ویدئو| بیست و ششمین نمایشگاه صنعت ساختمان در مشهد آغاز به‌کار کرد مصرف برق کشور از ۷۶ هزار مگاوات عبور کرد جزییات طرح فروش فوری ۱۱ محصول ایران‌خودرو از شنبه (۴ مرداد ۱۴۰۴) بهره‌برداری از پروژه هوشمندسازی شبکه گاز مشهد مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران: زمستان بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ و تابستان ۱۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی داریم دستور وزیر کشاورزی بر اصلاح قیمت لبنیات استاندار خراسان رضوی: امروز من شرمنده مردم هستم که قطعی آب و برق داریم مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران: باید ۴.۱ میلیون بخاری راندمان بالا را طی دو سال جایگزین کنیم آغاز طرح جایگزینی ۷۲۵ هزار بخاری راندمان بالا با ۲۸۸ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) ریزش سنگین قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (یکم مرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت بررسی قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (یکم مرداد ۱۴۰۴) | ساینا اتوماتیک ۶۰۲ میلیون تومان بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت رسمی دینار عراق در بانک مرکزی چقدر است؟ (یکم مرداد ۱۴۰۴) تأمین اعتبار ۴۱ پروژه عمرانی در خراسان رضوی با مالیات‌های نشان‌دار به‌روزرسانی اطلاعات خانوار‌ها | درآمد حاصل از حذف یارانه ثروتمندان، بین دهک‌های پایین توزیع می‌شود توزیع ۲۰ هزار تن نهاده‌های دامی در خراسان رضوی آغاز فروش بلیت پرواز‌های اربعین از هشتم مردادماه ۱۴۰۴ شروع سرد بورس در گرم‌ترین ماه سال | گزارش وضعیت بازار سهام (یکم مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری دلار در کانال ۸۸ هزار تومان نماینده ویژه رئیس جمهور از ظرفیت‌های شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد بازدید کرد بازدید نماینده ویژه رئیس‌جمهور و استاندار خراسان رضوی از ایستگاه راه‌آهن و گمرک شهید مطهری مشهد تشریح وضعیت پوشش آنتن‌دهی تلفن همراه در مشهد | علت اختلال‌ها چیست؟ قیمت طلا در مشهد به کانال بالاتر صعود کرد (یکم مرداد ۱۴۰۴) قیمت جهانی طلا امروز چقدر است؟ (یکم مرداد ۱۴۰۴) قیمت جهانی نفت، امروز (یکم مرداد ۱۴۰۴) چقدر است؟ قیمت مصوب جدید نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد (یکم مرداد ۱۴۰۴) مهلت استرداد اظهارنامه مالیات و بخشودگی جرائم مالیاتی مربوط به بهار ۱۴۰۴ تمدید شد مرثیه دنباله دار قطعی برق برای صنایع خراسان رضوی | در برنامه جدید قطعی برق، صنایع استان تنها مجاز به ۳ روز فعالیت در هفته هستند! قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) | لیموترش کیلویی ۱۰۰ هزار تومان
سرخط خبرها

در دومین هفته تیرماه، چه بر سر بورس آمد؟

  • کد خبر: ۳۴۲۹۸۲
  • ۱۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۹
در دومین هفته تیرماه، چه بر سر بورس آمد؟
بازار سرمایه، در هفته دوم تیرماه ۱۴۰۴، روز‌های ملتهبی را پشت سرگذاشت؛ هفته‌ای سرخ‌پوش با تلاش‌های مستمر حقوقی‌های برای کوتاه‌کردن صف فروش که نتوانست از هیجان سهام‌داران خرد بکاهد به طوری که در نهایت بازار به عقبگرد ۲۹۱ هزار و ۳۶۱ واحد رضایت داد.

به گزارش شهرآرانیوز، با شروع جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران، شورای عالی بورس برای حفظ منافع سهامداران، تصمیم گرفت تا پایان شرایط جنگی، بازار سرمایه را متوقف کند.

این اقدام پیشگیرانه اگرچه از زیان سنگین جلوگیری کرد، اما نگرانی‌ها درباره آینده بازار را افزایش داد در روز‌هایی که تنها خرید و فروش واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق‌های درآمد ثابت و معاملات فیزیکی برخی بورس‌ها در جریان بود و علائم انتظار، فضای بازار را فراگرفته بود.

این نگرانی‌ها بی‌جا نبود و نخستین روز پس از بازگشایی، شنبه‌ای نه چندان آرام برای بورس تهران بود. شاخص کل، با افت ۶۲ هزار و ۵۰۴ واحدی، به تراز ۲ میلیون و ۹۲۲ هزار واحد عقبگرد کرد؛ ضربه‌ای که بخش عمده بار آن را افت قیمت در نماد‌های بانکی، فلزی، پالایشی و توقف برخی نماد‌های بزرگ بازار به دوش کشیدند. بازاری که بدون هیچ دستور و برنامه‌ای از سوی تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران با همان دامنه نوسان مثبت و منفی سه قبل از تعطیلی.

