حکم اعدام عامل اصلی پرونده تجاوز و قتل «نیان» دختر بچه بوکانی در ملاءعام اجرا شد (۲۱ تیرماه ۱۴۰۴) دستگیری سارقان خوار بار فروشی‌های مشهد افزایش اضطراب زنان باردار هم‌زمان با جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل هشدار سازمان غذا و دارو نسبت به ۹ فرآورده غیرمجاز مراقبت از مو و پوست در بازار جان باختن ۴ نفر در حادثه واژگونی خودرو در محور فرخشهر به بروجن (۲۰ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر در نزاع جمعی در نیشابور (۲۰ تیر ۱۴۰۴) ثبت جهانی غارهای پارینه‌سنگی خرم آباد در فهرست میراث جهانی یونسکو زلزله ۴.۱ ریشتری نهبندان در خراسان جنوبی را لرزاند (۲۰ تیر ۱۴۰۴) گسترده‌ترین گرمای تابستانی در راه کشور (۲۰ تیر ۱۴۰۴) ویدئو| نقص فنی مینی‌بوس در مشهد حادثه آفرید نهمین دوره ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان آغاز شد (۱۹ تیر ۱۴۰۴) +جزئیات ماجرای حادثه انفجار در یکی از برج‌های منطقه چیتگر تهران چه بود؟ (۱۹ تیر ۱۴۰۴) پرداخت معوقات ۱۴ هزار میلیاردی فرهنگیان بازنشسته در دوران جنگ مراقب باشید خُلقتان گرمازده نشود | هوای گرم به‌جز جسم، خلق‌وخو را هم متأثر می‌کند ابلاغ دستورالعمل بازگشایی موزه‌ها و اماکن تاریخی پس از جنگ (۱۹ تیر ۱۴۰۴) بازدید وزیر آموزش و پرورش از محل برگزاری آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد مراقب جاسوسی های موساد در قالب مشاوره پزشکی باشید نماینده صلیب سرخ جهانی در ایران: از تلاش‌ها و شجاعت نیرو‌های امدادی ایران قدردانی می‌کنم تأکید وزیر میراث فرهنگی بر تبدیل صنایع دستی گلستان به برند جهانی دستگیری سوداگر مرگ با ۱۵ هزار قرص مخدر در تهران (۱۹ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از وضعیت فرودگاه‌های کشور (۱۹ تیر ۱۴۰۴) آمار نگران‌کننده از ترک تحصیل دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۳ رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جدید مشهد منصوب شد (۱۹ تیر ۱۴۰۴) کشف ۳۵ کیلوگرم تریاک در تربت‌حیدریه (۱۹ تیر ۱۴۰۴) چرا نوجوانان جذب دوستانشان می‌شوند و از خانواده فاصله می‌گیرند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۹ تیر ۱۴۰۴) | احتمال وقوع طوفان گردوخاک در برخی مناطق استان علائم شایع سنگ کلیه چیست؟ رقابت نزدیک به ۱۰ هزار دانش‌آموز خراسانی برای ورود به مدارس سمپاد پیش‌فروش بلیت پرواز‌های اربعین ۱۴۰۴ از ۲۵ تیرماه آغاز می‌شود
سرخط خبرها

برای تداوم کسب‌‌وکارهای گردشگری، باید مسائل اقتصادی بازنگری شوند

  • کد خبر: ۳۴۴۱۵۰
  • ۱۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۵
برای تداوم کسب‌‌وکارهای گردشگری، باید مسائل اقتصادی بازنگری شوند
عضو هیئت‌علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: برای افزایش تاب‌آوری در کسب‌وکارهای گردشگری، راهبردهایی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها تنوع‌بخشی به منابع درآمدی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حامد بخشی اظهار کرد: به طور معمول پس از پایان جنگ‌ها، کشور‌ها وارد دوره‌ای از بازسازی، ترمیم و توسعه می‌شوند. این روند اگرچه قاعده‌ای همیشگی نیست، اما در اغلب موارد رخ می‌دهد.

وی اضافه کرد: زمانی که یک کشور درگیر اوج تنش و تعارض با کشور دیگری می‌شود، به‌ویژه زمانی که این تنش‌ها زیربناها، زیرساخت‌های حیاتی و نیروی انسانی آن را هدف قرار داده باشد، وضعیت به حادترین شکل خود یعنی جنگ می‌رسد. جنگ به عنوان شدیدترین نوع تنش، مستقیماً نیروی انسانی را متحمل خسارات جانی و روانی می‌کند و این امر کشور را ناگزیر به ورود به مرحله‌ای از بازسازی و توسعه می‌کشاند تا آسیب‌های وارده را جبران کند.

عضو هیئت علمی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی ادامه داد: البته در برخی موارد استثنائی، کشور‌ها پس از جنگ به‌جای توسعه بار دیگر وارد جنگ می‌شوند؛ این تصمیم ممکن است به دلایلی نظیر احیای غرور ملی از دست‌رفته در پی شکست در جنگ نخست و یا رویکرد تهاجمی اولیه صورت گیرد. برای نمونه می‌توان به عراق پس از جنگ با ایران اشاره کرد که مسیر بازسازی را رها کرده و وارد جنگ دیگری شد.

