آیت‌الله علم‌الهدی: حجاب خاکریز اول در مقابله با دین‌ستیزی است مراسم نودمین سالگرد قیام مسجد گوهرشاد در مشهد برگزار شد قرآن‌نویس کوچک هند، جهان را شگفت‌زده کرد اجرای پرده‌خوانی واقعه عاشورا ویژه نوجوانان در حرم امام‌رضا(ع) ممنوعیت نمایش عاشورایی و سرکوب شیعیان در بحرین رمان «فردا مسافرم»، روایتی عاشقانه از واقعه کربلا فرایند احراز جانبازان جنگ ۱۲روزه در حال انجام است درباره شهید دکتر سلیمان سلیمانی که با وجود همه تهدیدها، هیچ‌گاه میدان علم را ترک نکرد زیست عفیفانه؛ خواسته فطری انسان | بررسی جایگاه و آثار عفاف و حجاب در آموزه‌های دینی و وقایع عاشورا اعزام نخستین کاروان پیاده‌روی اربعین از جنوب عراق + فیلم رشد ۸۰ درصدی قیمت بلیت اربعین ۱۴۰۴ نسبت‌به سال گذشته برهه زمانی که در آن هستیم مشهد میزبان حافظان نوجوان قرآن با لهجه شامی ۳۲ مسجد کشور در مسیر ثبت جهانی اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری با محور مقاومت ویژه نوجوانان در حرم امام‌رضا(ع) پوشش زنان محصول تمدن است، نه صرفاً یک حکم شرعی حرم امام‌رضا(ع)، میزبان همایش بزرگداشت سالروز قیام مسجد گوهرشاد | آیت‌الله علم‌الهدی: حکومت دینی بزرگ‌ترین تهدید برای حاکمیت طاغوت است حجاب، تجلی عینی عفاف در گفتار و اندیشه اسلامی اجتماع بزرگ روز ملی عفاف و حجاب در مشهد برگزار می‌شود + زمان و مکان پیام تسلیت تولیت آستان قدس رضوی درپی درگذشت همسر آیت‌الله عبادی
سرخط خبرها

۳۲ مسجد کشور در مسیر ثبت جهانی

  • کد خبر: ۳۴۴۴۳۱
  • ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۱
۳۲ مسجد کشور در مسیر ثبت جهانی
معاون میراث فرهنگی کشور اعلام کرد: ۳۲ مسجد از ۱۴ استان کشور در فهرست نهایی ثبت جهانی قرار گرفته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، در مسیری که به ثبت جهانی میراث فرهنگی ایران ختم می‌شود، این‌بار نوبت به «مسجد ایرانی» رسیده است. بنابر گفته‌های معاون میراث فرهنگی کشور، مقدمات این پرونده از دو سال پیش کلید خورده و حالا وارد مرحله‌ای حساس‌تر و فشرده‌تر شده است.

علی دارابی در این باره درباره سرانجام ثبت جهانی پرونده «مساجد ایرانی» گفت: کار با شناسایی بیش از ۱۰۰۰ مسجد آغاز شد؛ سازوکار علمی و تخصصی با تشکیل شورا‌هایی متشکل از نخبگان و صاحب‌نظران در حوزه میراث، زمینه‌ساز پالایش این فهرست عظیم شد. در نهایت، ۳۲ مسجد از میان آنها انتخاب و در فهرست نهایی قرار گرفتند؛ این مساجد در ۱۴ استان کشور پراکنده‌اند.

به گفته معاون میراث فرهنگی کشور مساجد منتخب، شاخص‌ترین، تأثیرگذارترین و معروف‌ترین نمونه‌های معماری ایرانی ـ اسلامی هستند که از قرون اولیه اسلامی تا دوران معاصر، روند توسعه، تحول و نبوغ معماری ایرانی را به‌روشنی نشان می‌دهند.

وی افزود: این بنا‌ها نه تنها نمایشگر هنر معماری ایرانی‌اند، بلکه نشان‌دهنده پیوند عمیق فرهنگ ایرانی با خرد و مفاهیم اسلامی نیز هستند.

دارابی با اشاره به تغییر روال ثبت آثار جهانی از سال آینده توضیح داد: امسال تنها فرصت برای ارائه یک‌مرحله‌ای پرونده‌هاست. در صورت آماده بودن زیرساخت‌ها و رفع موانع میدانی در استان‌ها، پرونده مسجد ایرانی در روز‌های آینده به یونسکو ارسال خواهد شد. یونسکو پیش‌تر ثبت این پرونده را پذیرفته است و ارزیابی نهایی پس از حضور بازرسان انجام خواهد شد.

معاون میراث فرهنگی کشور درباره زمان حضور ارزیابان یونسکو، گفت: امسال ارزیابان برای بررسی پرونده الموت به قزوین خواهند آمد و ارزیابی مساجد در سال آینده انجام می‌شود. در حالی که نگاه جهانیان هر روز بیش از پیش به سوی میراث غنی ایران معطوف می‌شود، ثبت جهانی «مسجد ایرانی» می‌تواند فرصتی تازه برای درخشش معماری و فرهنگ ایرانی ـ اسلامی در سطح بین‌المللی باشد؛ فرصتی که با همدلی مسئولان و مشارکت استان‌ها می‌تواند به واقعیت بدل شود.

منبع: شبستان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->