طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

کاهش ۵۰ درصدی انتشار کتاب‌های کمک‌درسی و دانشگاهی

  • کد خبر: ۳۴۳۷۴
  • ۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰
کاهش ۵۰ درصدی انتشار کتاب‌های کمک‌درسی و دانشگاهی
تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و مجازی‌شدن آموزش‌ها، تیراژ کتاب‌های کمک‌درسی و دانشگاهی را تا حد زیادی پایین آورده و صنعت نشر اینگونه کتاب‌ها را با مشکل روبه‌رو کرده است.
امیری-به گزارش شهرآرانیوز، عددی که مقابل کلمه تیراژ هر کتاب نوشته شده است، می‌تواند نشان‌دهنده باکیفیتبودن، پرطرفداربودن، کاربردی‌بودن و خواندنی‌بودن هر کتاب باشد. البته این موضوع بیشتر در شرایط عادی و معمولی صدق می‌کند که کتاب‌ها بر اساس روال معمول منتشر می‌شوند. اما در شرایط کرونا که تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و مجازی‌شدن آموزش‌ها را در پی داشته است، پایینآمدن تیراژ کتاب‌ها معنای متفاوتی دارد.
 

کتاب‌های پرتیراژ کنکور و دانشگاهی با حداقل تیراژ

کتاب‌های کنکور همیشه با تیراژ زیاد در بازار کتاب وجود داشته‌اند و نمی‌توان گفت هیچ سالی بوده که چاپ و انتشار این کتاب‌ها با رکود روبه‌رو بوده باشد. هرچه گرانی کاغذ بازار نشر کتاب‌های ادبی و فلسفی و… را سرد می‌کرد، بازار کتاب‌های کنکور در هر شرایطی داغ بود. اما حالا برخی کتاب‌های کنکور و کمک‌درسی به تیراژ زیر ۱۰۰۰ عدد رسیده است.
موضوعی که ناشران اینگونه از کتاب‌ها را به‌شدت نگران کرده است، اما در عین حال درک شرایط موجود سبب می‌شود نتوانند گله‌ای بکنند. ناشران می‌دانند در شرایطی که کلاس درسی برگزار نمی‌شود، کتاب کمک‌درسی هم خیلی به کار دانش‌آموزان نمی‌آید. زیرا کتاب‌های کمک‌درسی در کنار تدریس معلم و در کلاس درس مؤثر است؛ بنابراین به گفته آن‌ها طبیعی است که دانش‌آموزان فعلا نیازی به اینگونه کتاب‌ها نداشته باشند.

تیراژ بسیار پایین کتاب‌های دانشگاهی از دیگر پیامد‌های کرونا بر آموزش کشور است. در چند ماه گذشته که کلاس‌های درس دانشگاه تعطیل بوده‌اند، دانشجویان کمتر به خرید کتاب نیاز داشته‌اند و این امر، تیراژ برخی کتاب‌ها را به ۵۰۰ رسانده است. اتفاقی که در تاریخ انتشار کتاب‌های دانشگاهی بسیار کم اتفاق افتاده است.
 

پایین آمدن تیراژ کتاب‌ها در شرایط کنونی طبیعی است

رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان خراسان رضوی با بیان اینکه کم‌شدن تیراژ کتاب‌های کمک‌درسی و دانشگاهی در شرایط کنونی امری طبیعی است، می‌گوید: کتاب‌های کنکور و کتاب‌های کمک‌درسی معمولا پرتیراژترین کتاب‌ها هستند، اما در شرایطی که درس و مدرسه تعطیل است و کلاس‌های آموزشی به‌صورت مجازی برگزار می‌شود، نمی‌توان کتاب‌ها را مانند گذشته به همان تعداد چاپ کرد، زیرا اصلا خریداری ندارد.
 

به گفته مهدی نصیرزاده که خود ناشر کتاب‌های دانشگاهی نیز هست، دانش‌آموزان و دانشجویان وقتی به این کتاب‌ها نیاز دارند که سر کلاس درس حاضر می‌شوند و در کنار تدریس معلم از کتاب‌های کمک‌درسی نیز کمک می‌گیرند.
او می‌گوید: تا جایی که در حد اختیارات و در توان اتحادیه باشد، برای رفع مشکلات موجود بر سر راه ناشران کتاب‌های درسی و دانشگاهی پیگیری می‌شود. تاکنون هم سعی کرده‌ایم برای ناشران شرایطی فراهم کنیم تا بتوانند سهمیه کاغذ دولتی تهیه کنند.

به گفته او شرایط کنونی برای ناشران به‌ویژه ناشران کتاب‌های درسی و دانشگاهی بسیار سخت است و بسیاری از آن‌ها تا حدود ۵۰ درصد تیراژ کتاب‌ها را پایین آورده‌اند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->