ادعای رژیم صهیونیستی: «اشتباهی» کودکان تشنه غزه را کشتیم غریب‌آبادی: ادعای فریب نیرو‌های ایرانی در میز مذاکره نادرست است| باورش سخت بود کشوری بتواند اسرائیل را مجبور به آتش‌بس کند دستگیری آدم ربا‌ها در هنگ مرزی تایباد و رهایی ۲ گروگان تبعه افغانستانی شمار شهدای خبرنگار در غزه به ۲۳۱ نفر رسید (۲۲ تیر ۱۴۰۴) خانواده‌های اسرای صهیونیست در مقابل دفتر نتانیاهو تظاهرات کردند نیکزاد: چطور برنجی که از کشاورز ۹۰ هزار تومان خریده می‌شود ۳۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد؟ وزیر خارجه هند پس از ۵ سال به چین سفر می‌کند سقوط هواپیما در انگلیس (۲۲ تیر ۱۴۰۴) قوه قضائیه: کواکبیان تاکنون هیچ سند معتبری ارائه نکرده است عراقچی عازم چین می‌شود بالون جاسوسی رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان سقوط کرد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور پاکستان وارد ایران شد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) تکذیب ورود عناصر مسلح به لبنان تحریم‌های جدید پس از فعال‌سازی مکانیسم ماشه (اسنپ بک) علیه ایران چیست؟ وزیر کشور: نیرو‌های مسلح در اوج آمادگی هستند جفری اپستین کیست؟ | دوست ترامپ و جاسوس موساد؟ پزشکیان: نباید مردم را به خودی و غیرخودی تقسیم کنیم کره‌شمالی نسبت به اقدام نظامی علیه آمریکا، ژاپن و کره‌جنوبی هشدار داد سفیر چین در تهران از تمایل پکن برای ایجاد یک اقتصاد جهانی انعطاف‌پذیرتر با ایران خبرداد کدخدایی در نامه به گوترش: قطعنامه ۴۸۷ شورای امنیت را شجاعانه اجرا کنید آیت‌الله علم‌الهدی: ایران به‌عنوان «قبة‌الاسلام» باید محور نگاه رسانه‌ها و مردم باشد | استفاده از حس ملی‌گرایی برای تقویت هویت اسلامی بیکدلی از استاندار سیستان و بلوچستان برای تسهیل بازگشت مهاجران افغانستانی از طریق مرز میلک قدردانی کرد تصویب کلیات طرح تقویت بنیه دفاعی کشور در کمیسیون امنیت ملی مجلس سازمان ملل: روزانه ۱۱۲ کودک در غزه به سوء تغذیه مبتلا می‌شوند لیبرمن: کابینه نتانیاهو در تمام زمینه‌ها شکست خورده است بررسی جزئیات لایحه بدهی‌های عمومی دولت در کمیسیون اقتصادی مجلس تعیین اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس | علیزاده رئیس ماند
سرخط خبرها

کاترین شکدم کیست؟

  • کد خبر: ۳۴۴۲۵۹
  • ۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۳
  • ۱
کاترین شکدم کیست؟
کاترین شکدم، چهره‌ای که در دهه ۹۰ با پوشش خبرنگاری در فضای رسانه‌ای ایران فعال بود، این‌بار با تمرکز روزنامه جمهوری اسلامی بر ضعف عملکرد نهاد‌های رسانه‌ای کشور در شناسایی نفوذ خارجی، دوباره در کانون توجه قرار گرفته است. اکنون این پرسش مطرح می‌شود که کاترین شکدم دقیقاً که بود و چگونه به تیتر رسانه‌ها بازگشته است؟

به گزارش شهرآرانیوز، پس از جنگ ۱۲ روزه و افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره نقش عوامل نفوذی در طراحی و پیشبرد این جنگ، برخی رسانه‌ها از چهره‌هایی، چون کاترین شکدم یاد کردند؛ زنی با هویت غربی که سال‌ها پیش با ظاهری مذهبی و رویکردی ضدصهیونیستی وارد ایران و به برخی چهره‌ها نزدیک شد.

به گزارش فرارو، روزنامه جمهوری اسلامی در تازه‌ترین گزارش خود از نفوذ کاترین شکدم به برخی از حساس‌ترین نهاد‌های کشور اشاره کرد و آن را یکی از مواردی دانست که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی باید زودتر نسبت به آن واکنش نشان می‌دادند. این روزنامه در گزارشی با عنوان «عبرت‌های جنگ ۱۲ روزه» با اشاره به اینکه شکدم توانسته بود به مراکز مهم راه یابد، نوشته است: «از روزی که کاترین شکدم به حساس‌ترین مؤسسات کشورمان راه یافت، می‌بایست شاخک‌های اطلاعاتی و امنیتی متوجه نفوذ می‌شدند و به سراغ او و افرادی که واسطه نفوذش شده بودند می‌رفتند.»

