به گزارش شهرآرانیوز، افزایش هزینه ورودی لیگهای فوتبال پایه استان خراسانرضوی در یکیدو هفته گذشته سروصدای زیادی بهپا کرده است. این افزایش ۵۰ درصدی موافقان و مخالفانی دارد که در این میان حقایق آن ممکن است از نظر پنهان بماند. برخی افراد در جامعه فوتبال استان خراسانرضوی از این اقدام هیئت فوتبال استان دفاع میکنند و گروهی دیگر معتقدند این اقدام کمر فوتبال پایه را خواهد شکست. در این گزارش ابعاد مختلف ماجرا را از کارشناسان و باشگاهداران فوتبال استان کنکاش کردهایم.
سرمربی تیم فوتبال جوانان عالیحرفهای مشهد که سالهاست در این باشگاه مربیگری و البته مدیریت میکند، درباره افزایش هزینه ورودی تیمها برای لیگهای پایه فوتبال استان گفت: فوتبال پایه با فوتبال بزرگسالان فرق میکند و معتقدم در فوتبال پایه باید هزینه شود. در فوتبال پایه نباید دنبال درآمدزایی باشیم و باید حتی به فوتبال پایه سوبسید هم داده شود. محسن سخنسنج افزود: معتقدم اگر قرار است ورودی افزایش پیدا کند، باید کمیت و کیفیت برگزاری مسابقات نیز بهبود یابد. در فوتبال پایه بیشتر باشگاهها هزینههای تیمداری را از خانوادهها میگیرند و این افزایش ورودی سبب میشود باشگاهها هم روی خانوادهها فشار بیاورند و درمجموع اتفاق خوبی نیست. معتقدم باید کمترین هزینه را از فوتبال پایه بگیریم.
اصغر رحیمی، مالک باشگاه ابومسلم ثامن، یکی از باشگاههای قدیمی فوتبال پایه مشهد و استان، درباره افزایش هزینههای ورودی مسابقات گفت: به نظرم کار بدی نیست. چون بههرحال هزینهها بالا رفته و طبیعی است که هیئتفوتبال هم باید هزینههای جاری خود را بگیرد، اما به نظرم باید برای این کار همه جوانب را در نظر بگیرند. با این وضعیت، فقط باشگاههایی که توانایی مالی دارند میتوانند در مسابقات شرکت کنند و به نظرم این خوب است، اما با این کار امتیاز تیمها زیاد میشود و وقتی هم خریداری برای واگذاری امتیاز نباشد، تیمها بهراحتی نمیتوانند کنار بکشند.
رحیمی بیان کرد: یک باشگاه رده پایه فوتبال استان با محاسبه هزینه ورودی و هزینه اجاره چمن تمرین و هزینههای دیگر در طول یک فصل باید حدود ۵۰۰ میلیون تومان هزینه کند که برای باشگاههایی که بیشتر هزینههای تیمداریشان را از خانوادهها میگیرند، زیاد است. بهطور کلی، معتقدم هیئت باید دنبال اسپانسر باشد تا همه فشار روی باشگاهها نباشد.
علیرضا جعفرزاده، داور بازنشسته فوتبال مشهد که سالهاست در هیئتهای مختلف فوتبال استان کار اجرایی کرده است، درباره این مسئله اظهار کرد: هیئتفوتبال یک سازمان مردمنهاد است و بودجه ندارد. امکانات رایگان هم ندارد که در اختیار کسی قرار بدهد؛ بنابراین باید تلاش کند و با آوردن اسپانسر برای فوتبال کارش را پیش ببرد که آن هم با توجه به وضعیت اقتصادی شدنی نیست و به نظرم چارهای ندارد جز اینکه با افزایش ورودی مسابقات، درآمدهای لازم را برای گذران امور جاری به دست آورد. همه هزینهها بالا رفته و از هزینه زمین تا داور، آبمعدنی، آمبولانس و... همهچیز گران شده است. جعفرزاده با دفاع از عملکرد هیئتفوتبال استان تصریح کرد: این را هم فراموش نکنید که هیئتفوتبال در این دوره امتیاز رایگان به شهرستانها داده و همین کمک کرده است تا فوتبال شهرستانها امسال حضور چشمگیرتر و مؤثرتری در لیگهای فوتبال پایه استان داشته باشد.
