به گزارش شهرآرانیوز؛ دانشآموزان پایه نهم برای ورود به پایه دهم باید انتخاب رشته انجام دهند که شرط آن بعد از قبولی در امتحانات خرداد ماه، انجام فرآیند هدایت تحصیلی است. آموزش و پرورش این فرآیند را راهکاری برای آشنایی بیشتر دانش آموزان با استعدادها و ضعفهای خود و همچنین سازماندهی رشتههای انتخاب شده دانش آموزان بر اساس ظرفیت بازارهای شغلی در نظر گرفته است.
ملاکهای مهم در هدایت تحصیلی شامل: نظر دانشآموز (با توجه به انتخاب و اولویتبندی دانشآموز از بین شاخهها و رشتههای تحصیلی در دوره متوسطه به میزان ۱۰ درصد از کل امتیاز)، نتایج عملکرد تحصیلی (بررسی نمرات دانشآموزان در تمام دروس دوره اول متوسطه با ضرایب اختصاصی هر یک از آنها در رشتهها و گروههای تحصیلی به میزان ۳۵ درصد از کل امتیاز)، نتایج آزمونهای مشاورهای (نتایج آزمونهای استعداد، رغبت، شخصیت و ارزشهای تحصیلی ـ شغلی دانشآموزان به میزان ۳۰ درصد از کل امتیاز)، نظر معلمان (توجه به نظر معلمان تمام دروس اول متوسطه در تعیین اولویتهای انتخاب شاخه و رشته تحصیلی دانشآموزان به میزان ۱۰ درصد از کل امتیاز)، نظر والدین (دریافت نظر والدین در انتخاب و اولویتبندی رشته فرزند خود به میزان ۵ درصد از کل امتیاز) و نظر مشاور (بررسی تخصصی عملکرد تحصیلی دوره ابتدایی و متوسطه، نتایج آزمونها، نتایج عملکرد تحصیلی، مصاحبه و مشاوره با دانشآموزان و والدین آنها و توجه به نمره کسب شده به میزان ۱۰ درصد کل امتیاز) است.
این ملاکها در فرآیند هدایت تحصیلی به دانشآموزان کمک میکند تا انتخاب آگاهانهتری در زمینه رشته تحصیلی خود داشته باشند.
آنگونه که ابراهیمی مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفت: بر اساس زمان بندی اعلام شده، نمون برگ هدایت تحصیلی دانش آموزان در دهه سوم تیرماه صادر خواهد شد و دانش آموزان میتوانند با مراجعه به سامانه هدایت تحصیلی در پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش نسبت به دریافت آن اقدام کرده و جهت دریافت خدمات راهنمایی و مشاوره تحصیلی به مشاوران مدارس مراجعه کنند که پس از ثبت و تایید نهایی نتایج ارزشیابی پایانی خردادماه توسط مدیران مدارس، نمون برگ هدایت تحصیلی دانش آموزان صادر خواهد شد.
ابراهیمی همچنین اظهار کرد: موضوع هدایت تحصیلی بسیار اهمیت دارد باید تا ۲۰ تیرماه انسداد نمرات دانش آموزان صورت بگیرد و بعد از این تاریخ، تغییر نمره صورت نخواهد گرفت. گامهای اجرایی بحث هدایت تحصیلی باید به صورت جدی دنبال شود، زیرا موضوع مهمی است که بر روی جامعه تاثیر میگذارد. نظارت و اهتمام جدی استانها نیز در این باره بسیار موثر و مهم است.
وی در ادامه صحبتهای خود، به فعالیت خط ملی ۱۵۷۰ اشاره و بیان کرد: تجهیزات این خط به روز خواهد شد تا خللی در خدمت رسانی وجود نداشته باشد این خط یک خط مشاورهای است تا در راستای عدالت تربیتی به مناطقی که به مشاور دسترسی ندارند، ارائه خدمت داشته باشد.
این در حالیست که بنابر اعلام معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، زمان آغاز هدایت تحصیلی به صورت پایلوت از هفته آینده و به صورت سراسری از اواخر تیرماه آغاز خواهد شد.
مشاوران مدارس، محتواهای بارگذاری شده در سامانه هدایت تحصیلی و همچنین کانال مشاوره مدرسه پایه نهم به آدرس (@moshavere_madrese_۸)، میتواند به دانش آموزان کمک کند.
پس از صدور نمون برگ هدایت تحصیلی، مشاوران مدارس به مدت ۲ هفته نسبت به ارائه خدمات مشاوره تحصیلی به صورت فردی به دانشآموزان و والدین اقدام خواهند کرد. همچنین کارشناسان سامانه ۱۵۷۰ نیز خدمات راهنمایی، مشاوره تحصیلی را به دانش آموزان ارائه میدهند.
ظرفیت رشتهها و زمینههای تحصیلی توسط معاونت آموزش متوسطه در سامانه هدایت تحصیلی بارگذاری شده که دانش آموزان برای ورود به هر رشته مطابق جدول حد نصاب رشتهها و زمینههای تحصیلی، شرایط ورود به آن رشته یا زمینه تحصیلی را باید کسب کنند.
دو هفته اول پس از صدور نمون برگ هدایت تحصیلی برای ثبتنام گروه "الف" و پس از دو هفته ثبت نام گروه "ب" آغاز خواهد شد.
دانشآموزانی که در زمان شروع ثبتنام در شهر محل زندگی خود نیستند میتوانند با مراجعه به سامانه my.medu نسبت به پیش ثبت نام اقدام و در فرصت مقتضی نسبت به ثبت نام قطعی خود اقدام کنند.
به گفته آذرکیش معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، بازه زمانی هدایت تحصیلی از زمان صدور فرم هدایت تحصیلی تا پایان شهریور است و تعدادی از دانشآموزان که در خرداد ماه موفق به کسب نمره قبولی نشدهاند، در شهریورماه بعد از امتحان و اعلام نتیجه شهریور، فرم هدایت تحصیلی برای آنها صادر میشود.
وی پوشش تحصیلی در متوسطه اول را ۹۰ درصد و نرخ گذر از متوسطه اول به متوسطه دوم (نهم به دهم) را حدود ۹۵ درصد اعلام کرد.
منبع: ایسنا