حمید یاری معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در همین رابطه اعلام کرد که بعد از بررسی سناریو‌های مختلف به این نتیجه رسیدیم که بازار بدون محدودیت دامه نوسان آغاز به کار کند با آنکه انتظار می‌رفت با افت شاخص کل همراه باشد.

دومینوی ریزش؛ سهام در سراشیبی

ریزش شاخص به این افت ختم نشد؛ یکشنبه، بازار سرمایه با کاهش ۷۲ هزار و ۸۹۲ واحدی مواجه شد و شاخص به محدوده ۲ میلیون و ۸۴۴ هزار واحد سقوط کرد.

ناظران این افت را در سایه نااطمینانی ناشی از بحران جنگ قابل انتظار خواندند. معاون نظارت بر بورس‌ها، تعطیلی بازار در شرایط بحرانی را طبیعی و موقت دانست و وعده داد بزودی بازار سرمایه به وضعیت عادی بازخواهد گشت.

اما هیجان و بی‌اعتمادی کهنه‌تر از آن بود که به این زودی‌ها رفع شود، دوشنبه با افت ۵۲ هزار واحدی همراه شد تا میزان کاهش شاخص کل طی سه روز به ۱۹۱ هزار و ۷۴۹ واحد برسد.

سه‌شنبه، شاخص کل با افت ۵۷ هزار و ۴۱۰ واحد دیگر، به مرز ۲ میلیون و ۷۳۱ هزار واحد رسید، با وجود تزریق ۵.۵ همت از سوی صندوق تثبیت بازار، این حجم حمایت برای مقابله با صف فروشِ ۳۰ همتی کافی به نظر نمی‌رسید و بسیاری از کارشناسان خواستار ورود جدی‌تر بانک مرکزی و شبکه بانکی به حمایت از بازار شدند.

درست در همین شرایط حجت الله صیدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از آغاز حمایت تدریجی از بازار سرمایه به ویژه سهامداران خرد خبر داد.

چهارشنبه؛ امید زیر سایه ابهام

روز چهارشنبه ریزش شاخص ادامه یافت و بورس تهران ۴۲ هزار و ۲۰۲ واحد دیگر را از دست داد تا در تراز ۲ میلیون و ۶۸۹ هزار واحد متوقف شود. با وجود تشکیل صف فروش ۲۰ همتی در ابتدای معاملات، مداخله و حمایت حقوقی‌ها ۱۶ هزار واحد از این افت را جبران کرد.

ارزش معاملات این روز از مرز ۴۰ همت گذشت، در حالی که سهم معاملات خرد بورس‌ها و فرابورس تنها ۲.۵ همت بود. خروج حقیقی‌ها نیز کماکان ادامه داشت؛ ۱۲.۸ همت از بازار سهام و حدود ۴ همت از صندوق‌های سهامی خارج شد. همزمان ورود ۱.۴ همت پول حقیقی به صندوق‌های درآمد ثابت، از تغییر پارادایم ریسک‌گریزی سرمایه‌گذاران خبر می‌داد.

سرانجام خبر خوش از بانک مرکزی در خصوص حمایت از بازار سرمایه رسید.

شورای عالی بورس برای دومین بار طی یک هفته تشکیل جلسه داد تا منابع حمایتی بیشتری به بازار تزریق کند. سرانجام، توافقی برای حمایت ۶۰ همتی شبکه بانکی و بانک مرکزی از بازار سرمایه حاصل شد.

بانک مرکزی هم‌زمان برای بازیابی اعتماد در زنجیره خودروسازی، سقف اعتباری سایپا را به ۱۲ همت افزایش داد؛ اقدامی معنادار برای یکی از شاخص‌سازترین شرکت‌های بازار که در هفته اخیر بیشترین ریزش‌ها را تجربه کرده بود.

ناظران بازار چه می‌گویند؟

امیر تقی‌خان تجریشی، تحلیل‌گر ارشد بازار سرمایه، با اشاره به اهمیت پیش‌بینی‌پذیری شرایط برای سرمایه‌گذاران می‌گوید: تا زمان تعیین تکلیف نهایی بحران سیاسی و شفاف نشدن چشم‌انداز کشور، بازار سرمایه نمی‌تواند شاهد رونق باشد.

او معتقد است شوک‌های اقتصادی می‌توانند به شرط شفافیت سازوکار‌ها و حذف رانت‌ها، فرصتی برای اصلاح ریشه‌ای اقتصاد و بازار باشند.

به اعتقاد تجریشی، تقسیم سود عادلانه شرکت‌ها و استفاده بهینه از منابع مالی، تنها زمانی موثر خواهد بود که گره‌های سیاستی و بیرونی بازار نیز باز شوند.

بازار سرمایه در یک هفته پرچالش، درس‌های جدید و قدیمی گرفت؛ از اهمیت نقش سیاست کلان تا ضرورت اصلاحات ساختاری و حمایت هوشمندانه داخلی. در ادامه مسیر، پیوند تصمیم‌گیری سیاسی با اصلاحات اقتصادی بیش از همیشه آشکار شده و آینده بازار، بیش از پیش به توانایی سیاست‌گذاران در بازگرداندن اعتماد گره خورده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->