گرسنگی فاجعه‌بار یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر در غزه سوءاستفاده مالکان سکو‌های تاکسی اینترنتی از خلاء قانون برای بیمه نکردن رانندگان ویدئو | تصاویری از نحوه دستگیری عامل وابسته به سرویس جاسوسی موساد در مازندران بازداشت یک شهروند ایرانی در آمریکا به اتهام نقض تحریم‌های ایالات متحده ویدئو | تاکتیک هوشمندانه ایران در نبرد با رژیم صهیونیستی و فریب موشک‌های گنبدآهنین ورزشکاران ایرلندی: پول ما را برای کشتن کودکان ایران و فلسطین ندهید جولانی وارد جمهوری آذربایجان شد سرلشکر موسوی: پایبندی جدی دستگاه‌های اجرایی به ضوابط پدافند غیرعامل ضروری است معاون اول رئیس جمهور: انجام مذاکره با اقتدار، اولویت حاکمیت است نشست وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای در چین برگزار می‌شود از ۳۰۰ میلیون تا ۴ میلیارد تومان، تسهیلات سازمان بسیج سازندگی برای منازل آسیب‌دیده در جنگ وزیر خارجه اسرائیل با وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار می‌کند رئیس‌جمهور ماده واحده الزام پشتیبانی از فعالیت­‌های تحقیقاتی هیئت‌علمی دانشگاه‌­ها را ابلاغ کرد معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور: با تکیه بر اشتراکات، مهاجرهراسی را خنثی کنیم اسامی ۶ حقوقدان برای عضویت در شورای نگهبان اعلام شد رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: برنامه هسته‌ای را باقدرت دنبال می‌کنیم پارکینگ اربعین در مرز مهران مسقف و خورشیدی می‌شود افشاگری تاکر کارلسون: اسرائیل، پشت پرونده جنسی اپستین در آمریکا است گزارشگر ویژه سازمان ملل: نتانیاهو باید بازداشت شود شیوه‌نامه جذب استعداد‌های برتر در پست‌های مدیریتی دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد آخرین آمار جنگ ۱۲ روزه تاکنون؛ ۹۴۳ شهید و ۸ نفر مفقود شده‌اند | ۵ زندانی اوین شهید شدند برادر یک اسیر اسرائیلی: تنها راه آزادی اسرا توافق با حماس است ترامپ، هگست را به عنوان «وزیر جنگ» معرفی کرد سخنگوی دولت: گفت‌وگوهای مستقیم، صریح و مستند، ضرورتی انکارناپذیر برای ماست واکنش سازمان ملل به بازداشت مدیر دفتر المیادین توسط رژیم اسرائیل عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت از تصدی‌گری فاصله بگیرد قائم مقام دبیرکل حزب اعتدال و توسعه: تجلی «وفاق ملی» را در جنگ دوازده روزه شاهد بودیم | دولت چهاردهم وارث تورم بالای ۴۰ درصد بود
سرخط خبرها

کاترین شکدم کیست؟

  • کد خبر: ۳۴۴۲۵۹
  • ۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۳
کاترین شکدم کیست؟
کاترین شکدم، چهره‌ای که در دهه ۹۰ با پوشش خبرنگاری در فضای رسانه‌ای ایران فعال بود، این‌بار با تمرکز روزنامه جمهوری اسلامی بر ضعف عملکرد نهاد‌های رسانه‌ای کشور در شناسایی نفوذ خارجی، دوباره در کانون توجه قرار گرفته است. اکنون این پرسش مطرح می‌شود که کاترین شکدم دقیقاً که بود و چگونه به تیتر رسانه‌ها بازگشته است؟

به گزارش شهرآرانیوز، پس از جنگ ۱۲ روزه و افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره نقش عوامل نفوذی در طراحی و پیشبرد این جنگ، برخی رسانه‌ها از چهره‌هایی، چون کاترین شکدم یاد کردند؛ زنی با هویت غربی که سال‌ها پیش با ظاهری مذهبی و رویکردی ضدصهیونیستی وارد ایران و به برخی چهره‌ها نزدیک شد.

به گزارش فرارو، روزنامه جمهوری اسلامی در تازه‌ترین گزارش خود از نفوذ کاترین شکدم به برخی از حساس‌ترین نهاد‌های کشور اشاره کرد و آن را یکی از مواردی دانست که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی باید زودتر نسبت به آن واکنش نشان می‌دادند. این روزنامه در گزارشی با عنوان «عبرت‌های جنگ ۱۲ روزه» با اشاره به اینکه شکدم توانسته بود به مراکز مهم راه یابد، نوشته است: «از روزی که کاترین شکدم به حساس‌ترین مؤسسات کشورمان راه یافت، می‌بایست شاخک‌های اطلاعاتی و امنیتی متوجه نفوذ می‌شدند و به سراغ او و افرادی که واسطه نفوذش شده بودند می‌رفتند.»

