پاسخ تهران به اتهام زنی نقش ایران در ترور ترامپ سخنگوی وزارت امورخارجه: آمریکا به برجام بازگردد؛ پاسخ متناسب خواهیم داد نماینده ایران در شورای امنیت: خروج یک جانبه آمریکا از برجام به زیان همه بود+فیلم جزئیات تازه از مذاکرات میان گروه‌های فلسطینی حماس و فتح به میزبانی چین مراسم عزاداری شام غریبان در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور رهبر معظم انقلاب + فیلم و تصاویر ادعای اسرائیل درباره بازداشت سه صهیونیست به اتهام همکاری با ایران راهکار موقت چین و فیلیپین برای جلوگیری از جنگ گسترده | خط تماس میان رؤسای جمهور آتش‌سوزی گسترده در بغداد (۲۶ تیر ۱۴۰۳) رهبر انصارالله به عربستان هشدار داد ویدئو | روضه‌ عصر عاشورا به روایت آیت‌الله خامنه‌ای حضور سه میلیون پناهجوی افغان در پاکستان ممنوعیت ضبط نشست‌های امنیتی به دستور نتانیاهو آخرین اخبار از روند بررسی و پیشنهاد اعضای هیئت دولت چهاردهم (۲۶ تیر ۱۴۰۳) مراسم عزاداری شب عاشورا با حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد+تصاویر علت شنیده شدن صدای تیراندازی در حرم شاهچراغ شیراز چه بود؟ | وضعیت حرم آرام است+ فیلم (۲۵ تیر ۱۴۰۳) پزشکیان: نباید به نام امام حسین (ع) تابع هوای نفس و غرور و تکبر شویم‌ واکنش مهدی چمران به شایعه فساد پُست فروشی در شهرداری تهران ۸ ملوان ایرانی محبوس در زندان‌های قطر آزاد شدند (۲۵ تیر ۱۴۰۳) وقوع حادثه جدید دریایی در سواحل یمن (۲۵ تیر ۱۴۰۳) بشار اسد به درخواست دیدار اردوغان با او واکنش نشان داد
سرخط خبرها

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اگر برجام نابود شود، هیچ جایگزینی برای آن وجود نخواهد داشت

  • کد خبر: ۳۴۴۷۸
  • ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اگر برجام نابود شود، هیچ جایگزینی برای آن وجود نخواهد داشت
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اذعان به اینکه برجام از چندین ناحیه تحت فشار قرار دارد خواستار تلاش بیشتر طرف‌های اروپایی برای جلب رضایت ایران در این توافق شد و هشدار داد: اگر برجام نابود شود، هیچ جایگزینی برای آن وجود نخواهد داشت.
به گزارش شهرآرانیوز، جوسپ بورل در یادداشتی که به مناسبت پنجمین سالگرد برجام در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت افزود: من متوجه هستم که حفظ این توافق نه تنها لازم بلکه حیاتی است. اگر برجام نابود شود، هیچ جایگزینی برای آن وجود نخواهد داشت. این توافق پس از ۱۲ سال کشمکش و تلاش حاصل شد. برجام از سوی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل مورد تایید قرار گرفت.

وی با اشاره به تاریخ طولانی مذاکرات هسته‌ای ایران تصریح کرد که دست‌یابی به توافق نهایی بدون تکیه بر راه حل دیپلماتیک ممکن نبود.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود که برجام مشتمل بر یکصد صفحه و چندین ضمیمه است که براساس آن ایران در ازای رفع تحریم‌های اقتصادی و مالی، محدودیت‌هایی را در برنامه هسته‌ای پذیرفت. بورل سپس عنوان کرد؛ برجام نمونه بارزی است که چگونه دیپلماسی اروپایی و چندجانبه‌گرایی می‌تواند درچارچوب نظام حقوق بین الملل موثر باشد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین متذکر شد که برجام نه تنها یک پیروی نمادین بلکه توافقی است که اثربخشی آن اثبات شد. این دستاورد نتیجه دسترسی‌های بی سابقه‌ای است که برجام برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایجاد کرد تا در ۱۵ گزارش پیاپی پایبندی تهران به توافق هسته‌ای را تایید کند.

وی یادآور شد که بر همین اساس اروپا و سایر طرف‌های برجام تحریم‌ها را مطابق با توافق لغو کرده و بدین ترتیب روابط تجاری و اقتصادی ایران با سایر کشور‌ها به روال عادی باز می‌گشت. اما در ماه «می» سال ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷) آمریکا تصمیم گرفت از برجام خارج شود و برای پیشبرد سیاست فشار حداکثری تحریم‌ها را بازگرداند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد و مردم ایران تاثیر منفی داشت افزود:، اما ایران به مدت ۱۴ ماه در این توافق ماند. وی با اشاره به کاهش تعهدات برجامی ایران در یک سال گذشته هشدار داد که این توافق بیش از پیش تضعیف شده است.

بورل به ابراز نگرانی طرف‌های اروپایی از کاهش تعهدات ایران در برجام و نگرانی متقابل تهران از اینکه نتوانسته از مزایای این توافق بهره‌مند شود اشاره کرد و افزود:‌به عنوان مسئول هماهنگ کننده برجام به همکاری با طرف‌های باقی‌مانده در توافق و سایر جامعه جهانی ادامه خواهم داد. تمام تلاش‌مان را به کار خواهیم بست تا آنچه را که پنج سال پیش به دست آوردیم حفظ و اطمینان حاصل کنیم که توافق اثربخش می‌ماند.

وی با اشاره به برخی تدابیر اروپا برای تداوم مراودات تجاری با ایران دربرابر تحریم‌های فرامرزی آمریکا افزود:، اما ما در اروپا می‌توانیم اقدامات بیشتری را برای جلب رضایت ایران در زمینه تجارت مشروع انجام دهیم.

مسئول سیاست خارجی اروپا تصریح کرد: من اطمینان دارم اگر بتوانیم برجام را حفظ و اجرای آن را ضمانت کنیم، این توافق می‌تواند به عنوان سنگ بنایی برای حل سایر نگرانی‌های مشترک از جمله مسائل مربوط به امنیت خاورمیانه مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->