جزئیاتی از اسناد رژیم صهیونیستی| افشای همکاری گروهک‌های ضدانقلاب کُرد با اسرائیل پیشنهاد جدید قطر برای توافق آتش‌بس موقت در غزه (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) آمریکا: روند گفت‌وگوها با ایران همچنان رو به جلو است تهدید قاطع یمن برای رژیم صهیونیستی و شرکتهای سرمایه‌گذاری در اراضی اشغالی شلیک موشک چندکلاهکی یمنی‌ها صهیونیست‌ها را غافلگیر کرد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: آمریکا حق دیکته چیزی به ما را ندارد | برای منافع ملی تلاش می‌کنیم آغاز پایش ۱۴۰۰ طرح کلان و نیمه‌تمام خراسان رضوی تأکید پزشکیان بر اهمیت کاربرد هوش مصنوعی عربستان ۲۵ هزار بطری ۵ لیتری آب زمزمه را برای حجاج ایرانی ارسال کرد تاکید استاندار خراسان رضوی بر تقویت دیپلماسی استانی و منطقه‌ای برای رونق بازار فرش استاندار خراسان رضوی: بازارچه‌های تخصصی برای عرضه محصولات صنایع‌دستی استان راه‌اندازی شود + فیلم وزیر کشور: نشست وزرای عضو اکو در تهران برگزار می‌شود (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) حملات موشکی تازه یمن به اراضی اشغالی (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) ترامپ: ایران در مذاکرات تهاجمی‌تر شده است عراقچی راهی نروژ شد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) اسلامی: به دنبال ساخت رآکتور بومی با سوخت ایرانی هستیم تکرار ادعای گروسی درباره نظارت بر پادمان‌ها در ایران از سوی اروپا ادعای نتانیاهو درباره پیشرفت گسترده در مذاکرات تبادل اسیران نخعی راد: اطلاعات ارزشمندی درباره پایگاه‌های رژیم صهیونیستی به دست آمده است رئیس سازمان عقیدتی‌سیاسی ارتش: بدون حضور مؤثر در فضای مجازی، فکر حاکمیت در فضای حقیقی توهمی بیش نیست سردار رادان از عوامل شناسایی و دستگیری قاتل الهه حسین نژاد تقدیر کرد کمیسیون اقتصادی مجلس با صلاحیت مدنی‌زاده موافقت کرد پلیس اسرائیل یکی از ساکنان تل‌آویو را به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت کرد آیت الله علم الهدی: هدف برگزاری کنگره ۱۸ هزار شهید تداوم نسل انقلابی باشد | جذب نسل جوان در برنامه‌های انقلابی با نوآوری سخنگوی وزارت خارجه روسیه: مسکو قره‌باغ را به عنوان خاک جمهوری آذربایجان به رسمیت می‌شناسد معاون وزارت خارجه: تحریم‌های غرب مانع مقابله با تغییرات اقلیمی می‌شود زنگنه: تاکنون ۱۴ هیئت پارلمانی برای شرکت در مجمع بین المجالس آسیایی در مشهد اعلام حضور کرده‌اند اطلاعیه وزارت اطلاعات در مورد عملیات پیچیده سربازان گمنام امام زمان (عج) در انتقال اسناد رژیم صهیونیستی (۲۰ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اگر برجام نابود شود، هیچ جایگزینی برای آن وجود نخواهد داشت

  • کد خبر: ۳۴۴۷۸
  • ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اگر برجام نابود شود، هیچ جایگزینی برای آن وجود نخواهد داشت
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اذعان به اینکه برجام از چندین ناحیه تحت فشار قرار دارد خواستار تلاش بیشتر طرف‌های اروپایی برای جلب رضایت ایران در این توافق شد و هشدار داد: اگر برجام نابود شود، هیچ جایگزینی برای آن وجود نخواهد داشت.
به گزارش شهرآرانیوز، جوسپ بورل در یادداشتی که به مناسبت پنجمین سالگرد برجام در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت افزود: من متوجه هستم که حفظ این توافق نه تنها لازم بلکه حیاتی است. اگر برجام نابود شود، هیچ جایگزینی برای آن وجود نخواهد داشت. این توافق پس از ۱۲ سال کشمکش و تلاش حاصل شد. برجام از سوی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل مورد تایید قرار گرفت.

وی با اشاره به تاریخ طولانی مذاکرات هسته‌ای ایران تصریح کرد که دست‌یابی به توافق نهایی بدون تکیه بر راه حل دیپلماتیک ممکن نبود.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود که برجام مشتمل بر یکصد صفحه و چندین ضمیمه است که براساس آن ایران در ازای رفع تحریم‌های اقتصادی و مالی، محدودیت‌هایی را در برنامه هسته‌ای پذیرفت. بورل سپس عنوان کرد؛ برجام نمونه بارزی است که چگونه دیپلماسی اروپایی و چندجانبه‌گرایی می‌تواند درچارچوب نظام حقوق بین الملل موثر باشد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین متذکر شد که برجام نه تنها یک پیروی نمادین بلکه توافقی است که اثربخشی آن اثبات شد. این دستاورد نتیجه دسترسی‌های بی سابقه‌ای است که برجام برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایجاد کرد تا در ۱۵ گزارش پیاپی پایبندی تهران به توافق هسته‌ای را تایید کند.

وی یادآور شد که بر همین اساس اروپا و سایر طرف‌های برجام تحریم‌ها را مطابق با توافق لغو کرده و بدین ترتیب روابط تجاری و اقتصادی ایران با سایر کشور‌ها به روال عادی باز می‌گشت. اما در ماه «می» سال ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷) آمریکا تصمیم گرفت از برجام خارج شود و برای پیشبرد سیاست فشار حداکثری تحریم‌ها را بازگرداند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد و مردم ایران تاثیر منفی داشت افزود:، اما ایران به مدت ۱۴ ماه در این توافق ماند. وی با اشاره به کاهش تعهدات برجامی ایران در یک سال گذشته هشدار داد که این توافق بیش از پیش تضعیف شده است.

بورل به ابراز نگرانی طرف‌های اروپایی از کاهش تعهدات ایران در برجام و نگرانی متقابل تهران از اینکه نتوانسته از مزایای این توافق بهره‌مند شود اشاره کرد و افزود:‌به عنوان مسئول هماهنگ کننده برجام به همکاری با طرف‌های باقی‌مانده در توافق و سایر جامعه جهانی ادامه خواهم داد. تمام تلاش‌مان را به کار خواهیم بست تا آنچه را که پنج سال پیش به دست آوردیم حفظ و اطمینان حاصل کنیم که توافق اثربخش می‌ماند.

وی با اشاره به برخی تدابیر اروپا برای تداوم مراودات تجاری با ایران دربرابر تحریم‌های فرامرزی آمریکا افزود:، اما ما در اروپا می‌توانیم اقدامات بیشتری را برای جلب رضایت ایران در زمینه تجارت مشروع انجام دهیم.

مسئول سیاست خارجی اروپا تصریح کرد: من اطمینان دارم اگر بتوانیم برجام را حفظ و اجرای آن را ضمانت کنیم، این توافق می‌تواند به عنوان سنگ بنایی برای حل سایر نگرانی‌های مشترک از جمله مسائل مربوط به امنیت خاورمیانه مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->