پذیرش ۲ درصد دانش‌آموزان تیزهوش کشور در مدارس سمپاد اقتصاد پسماند؛ شاخص توسعه شهری درباره نحوه استفاده و خواص بی‌نظیر زعفران | پادشاه ادویه‌ها سبک نادرست زندگی، رعایت‌نکردن بهداشت، خواب و تغذیه نامناسب عوامل ابتلا به دیابت هستند اهدای عضو بیمار مرگ مغزی مشهدی جان ۴ بیمار را نجات داد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) افزایش کلاهبرداری‌ ازطریق هک شماره تلفن و پیام‌رسان‌ها فروش بلیت قطار‌های مسافری آذرماه از امروز آغاز شد (۲۶ آبان۱۴۰۳) ورود سامانه بارشی به کشور از روز دوشنبه (۲۸ آبان ۱۴۰۳) ضرب‌و‌شتم کارشناس اورژانس حین انجام ماموریت در خراسان شمالی چه تعداد یوزپلنگ ایرانی در کشور داریم؟ تحول عظیم در بهبود زخم‌های مزمن با پرده جنینی داروخانه‌ها «سبد فروشی دارو» از سوی برخی شرکت‌های پخش را اطلاع دهند تومور هفت‌کیلویی از ناحیه گردن بیمار جوان در مشهد خارج شد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) نودوهشتمین میز خدمت فرماندار مشهد | از دردسر زمین‌های رهاشده تا کمبود‌های ورزشی در «مصلی» پوشش شبکه‌ای آزمایشگاه مرجع حوزه بهداشت در تمامی مناطق شهر مشهد علم در خدمت صلح و توسعه شرایط دریافت «کمک هزینه ازدواج» تأمین اجتماعی چیست؟ + لینک ثبت‌نام گفتگو با سیم‌بان‌های شرکت توزیع برق مشهد درباره سختی‌های کارشان | هم نفس با  ۲۰هزار ولت برق اعتراض بازنشستگان تأمین‌اجتماعی به افزایش مبلغ ناچیز متناسب‌سازی حقوق (۲۶ آبان ۱۴۰۳) وضعیت هلال احمر خراسان رضوی در مواجهه با حوادث احتمالی | واکنش سریع به توان ۲ سهم اندک خراسان رضوی از اعتبارات ملی در حوزه آب | دشت‌های خالی، حمایت‌های خیالی نیاز اورژانسی کوهسرخ خراسان رضوی به جایگاه فرود بالگرد مدارس نوبت صبح ۶ شهرستان خوزستان غیرحضوری شد افزایش میزان اضافه‌کاری پرستاران تا حدود ۲.۲ برابر + جزئیات دوئل عشقی مرگبار چهار پسر بر سر ۲ دختر در جنوب تهران اسرار قتل هولناک خواننده لس آنجلسی در تهران فاش شد قتل خونین مادر به دست فرزند مست (۲۵ آبان ۱۴۰۳) مدارس کوهسرخ خراسان رضوی هم فردا غیرحضوری شد حریق منزل مسکونی در خیابان حر مشهد (۲۵ آبان ۱۴۰۳) اعتیاد دانش‌آموزان بحرانی و نگران‌کننده نیست آتش‌سوزی پژو پارس در سبزوار تصادف در تقاطع خیام-فردوسی مشهد و مصدوم‌شدن ۲ سرنشین (۲۵ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کاهش ۵۰ درصدی انتشار کتاب‌های کمک‌درسی و دانشگاهی

  • کد خبر: ۳۴۳۷۴
  • ۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰
کاهش ۵۰ درصدی انتشار کتاب‌های کمک‌درسی و دانشگاهی
تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و مجازی‌شدن آموزش‌ها، تیراژ کتاب‌های کمک‌درسی و دانشگاهی را تا حد زیادی پایین آورده و صنعت نشر اینگونه کتاب‌ها را با مشکل روبه‌رو کرده است.
امیری-به گزارش شهرآرانیوز، عددی که مقابل کلمه تیراژ هر کتاب نوشته شده است، می‌تواند نشان‌دهنده باکیفیتبودن، پرطرفداربودن، کاربردی‌بودن و خواندنی‌بودن هر کتاب باشد. البته این موضوع بیشتر در شرایط عادی و معمولی صدق می‌کند که کتاب‌ها بر اساس روال معمول منتشر می‌شوند. اما در شرایط کرونا که تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و مجازی‌شدن آموزش‌ها را در پی داشته است، پایینآمدن تیراژ کتاب‌ها معنای متفاوتی دارد.
 

