر من رسالت خود را به‌خوبی انجام داده است. هر سازوکاری که ایجاد می‌شود، ممکن است انتقاد برخی دوستان ما را به‌دنبال داشته باشد اما درکنار این انتقادها، مهم است که ببینیم منتقدان آیا سازوکار جایگزینی دارند یا نه.
در شرایط کنونی با توجه به تحولاتی که در سال‌های اخیر در جامعه تجربه کرده‌ایم و چشم‌اندازی که درباره آینده خصوصا پس از 1400 وجود دارد، اصلاح‌طلبان نیاز به بازاندیشی و بازبینی رویکرد خود دارند. درواقع پرسش این است که اصلاح‌طلبان در شرایط کنونی باید چه رویکردی را دنبال کنند که مبتنی بر آن سازوکار باشد و چارچوبی برای عملیاتی کردنش تعیین شود؟ در وضعیت کنونی، اصلاح‌طلبان درحال ارزیابی شرایط برای درپیش گرفتن رویکرد جدیدند و مباحث محافلِ مختلفِ آن‌ها، بیشتر حول همین محور است.
درنتیجه تا زمانی که رویکرد اصلاح‌طلبان مشخص نشود و اجماعی درباره آن وجود نداشته باشد، بحث از سازوکار شورای‌عالی و ترکیب افراد آن چندان نمی‌تواند مفید و راهبردی باشد».

درایتی همچنین در پاسخ به این پرسش که رویکردهای موجود اصلاح‌طلبان در شرایط کنونی چیست، گفت: «دو دیدگاه کلی درباره رویکردی که اصلاح‌طلبان باید درپیش گیرند، وجود دارد؛ از یک سو رویکرد جامعه‌محوری که نیم‌نگاهی به قدرت دارد و از دیگرسو رویکرد قدرت‌محوری که نیم‌نگاهی به جامعه دارد. هرکدام از این دو رویکرد، سازوکار خاص خود را می‌طلبد. ابتدا باید میان احزاب و محافل سیاسی اصلاح‌طلب، توافقی درباره رویکرد حاصل شود تا براساس رویکرد اتخاذشده بتوان سازوکار عملیاتی تعریف کرد.
تفاوت جریان اصلاح‌طلب با جریان محافظه‌کار هم در این است که رویکرد اصلاح‌طلبان، پشت درهای بسته تعیین نمی‌شود، بلکه در یک پروسه زمانی در خلال بحث‌های متعدد گروه‌ها و احزاب سیاسی مختلف و نشر آن در رسانه‌ها و فضای مجازی، مشخص می‌شود.
 
وی درباره چرایی موضع‌گیری‌های متفاوت در برابر کارنامه شورای‌عالی نیز گفت: «دیدگاه‌های مختلف مثبت و منفی‌ای که درباره عملکرد شورای‌عالی وجود دارد، ناشی از این است که رویکرد احزاب و گروه‌های مختلف، شفاف و مشخص نیست. تا زمانی که رویکرد آشکار نشود، ما نمی‌توانیم ارزیابی درستی از عملکرد سازوکار داشته باشیم. به عقیده من مبتنی بر رویکردی که سبب ایجاد سازوکاری همچون شورای‌عالی شد، عملکرد شورای‌عالی مبتنی بر آن، عملکرد خوب و دفاع‌پذیری بوده است».

مشاور رئیس دولت اصلاحات در پایان، درباره گزینه‌های متنوع مطرح‌شده از جانب احزاب اصلاح‌طلب برای ریاست شورای‌عالی نظیر بهزاد نبوی، محسن ‌هاشمی‌رفسنجانی، مجید انصاری، عبدا... نوری و... نیز گفت: «ایرادی وجود ندارد و این حق احزاب و افراد است که نظرشان را مطرح کنند و طبیعی است که نظرهای متفاوتی هم وجود داشته باشد. اما من فکر می‌کنم تعیین اینکه چه کسی رئیس و چه کسی مرئوس باشد، چندان اهمیت ندارد. نظر من این است که گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی جریان اصلاحات، باید به اتخاذ رویکرد کمک کنند و بحث‌ها باید بیشتر به این سمت‌وسو برود. اگر این مهم محقق شود، آن زمان دیگر انتخاب سازوکار و افراد برای چگونگی اجرای رویکرد، دشوار نخواهد بود».
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->