در ادامه این گزارش تأکید شده که حتی پس از افشاگری خود شکدم در رسانه‌های خارجی، نهاد‌های مسئول واکنش قاطعی نشان ندادند. روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه حضور این چهره خارجی در فضا‌های سیاسی و رسانه‌ای ایران، باید زنگ خطری برای مسئولان می‌بود، نوشته است: «این، یک واقعه به شدت عبرت‌آموز است. آیا تا دیر نشده عبرت گرفته خواهد شد؟» 

کاترین شکدم کیست و در ایران چه می‌کرد؟

کاترین پرز شکدم (Catherine Perez-Shakdam) تحلیل‌گر سیاسی و روزنامه‌نگاری با تابعیت بریتانیایی و اصالت فرانسوی است که سال‌ها در حوزه خاورمیانه فعالیت رسانه‌ای داشته است. او در خانواده‌ای یهودی سکولار در فرانسه متولد شد و دارای تحصیلات در رشته‌های روان‌شناسی، امور مالی و ارتباطات از دانشگاه‌های بریتانیا است. به علاوه او مشاور سازمان ملل متحد در مورد یمن نیز بوده است.

شکدم که مدتی با یک مرد مسلمان یمنی ازدواج کرده بود، در سال‌های گذشته با هویتی مذهبی و با ادعای گرایش به اسلام، به ایران وارد شد. طبق ادعای شکدم، او در رسانه‌های داخلی همچون خبرگزاری‌های اصول‌گرا، مقالاتی عمدتاً در حوزه ضدصهیونیسم، سیاست منطقه‌ای و دفاع از مقاومت منتشر کرده است.

ورود به ایران

کاترین شکدم در بازه‌ای از دهه ۱۳۹۰، به عنوان خبرنگار فعالیت خود را در ایران آغاز کرد. او در کارنامه خود هفت سال نیز مشاور و تحلیلگر مؤسسه امنیتی و ژئو استراتژیک اسرائیلی با نام ویکی استرت بوده است.

 کاترین پرز شکدم، سال‌ها به‌عنوان تحلیل‌گر سیاسی در حوزه خاورمیانه فعالیت داشت. همانطور که اشاره شد او مدتی با یک مرد مسلمان یمنی ازدواج کرده بود، در آن سالی‌ها و چندی بعد با ظاهری مذهبی و گفتمان ضدصهیونیستی وارد فضای رسانه‌ای و سیاسی ایران نیز شد.

پس از خروج او از ایران، خبرگزاری‌ها از یادداشت‌های او در تایمز اسرائیل صحبت کردند که منجر به واکنش‌های امنیتی شد. در این خصوص او در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی فارسی اظهار کرد: «نه جاسوس بودم و نه با کسی از مقامات ایرانی رابطه‌ای داشتم» و افزود که نوشته‌هایش فقط تحلیل شخصی بر مبنای اطلاعات عمومی اینترنتی بوده است.

در گزارشی از ایسکانیوز آمده است که شکدم در سال ۱۳۹۶ توانست مصاحبه‌ای با شهید رئیسی انجام دهد. بعد‌ها او در یادداشتی در تایمز اسرائیل مدعی شد که این مصاحبه با واسطه یکی از چهره‌های انقلابی تحصیل‌کرده آمریکا انجام شد. 

طبق گزارش ایسکانیوز، کاترین شکدم چند ماه پس از آن مصاحبه، در کنفرانس «افق نو» شرکت کرد و در برنامه‌های رسانه‌ای مانند «پرس‌تی‌وی» نیز همراه با نادر طالب‌زاده در کربلا دیده شد. ایسکانیوز در همین زمینه نوشت که شکدم از طریق چنین ارتباطاتی، به برخی حلقه‌های فکری و رسانه‌ای ایران نزدیک شد و توانست مطالبی را در خبرگزاری‌های اصول‌گرا منتشر کند.

با افشای مواضع شکدم در خارج از کشور، برخی از نهاد‌ها با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که شکدم هیچ ارتباط مستقیمی با این آنها نداشته و تنها برخی یادداشت‌هایش از طریق فعالان رسانه‌ای بین سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ دریافت و منتشر شده است. پس از تغییر مواضع وی، تمام آثار او از سایت حذف شده‌اند.

خبرگزاری تسنیم نیز هرگونه همکاری رسمی با شکدم را رد کرد و انتشار برخی مصاحبه‌ها را صرفاً در راستای وظایف خبری خود دانست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->