کتاب‌های پرتیراژ کنکور و دانشگاهی با حداقل تیراژ

کتاب‌های کنکور همیشه با تیراژ زیاد در بازار کتاب وجود داشته‌اند و نمی‌توان گفت هیچ سالی بوده که چاپ و انتشار این کتاب‌ها با رکود روبه‌رو بوده باشد. هرچه گرانی کاغذ بازار نشر کتاب‌های ادبی و فلسفی و… را سرد می‌کرد، بازار کتاب‌های کنکور در هر شرایطی داغ بود. اما حالا برخی کتاب‌های کنکور و کمک‌درسی به تیراژ زیر ۱۰۰۰ عدد رسیده است.
موضوعی که ناشران اینگونه از کتاب‌ها را به‌شدت نگران کرده است، اما در عین حال درک شرایط موجود سبب می‌شود نتوانند گله‌ای بکنند. ناشران می‌دانند در شرایطی که کلاس درسی برگزار نمی‌شود، کتاب کمک‌درسی هم خیلی به کار دانش‌آموزان نمی‌آید. زیرا کتاب‌های کمک‌درسی در کنار تدریس معلم و در کلاس درس مؤثر است؛ بنابراین به گفته آن‌ها طبیعی است که دانش‌آموزان فعلا نیازی به اینگونه کتاب‌ها نداشته باشند.

تیراژ بسیار پایین کتاب‌های دانشگاهی از دیگر پیامد‌های کرونا بر آموزش کشور است. در چند ماه گذشته که کلاس‌های درس دانشگاه تعطیل بوده‌اند، دانشجویان کمتر به خرید کتاب نیاز داشته‌اند و این امر، تیراژ برخی کتاب‌ها را به ۵۰۰ رسانده است. اتفاقی که در تاریخ انتشار کتاب‌های دانشگاهی بسیار کم اتفاق افتاده است.
 

پایین آمدن تیراژ کتاب‌ها در شرایط کنونی طبیعی است

رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان خراسان رضوی با بیان اینکه کم‌شدن تیراژ کتاب‌های کمک‌درسی و دانشگاهی در شرایط کنونی امری طبیعی است، می‌گوید: کتاب‌های کنکور و کتاب‌های کمک‌درسی معمولا پرتیراژترین کتاب‌ها هستند، اما در شرایطی که درس و مدرسه تعطیل است و کلاس‌های آموزشی به‌صورت مجازی برگزار می‌شود، نمی‌توان کتاب‌ها را مانند گذشته به همان تعداد چاپ کرد، زیرا اصلا خریداری ندارد.
 

به گفته مهدی نصیرزاده که خود ناشر کتاب‌های دانشگاهی نیز هست، دانش‌آموزان و دانشجویان وقتی به این کتاب‌ها نیاز دارند که سر کلاس درس حاضر می‌شوند و در کنار تدریس معلم از کتاب‌های کمک‌درسی نیز کمک می‌گیرند.
او می‌گوید: تا جایی که در حد اختیارات و در توان اتحادیه باشد، برای رفع مشکلات موجود بر سر راه ناشران کتاب‌های درسی و دانشگاهی پیگیری می‌شود. تاکنون هم سعی کرده‌ایم برای ناشران شرایطی فراهم کنیم تا بتوانند سهمیه کاغذ دولتی تهیه کنند.

به گفته او شرایط کنونی برای ناشران به‌ویژه ناشران کتاب‌های درسی و دانشگاهی بسیار سخت است و بسیاری از آن‌ها تا حدود ۵۰ درصد تیراژ کتاب‌ها را پایین آورده‌اند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->