طرح بیمه سهام تا ۸ مرداد تمدید شد مسیر سخت صنعت ساختمان، از چاله به چاه | گزارش شهرآرانیوز از نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد + فیلم معاون وزیر صمت: برنامه قطعی برق صنایع در اختیار استان‌ها است با پیشنهاد روسیه، ایران مرکز اقتصاد بریکس می‌شود معرفی بروکر ارانته (Errante) [واریز ریالی + رگوله معتبر و پشتیبانی فارسی] زائران چگونه ارز اربعین ۱۴۰۴ را دریافت کنند؟ واردات ۱۶۵۰ تن برنج پاکستانی به خراسان رضوی | آیا مشکل کمبود برنج حل می‌شود؟ آغاز طرح فروش ۱۱ محصول ایران‌خودرو از ۴ مرداد بیست‌وششمین نمایشگاه صنعت ساختمان در مشهد آغازبه‌کار کرد + فیلم مصرف برق کشور از ۷۶ هزار مگاوات عبور کرد جزییات طرح فروش فوری ۱۱ محصول ایران‌خودرو از شنبه (۴ مرداد ۱۴۰۴) بهره‌برداری از پروژه هوشمندسازی شبکه گاز مشهد مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران: زمستان بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ و تابستان ۱۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی داریم دستور وزیر کشاورزی بر اصلاح قیمت لبنیات استاندار خراسان رضوی: امروز من شرمنده مردم هستم که قطعی آب و برق داریم مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران: باید ۴.۱ میلیون بخاری راندمان بالا را طی دو سال جایگزین کنیم آغاز طرح جایگزینی ۷۲۵ هزار بخاری راندمان بالا با ۲۸۸ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) ریزش سنگین قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (یکم مرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت بررسی قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (یکم مرداد ۱۴۰۴) | ساینا اتوماتیک ۶۰۲ میلیون تومان بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت رسمی دینار عراق در بانک مرکزی چقدر است؟ (یکم مرداد ۱۴۰۴) تأمین اعتبار ۴۱ پروژه عمرانی در خراسان رضوی با مالیات‌های نشان‌دار به‌روزرسانی اطلاعات خانوار‌ها | درآمد حاصل از حذف یارانه ثروتمندان، بین دهک‌های پایین توزیع می‌شود توزیع ۲۰ هزار تن نهاده‌های دامی در خراسان رضوی آغاز فروش بلیت پرواز‌های اربعین از هشتم مردادماه ۱۴۰۴ شروع سرد بورس در گرم‌ترین ماه سال | گزارش وضعیت بازار سهام (یکم مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری دلار در کانال ۸۸ هزار تومان نماینده ویژه رئیس جمهور از ظرفیت‌های شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد بازدید کرد بازدید نماینده ویژه رئیس‌جمهور و استاندار خراسان رضوی از ایستگاه راه‌آهن و گمرک شهید مطهری مشهد
سرخط خبرها

صنایع انرژی‌بر چقدر به تکلیف قانونی ساخت نیروگاه برق عمل کرده‌اند؟

  • کد خبر: ۳۴۳۰۳۲
  • ۱۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۱
صنایع انرژی‌بر چقدر به تکلیف قانونی ساخت نیروگاه برق عمل کرده‌اند؟
گرچه تلاش برای تشویق صنایع بزرگ به احداث نیروگاه از دهه ۸۰ شروع شده بود، اما برق ارزان و نبود الزام قانونی سبب شد تا پس از یک دوره نیروگاه‌سازی صنایع در این دهه صنعت دیگر رقبتی برای ساخت واحد‌های نیروگاهی از خود نشان ندهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ گرچه تلاش برای تشویق صنایع بزرگ به احداث نیروگاه از دهه ۸۰ شروع شده بود، اما برق ارزان و نبود الزام قانونی سبب شد تا پس از یک دوره نیروگاه‌سازی صنایع در این دهه صنعت دیگر رقبتی برای ساخت واحد‌های نیروگاهی از خود نشان ندهد.

اما با تشدید ناترازی برق در سال ۱۴۰۰ فرایند ساخت نیروگاه توسط صنایع مورد توجه جدی وزارت نیرو قرار گرفت و از طرف دیگر قانون مانع زدایی از صنعت برق براین موضوع تاکید داشت.

بر این اساس در همان سال ۱۴۰۰ وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام به امضای تفاهم نامه‌ای برای ترغیب بخش صنعت به ساخت نیروگاه کردند.

همچنین بر اساس ماده ۴ قانون مانع زدایی از صنعت برق، صنایع انرژی‌بر با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو مکلف شدند، حداقل ۹۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل ۵۵ درصد و ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور احداث کنند.

در صورت عدم احداث، تأمین برق این صنایع در شرایط کمبود برق، در اولویت طرح‌های مدیریت مصرف برق وزارت نیرو قرار می‌گیرد.

فرایند احداث نیروگاه توسط صنایع از همان سال در دستورکار قرارگرفت و کم و بیش برخی صنایع اقدام به احداث نیروگاه کردند.

مجری طرح احداث نیروگاه‌های خودتامین صنایع شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) معتقد است: بیش از ۱۳۰۰ مگاوات نیروگاه صنایع تا پایان سال به مدار می‌آید.

مهدی مقیم زاده گفت: ۱۳۱۸ مگاوات از ۶۰۴۱ مگاوات ظرفیت نیروگاهی در حال احداث صنایع انرژی‌بر، تا پایان امسال وارد مدار تولید برق کشور می‌شوند.

وی مجموع نیروگاه‌های اجرا شده و در دست اجرای صنایع انرژی‌بر را ۸ هزار و ۷۲ مگاوات اعلام کرد که ۲ هزار و ۳۱ مگاوات آن تاکنون اجرا و به بهره برداری رسیده است.

این مقام توانیر خاطرنشان کرد: از مجموع ۶ هزار و ۴۱ مگاوات نیروگاه در دست اجرا، ۱۳۱۸ مگاوات ظرفیت جدید تا پایان امسال به بهره برداری می‌رسد و به این ترتیب ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های صنایع انرژی‌بر به ۳ هزار و ۳۴۹ مگاوات خواهد رسید.

مجری طرح احداث نیروگاه‌های خودتامین صنایع شرکت توانیر با اشاره به صدور ۱۹ هزار و ۳۵۷ موافقتنامه اصولی برای متقاضیان احداث نیروگاه، از آغاز عملیات احداث ۲ هزار و ۹۷۰ مگاوات از این ظرفیت، در آینده نزدیک خبر داد که ۹۵۹۶ مگاوات تقاضای جدید نیز در مرحله صدور موافقتنامه اصولی قرار دارد.

مقیم زاده همچنین به صدور ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات موافقت اصولی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی از سوی صنایع انرژی‌بر اشاره کرد که تاکنون ۶۳۰ مگاوات آن اجرا شده یا در حال اجراست.

وی خاطرنشان کرد: از این میزان ۱۵۰ مگاوات تاکنون به مدار آمده و ۴۸۰ مگاوات هم در حال احداث است و پیش بینی می‌شود تا پایان امسال ۶۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی وارد مدار شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->