احمد قانع، مسئول قبلی برگزاری مسابقات هیئتفوتبال استان، درباره افزایش هزینههای ورودی تیمها در لیگهای پایه استان گفت: هزینهها خیلی بالا رفته و کمرشکن شده است و در این میان با این افزایش تعرفه ورودی، همه باشگاهها شاکی هستند. ادارهکل ورزشوجوانان زمین رایگان در اختیار هیئتفوتبال گذاشته و سؤال من این است که چرا دستکم پول زمین را از هزینه تیمها کم نمیکنند؟ قانع تصریح کرد: یکی از دغدغههای ما این است که نباید هرکسی از هرجا رسید، بیاید و تیمداری کند، اما با افزایش هزینه ورودی نمیتوان جلو این مسئله را گرفت، بلکه باید ابزارهای نظارتی برای جلوگیری از این مسئله به کار گمارد، نه اینکه بگوییم هزینه ورودی را زیاد کنیم تا باشگاهها نتوانند بیایند!
حمید کامل، مالک باشگاه فولاد مشهد، یکی از باشگاههای موفق فوتبال پایه استان، در اینباره گفت: این افزایش هزینه در شهرها و استانهای دیگر هم وجود دارد و خیلی جای تعجب ندارد. البته تفاوتش این است که در شهرهای دیگر تیمها خودشان باید آمبولانس و زمین را معرفی کنند و هزینههایش را خودشان بدهند، اما در اینجا هیئتفوتبال این مسئله را تقبل کرده است تا مسابقات با نظم بهتری برگزار شود. کامل بیان کرد: بهطور کلی معتقدم کار بدی نیست، اما باید با شیب ملایمتری این افزایش هزینهها اعمال میشد تا یکهو باشگاهداران متضرر و متعجب نشوند.
هیئتفوتبال استان خراسانرضوی درباره دیدگاه منتقدان به افزایش هزینه ورودی رقابتهای فوتبال پایه دفاعیه مفصلی دارد. بر این اساس، هیئتفوتبال استان به دو نکته اشاره میکند؛ نکته اول اینکه گویا امسال هشت سهمیه لیگ کمتر از هجدهسال به فوتبال شهرستانها تعلق گرفته و این درحالی است که فصل گذشته رقابتها مسابقات این رده سنی با شرکت تیمهایی فقط از مشهد انجام شده و سهم فوتبال شهرستانها در لیگبرتر کمتر از هجدهسال استان صفر بوده است. از طرفی، این هشت امتیاز تیمهای لیگبرتر فوتبال کمتر از هجدهسال بهصورت رایگان در اختیار شهرستانها قرار گرفته و ملاک انتخاب هم داشتن زیرساختهای خوب برای برگزاری مسابقات و فعالیت آن شهرستان در حوزه فوتبال پایه بوده است؛ بهشکلی که به دهدوازده شهرستانی فراخوان داده شده است تا متقاضیان برای دریافت امتیاز رایگان اقدام کنند و درنهایت هشت شهرستان برای گرفتن این امتیازها اقدام کردند. نکته دوم اینکه لیگ فوتبال کمتر از هجدهسال استان در سال ۱۴۰۳ برگزار نشده و افزایش قیمت امروز در قیاس با سال ۱۴۰۲ است. بر اساس ادعای هیئتفوتبال کنونی استان خراسانرضوی، در سال ۱۴۰۲ هزینه ورودی به این شکل از تیمها گرفته میشد که تیمها ۳ میلیون تومان به حساب هیئت میریختند و حدود ۶ میلیون تومان برای هر بازی هزینه میکردند و هزینههای اجاره آمبولانس و پزشکیار و زمین و... را نیز خود تیمها پرداخت میکردند. مثلا اگر تیمی پنج بازی میزبان بوده، بیش از ۴۵ میلون تومان هزینه داشته، اما حالا اولا هیئتفوتبال خودش قرار است با همین مبلغ ورودی هزینه چمن و آمبولانس و... را بدهد و در ثانی تعداد بازیها بیشتر شده است. الان هر تیم حدود ۹ بازی خواهد داشت و تازه در مرحله بعد تیمها باید بهصورت ضربدری با یکدیگر تا فینال و قهرمانی روبهرو شوند. از طرفی، ورودی همین مسابقات برای تیمهای شهرستانی رایگان است و اگر محاسبه کنید، هزینه ورودی مسابقات امسال از سال ۱۴۰۲ هم کمتر است. این ادعاها و محاسبه هیئتفوتبال کنونی استان خراسانرضوی درحالی است که شاید به گفته برخی مدیران باشگاهها این افزایش هزینه امری معقول و منطقی است، اما شیوه محاسبه آن به یکباره باشگاهها را سردرگم کرده و به همین دلیل است که برخی باشگاهداران به این مسئله معترضاند و پرداخت یکجای آن برایشان سنگین است.