وی بیان کرد: در حالت عمومی، کشور‌ها پس از جنگ تلاش می‌کنند تا تنش‌های خود را با طرف مقابل کاهش دهند و به مسیر تعامل و ترمیم برگردند؛ ایران نیز در حال حاضر وارد چنین فرآیندی شده است. پس از یک دوره طولانی از تنش و تقابل با کشور‌های غربی، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی که ابتدا محدود بود، اما به مرور از سال ۱۳۸۴ به بعد شدت گرفت و در نهایت به سطح تنش نظامی رسید؛ در حال حاضر به نظر می‌رسد که این تنش‌ها حداقل به صورت موقتی فروکش کرده‌اند.

بخشی در ادامه گفت: در چنین فضایی به نظر می‌رسد که عزم ملی بر آن است که با کاهش بلندمدت تنش‌ها، کشور وارد فرآیند توسعه شود و ضمن جبران آسیب‌های وارده، اقدام به بازسازی ساختار‌های اجتماعی و اقتصادی کند. اگر این روند ادامه پیدا کند که پیش‌بینی من نیز بر تداوم آن است بی‌تردید می‌تواند پیامد‌های مثبتی برای حوزه گردشگری نیز داشته باشد.

گردشگری با کاهش تنش‌ها رونق می‌گیرد

وی اظهار کرد: گردشگری به ویژه در شرایط امروز به بخشی از سبد تفریحی خانوار‌ها تبدیل شده است. به محض اینکه خانوار‌ها به رفاه نسبی و قدرت خرید و فراغت زمانی دست یابند، تمایل به سفر و تجربه‌های گردشگری افزایش می‌یابد. ازاین‌رو در صورت کاهش تنش‌ها، لغو یا کاهش تحریم‌ها، افزایش فروش نفت و غذا و رشد قدرت خرید مردم، ما شاهد دوره‌ای از رونق در حوزه گردشگری خواهیم بود. این رونق می‌تواند هم در سطح گردشگری داخلی و هم خارجی نمود پیدا کند و به نظر می‌رسد که اراده حاکمیتی نیز در همین راستا قرار دارد.

پویایی گردشگری در گرو توان ترمیم جامعه پس از بحران

عضو هیئت علمی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی در خصوص نقش تاب‌آوری در صنعت گردشگری پس از جنگ گفت: تاب‌آوری به معنای توانایی بازگشت یک جامعه یا ساختار به وضعیت اولیه پس از تحمل فشار، آسیب یا بحران است. جامعه‌ای که از ظرفیت ترمیم برخوردار باشد، طبیعتاً در حوزه گردشگری نیز پویاتر عمل خواهد کرد.

بخشی عنوان کرد: برای افزایش تاب‌آوری در کسب‌وکار‌های گردشگری راهبرد‌هایی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آنها تنوع‌بخشی به منابع درآمدی است. تنوع همواره یکی از عوامل کلیدی در ایجاد تاب‌آوری محسوب می‌شود. برای مثال هتل‌ها می‌توانند علاوه بر خدمات اقامتی، به ارائه خدمات جانبی همچون برگزاری کنفرانس‌ها، اجاره سالن‌های چندمنظوره و ارائه امکانات اقامت طولانی‌مدت با تخفیف‌های ویژه بپردازند. این اقدامات سبب می‌شود که حتی در دوره‌های رکود گردشگری، این مراکز با اندکی تغییر در مدل کسب‌وکار، تاب‌آوری خود را حفظ کنند.

وی افزود: علاوه بر این حمایت‌های دولتی و خصوصی نیز نقش مهمی در عبور کسب‌وکار‌ها از دوره‌های بحرانی دارند. ازجمله این حمایت‌ها می‌توان به معافیت‌های مالیاتی، ارائه تسهیلات و وام‌های بلندمدت اشاره کرد. این نوع حمایت‌ها می‌توانند بقای کسب‌وکار‌ها را تا رسیدن به دوره رونق تضمین کنند. نمونه‌هایی وجود دارد که در دوران جنگ، مراکز اقامتی اقدام به ارائه خدمات رایگان یا با تخفیف‌های ویژه کرده‌اند. این اقدامات بیشتر از منظر مسئولیت اجتماعی تعریف می‌شوند تا سودآوری مستقیم، اما می‌توانند در بلندمدت به توسعه برند و تقویت جایگاه آن مجموعه در دوران رونق منجر شوند.

عضو هیئت علمی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی تصریح کرد: در پایان باید به یک ظرفیت مهم و مغفول در بازسازی گردشگری پس از جنگ اشاره کرد و آن جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی کشور است. به ویژه در حوزه جاذبه‌های ملی که توجه کافی به آن صورت نگرفته است؛ به عنوان مثال آرامگاه امام محمد غزالی در خراسان یکی از نمونه‌های شاخصی است که پتانسیل بسیار بالایی برای جذب گردشگر از جهان اسلام دارد.

بخشی ادامه داد: در صورت وجود اراده‌ای جدی و عزم ملی چنین جاذبه‌هایی می‌توانند به یکی از ارکان اصلی توسعه گردشگری داخلی و خارجی تبدیل شوند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->