آزمون شخصیت‌شناسی و روانی به فرایند دریافت گواهینامه اضافه شود بررسی نقاط قوت و ضعف خواستگاری سنتی و مدرن | خواستگاری به سبک دیروز یا امروز؟ جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کاهش ۵۰ درصدی انتشار کتاب‌های کمک‌درسی و دانشگاهی

  • کد خبر: ۳۴۳۷۴
  • ۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰
کاهش ۵۰ درصدی انتشار کتاب‌های کمک‌درسی و دانشگاهی
تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و مجازی‌شدن آموزش‌ها، تیراژ کتاب‌های کمک‌درسی و دانشگاهی را تا حد زیادی پایین آورده و صنعت نشر اینگونه کتاب‌ها را با مشکل روبه‌رو کرده است.
امیری-به گزارش شهرآرانیوز، عددی که مقابل کلمه تیراژ هر کتاب نوشته شده است، می‌تواند نشان‌دهنده باکیفیتبودن، پرطرفداربودن، کاربردی‌بودن و خواندنی‌بودن هر کتاب باشد. البته این موضوع بیشتر در شرایط عادی و معمولی صدق می‌کند که کتاب‌ها بر اساس روال معمول منتشر می‌شوند. اما در شرایط کرونا که تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و مجازی‌شدن آموزش‌ها را در پی داشته است، پایینآمدن تیراژ کتاب‌ها معنای متفاوتی دارد.
 

کتاب‌های پرتیراژ کنکور و دانشگاهی با حداقل تیراژ

کتاب‌های کنکور همیشه با تیراژ زیاد در بازار کتاب وجود داشته‌اند و نمی‌توان گفت هیچ سالی بوده که چاپ و انتشار این کتاب‌ها با رکود روبه‌رو بوده باشد. هرچه گرانی کاغذ بازار نشر کتاب‌های ادبی و فلسفی و… را سرد می‌کرد، بازار کتاب‌های کنکور در هر شرایطی داغ بود. اما حالا برخی کتاب‌های کنکور و کمک‌درسی به تیراژ زیر ۱۰۰۰ عدد رسیده است.
موضوعی که ناشران اینگونه از کتاب‌ها را به‌شدت نگران کرده است، اما در عین حال درک شرایط موجود سبب می‌شود نتوانند گله‌ای بکنند. ناشران می‌دانند در شرایطی که کلاس درسی برگزار نمی‌شود، کتاب کمک‌درسی هم خیلی به کار دانش‌آموزان نمی‌آید. زیرا کتاب‌های کمک‌درسی در کنار تدریس معلم و در کلاس درس مؤثر است؛ بنابراین به گفته آن‌ها طبیعی است که دانش‌آموزان فعلا نیازی به اینگونه کتاب‌ها نداشته باشند.

تیراژ بسیار پایین کتاب‌های دانشگاهی از دیگر پیامد‌های کرونا بر آموزش کشور است. در چند ماه گذشته که کلاس‌های درس دانشگاه تعطیل بوده‌اند، دانشجویان کمتر به خرید کتاب نیاز داشته‌اند و این امر، تیراژ برخی کتاب‌ها را به ۵۰۰ رسانده است. اتفاقی که در تاریخ انتشار کتاب‌های دانشگاهی بسیار کم اتفاق افتاده است.
 

پایین آمدن تیراژ کتاب‌ها در شرایط کنونی طبیعی است

رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان خراسان رضوی با بیان اینکه کم‌شدن تیراژ کتاب‌های کمک‌درسی و دانشگاهی در شرایط کنونی امری طبیعی است، می‌گوید: کتاب‌های کنکور و کتاب‌های کمک‌درسی معمولا پرتیراژترین کتاب‌ها هستند، اما در شرایطی که درس و مدرسه تعطیل است و کلاس‌های آموزشی به‌صورت مجازی برگزار می‌شود، نمی‌توان کتاب‌ها را مانند گذشته به همان تعداد چاپ کرد، زیرا اصلا خریداری ندارد.
 

به گفته مهدی نصیرزاده که خود ناشر کتاب‌های دانشگاهی نیز هست، دانش‌آموزان و دانشجویان وقتی به این کتاب‌ها نیاز دارند که سر کلاس درس حاضر می‌شوند و در کنار تدریس معلم از کتاب‌های کمک‌درسی نیز کمک می‌گیرند.
او می‌گوید: تا جایی که در حد اختیارات و در توان اتحادیه باشد، برای رفع مشکلات موجود بر سر راه ناشران کتاب‌های درسی و دانشگاهی پیگیری می‌شود. تاکنون هم سعی کرده‌ایم برای ناشران شرایطی فراهم کنیم تا بتوانند سهمیه کاغذ دولتی تهیه کنند.

به گفته او شرایط کنونی برای ناشران به‌ویژه ناشران کتاب‌های درسی و دانشگاهی بسیار سخت است و بسیاری از آن‌ها تا حدود ۵۰ درصد تیراژ کتاب‌ها را پایین آورده‌اند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->