به گزارش شهرآرانیوز، این روزها مشهدالرضا میزبان یک دوره متفاوت قرآنی است که در یک جمع از بچههای مسجدی آن دسته از خانوادههای شهدای محور مقاومت که پس از جنگ به مشهد آمدهاند را به عنوان اساتید آموزش حفظ قرآن انتخاب کردهاند و در کنار بحث حفظ آموزش زبان عربی با لهجه شامی و هم چنین جلسات خاطره گویی، دهها برنامه فرهنگی و تفریحی دیگر نیز برای دختران مسجدی در نظر گرفتهاند و باعث شد این دوره ۱۸ روزه و جذاب، به یک خاطره فراموش نشدنی برای شرکت کنندگان تبدیل شود.
محمد اسماعیل زاده، مدیر نهضت مردمی مکتب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار کرد: نهضت مردمی مکتب اسلامی از سال ۱۳۸۷ با عنوان مجموعه فرهنگی بصائر و از سال ۱۳۹۶ با عنوان نهضت مردمی مکتب اسلامی تا امروز فعالیت دارد. تمرکز برنامههای مکتب اسلامی روی تزکیه و تعلیم توحیدی و خانواده محور هست و برنامهها دو رویکرد کلی داره خانواده محور و قرآن محور.
وی افزود: مکتب اسلامی سعی کرد روشهای بدیع و نویی رو برای انس و تدبر در قرآن ارائه دهد که اینها نظاممند شد و در کتابی به نام تعلیم و تربیت توحیدی و خانواده محور چاپ شده تا بچهها بتوانند با قرآن زندگی کنند، قرآن را بفهمند و با قرآن تدبر کنند.
مدیر مکتب اسلامی تصریح کرد: بعد از طوفان الاقصی و بعد به تبع ماجراهای سقوط بشار اسد در سوریه و مهاجرت تعداد زیادی از شیعیان و خانوادههای محور مقاومت سوریه به ایران، فرصت میزبانی و خدمت به خانوادههای مهاجر سوری در ایران برای ما مهیا شد. خدمات متعددی از جمله خدمات رفاهی فرهنگی تربیتی و آموزش زبان به این عزیزان داده میشد، اما با شناسایی ظرفیتهای این خانوادهها دریافتیم که اساتید قرآنی و متخصصی در این جمع وجود دارند و از آن جا که قرآن یکی از فعالیتهای اصلی مکتب اسلامی است سعی کردیم با محوریت قرآن یک رویداد مشترک با خانوادههای محور مقاومت سوریه طراحی کنیم.
وی ادامه داد: برهمین اساس دوره حفظ «قرآن و مقاومت» طراحی شد و از چندین ماه قبل و با حضور ۱۳ استاد قرآنی خواهر و حافظ قرآن از کشور سوریه که از خانوادههای شهدا و محور مقاومت نیز هستند این دوره طراحی و برنامه ریزی شد.
اسماعیل زاده در خصوص ویژگیهای خاص این رویداد عنوان کرد: اینکه تمام خادمان این طرح، از خانوادههای شهدای محور مقاومت هستند، استفاده از روشهای کمکی در حفظ قرآن، مانند حفظ با گوش دادن، حفظ با صدای بلند، تقسیم کردن آیات برای حفظ آسانتر، اتصال آیات حفظشده به آیات جدید، حفظ از طریق نوشتن آیات پس از یادگیری، استمرار، پشتکار و ناامید نشدن، ارزیابیهای منظم برای سنجش پیشرفت؛ آموزش زبان عربی فصیح با استفاده از خواندن شرح واژگان، تدبر و تفسیر آیات؛ آموزش لهجه شامی (سوری – لبنانی – فلسطینی – اردنی) از جمله ویژگیهای خاص این رویداداست.
وی بیان کرد: در حال حاضر هجده روز از دوره حفظ قرآن و مقاومت گذشته است و حدود هفتاد نفر دختران دوازده تا هجده سال از سراسر کشور در این جمع حضور دارند و برنامه اصلی آنها حفظ قرآن، ترجمه قرآن و روش انس با قرآن است و در کنار حفظ قرآن به مسئله آموزش لهجه شامی و زبان عربی و برخی هنرها و مهارتهای لازم برای یک دختر نیز پرداخته میشود.
مدیر مکتب اسلامی تصریح کرد: دو برنامه ویژه در کنار حفظ قرآن وجود دارد یکی برنامه صبحیات الشامیه یکی هم امسیات المقاومه؛ صبحیات شالمیه منظور برنامههایی مانند آشپزی بازیها گفتوگوهای عادی زندگی فیلم دیدن و امثال این است که به زبان شامی انجام میشود و به هدف یادگیری فرهنگ و آداب و رسوم زبان لهجه شام است و عصرها امسیات المقاومه که بیان خاطرات شهدای سوریه و خانوادههای محور مقاومت توسط معلمان دوره انجام میشود.
وی ادامه داد: یکی از شیرینترین و مهمترین مباحث این دوره جلسات انگیزشی و معرفتی در دورۀ ۴۰ روزه “حفظ قرآن و مقاومت” است. این جلسات به همراه حفظ و مرور قرآن و آموزش لهجه شامی و مهارتها، برای تقویت انگیزه و اراده و بیان هدف بچهها طراحی شده است.
اسماعیل زاده اظهار کرد: به عنوان نمونه در اولین جلسه که در چهارمین روز از دوره برگزار شد، سرکار خانمام احمد از اساتید قرآنی کشور سوریه، از خاطرات کودکی و نوجوانی خود و برخی از معلمان در مسیر حفظ قرآن گفتند. ایشان به سختیهایی که در این مسیر متحمل شدند اشاره کردند و اینکه امروز شیرینی و لذت تلاششان همیشه با آنهاست. داشتن هدف بلند در مسیر حفظ قرآن، که در رأس آن رضایت خداوند و لبخند امام زمان است، از مهمترین اهداف این دوره است که در این جلسه به آن اشاره شد. طبیعتاً دلتنگی بچهها و دوری از خانواده، مسئلهای است که با مباحث اخلاقی و بیان خاطرات افراد صبور و مقاوم، شیرین میشود.
منبع: شبستان