در ادامه این گزارش تأکید شده که حتی پس از افشاگری خود شکدم در رسانه‌های خارجی، نهاد‌های مسئول واکنش قاطعی نشان ندادند. روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه حضور این چهره خارجی در فضا‌های سیاسی و رسانه‌ای ایران، باید زنگ خطری برای مسئولان می‌بود، نوشته است: «این، یک واقعه به شدت عبرت‌آموز است. آیا تا دیر نشده عبرت گرفته خواهد شد؟» 

کاترین شکدم کیست و در ایران چه می‌کرد؟

کاترین پرز شکدم (Catherine Perez-Shakdam) تحلیل‌گر سیاسی و روزنامه‌نگاری با تابعیت بریتانیایی و اصالت فرانسوی است که سال‌ها در حوزه خاورمیانه فعالیت رسانه‌ای داشته است. او در خانواده‌ای یهودی سکولار در فرانسه متولد شد و دارای تحصیلات در رشته‌های روان‌شناسی، امور مالی و ارتباطات از دانشگاه‌های بریتانیا است. به علاوه او مشاور سازمان ملل متحد در مورد یمن نیز بوده است.

شکدم که مدتی با یک مرد مسلمان یمنی ازدواج کرده بود، در سال‌های گذشته با هویتی مذهبی و با ادعای گرایش به اسلام، به ایران وارد شد. طبق ادعای شکدم، او در رسانه‌های داخلی همچون خبرگزاری‌های اصول‌گرا، مقالاتی عمدتاً در حوزه ضدصهیونیسم، سیاست منطقه‌ای و دفاع از مقاومت منتشر کرده است.

ورود به ایران

کاترین شکدم در بازه‌ای از دهه ۱۳۹۰، به عنوان خبرنگار فعالیت خود را در ایران آغاز کرد. او در کارنامه خود هفت سال نیز مشاور و تحلیلگر مؤسسه امنیتی و ژئو استراتژیک اسرائیلی با نام ویکی استرت بوده است.

 کاترین پرز شکدم، سال‌ها به‌عنوان تحلیل‌گر سیاسی در حوزه خاورمیانه فعالیت داشت. همانطور که اشاره شد او مدتی با یک مرد مسلمان یمنی ازدواج کرده بود، در آن سالی‌ها و چندی بعد با ظاهری مذهبی و گفتمان ضدصهیونیستی وارد فضای رسانه‌ای و سیاسی ایران نیز شد.

پس از خروج او از ایران، خبرگزاری‌ها از یادداشت‌های او در تایمز اسرائیل صحبت کردند که منجر به واکنش‌های امنیتی شد. در این خصوص او در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی فارسی اظهار کرد: «نه جاسوس بودم و نه با کسی از مقامات ایرانی رابطه‌ای داشتم» و افزود که نوشته‌هایش فقط تحلیل شخصی بر مبنای اطلاعات عمومی اینترنتی بوده است.

در گزارشی از ایسکانیوز آمده است که شکدم در سال ۱۳۹۶ توانست مصاحبه‌ای با شهید رئیسی انجام دهد. بعد‌ها او در یادداشتی در تایمز اسرائیل مدعی شد که این مصاحبه با واسطه یکی از چهره‌های انقلابی تحصیل‌کرده آمریکا انجام شد. 

طبق گزارش ایسکانیوز، کاترین شکدم چند ماه پس از آن مصاحبه، در کنفرانس «افق نو» شرکت کرد و در برنامه‌های رسانه‌ای مانند «پرس‌تی‌وی» نیز همراه با نادر طالب‌زاده در کربلا دیده شد. ایسکانیوز در همین زمینه نوشت که شکدم از طریق چنین ارتباطاتی، به برخی حلقه‌های فکری و رسانه‌ای ایران نزدیک شد و توانست مطالبی را در خبرگزاری‌های اصول‌گرا منتشر کند.

با افشای مواضع شکدم در خارج از کشور، برخی از نهاد‌ها با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که شکدم هیچ ارتباط مستقیمی با این آنها نداشته و تنها برخی یادداشت‌هایش از طریق فعالان رسانه‌ای بین سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ دریافت و منتشر شده است. پس از تغییر مواضع وی، تمام آثار او از سایت حذف شده‌اند.

خبرگزاری تسنیم نیز هرگونه همکاری رسمی با شکدم را رد کرد و انتشار برخی مصاحبه‌ها را صرفاً در راستای وظایف خبری خود دانست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
0
0
کی بود کی بود من نبودم. چگونه جواب خون شهدا را میدهند کسانیکه با این جاسوس ارتباط داشته اند وهمکاری میکردند.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->