کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴) افت شدید خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | چانگان ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان شد آرامش در بازار خودرو‌های داخلی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت خرید بیش از ۳۳۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خراسان رضوی وزیر کار: منابع برای پرداخت کالابرگ ۴ دهک به خزانه ارسال شد | امیدواریم کالابرگ هرچه سریع‌تر پرداخت شود راهکار‌هایی برای اصلاح قبض برق و ثبت اطلاعات مشترکان تهرانی تأکید کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی بر استمرار ثبات در تأمین و توزیع کالا‌های اساسی دینار عراق در آستانه اربعین حسینی چقدر است؟ (۲۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول استاندار خراسان رضوی: «احداث نیروگاه تجدیدپذیر دولتی» نمونه موفقی از همگرایی برای رفع ناترازی‌هاست تحلیل بازار میلگرد اصفهان و وضعیت قیمت در مقایسه با رقبا چراغ سبز بورس در چهارمین هفته تیرماه روشن ماند | زنجیره فرار پول‌های حقیقی از بازار بالاخره شکسته شد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) رشد ۴۴ درصدی حق‌بیمه در بهار ۱۴۰۴ | عملکرد شرکت‌بیمه در بخش پرداخت خسارت چگونه بوده است؟ میزان رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد | کدام بخش‌ها بیشترین سهم را داشتند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد چند؟ قیمت روغن ۲۵ درصد افزایش یافت | تعادل بازار روغن تا ۲۰ روز آینده ترفند برخی شرکت ها برای فروش روغن به بنکداران و تشدید گرانی در بازار | روغن به شرط خرید کالاهای دیگر! بررسی ابزار‌های نوین مالی در کمیته فقهی بورس خودروسازان به معاون اول رئیس‌جمهور نامه نوشتند | انتقاد خودروسازان از استناد‌های غیرقانونی وزارت صمت در اصلاح قیمت خودرو طلا امروز در مشهد چند قیمت خورد؟ (۲۵ تیر ۱۴۰۴) خرید تضمینی گندم در شهرستان مشهد از مرز ۵۸ هزار تن گذشت (۲۵ تیر ۱۴۰۴) مکانیسم ماشه روند قیمت دلار را تغییر داد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) افزایش مستمری‌ها از تیرماه ۱۴۰۴، فرصتی برای بیمه‌شدگان صندوق کشاورزان، روستائیان و عشایر خراسان رضوی نظام بانکی در پرداخت تسهیلات تکلیفی به مشاغل خانگی کم‌کاری می‌کند فراخوان وزارت صمت برای متقاضیان واردات خودرو‌های کارکرده منتشر شد + جزئیات قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | یک کیلو سیب‌زمینی چند؟ دلایل اصلی طولانی‌شدن صف وام ازدواج چیست؟ | تعلیق رؤسای شعب و اخذ جریمه نقدی از شعب متخلف در پرداخت وام ازدواج فروش بلیت اتوبوس‌های ویژه اربعین از امروز (۲۵ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد قیمت جهانی نفت امروز (۲۵ تیر ۱۴۰۴) اعلام شد | برنت ۶۸ دلار و ۸۴ سنت شد فروش برنج ۸۰ هزار تومانی به قیمت ۳۰۰ هزار تومان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای | پای مافیای برنج در میان است
سرخط خبرها

گلرنگ، سلطان وام گرفتن‌های میلیاردی

  • کد خبر: ۳۴۴۸۱۷
  • ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۲
گلرنگ، سلطان وام گرفتن‌های میلیاردی
بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط بانک مرکزی، گروه صنعتی گلرنگ با دارا بودن بیش از ۶۰ برند، از ۱۱ بانک در طی یک سال اخیر تسهیلات گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بانک مرکزی اخیرا لیست تسهیلات گیرندگان کلان بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی را به روز کرده است.

بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که برخی از شرکت‌ها تسهیلات میلیاردی و چندباره از چندین بانک دریافت کرده‌اند که از جمله این شرکت‌ها، گروه صنعتی گلرنگ است.

بررسی اطلاعات تسهیلات کلان جاری ۲۷ بانک و موسسه اعتباری نشان می‌دهد این هلدینگ از ۱۱ بانک شامل بانک‌های دی، تجارت، اقتصادنوین، پارسیان، ایران و ونزوئلا، پارسیان، توسعه صادرات، خاورمیانه، سامان، سپه، سینا و کارآفرین تسهیلات گرفته است.

بیشترین تسهیلات دریافتی شرکت‌های زیرمجموعه گروه گلرنگ از بانک‌های دی با بیش از ۵۵۴۰ میلیارد تومان، اقتصاد نوین با ۳۲۱۲ میلیارد تومان، سامان ۲۵۰۰ میلیارد تومان و پارسیان ۱۹۱۹ میلیارد تومان و بانک سینا با ۱۳۱۴ میلیارد تومان است.

۶ بانک باقی‌مانده نیز در مجموع بیش از ۳۷۹۳ میلیارد تومان به این هلدینگ تسهیلات پرداخت کرده‌اند که اکثر این تسهیلات نیز در یک سال اخیر پرداخت شده‌اند.

گفتنی است اطلاعات تسهیلات کلان بانک سپه به روز نشده است؛ بنابراین اطلاعات این بانک مربوط به اسفندماه سال گذشته است که در مجموع ۳۷۹ میلیارد تومان به گروه صنعتی گلرنگ تسهیلات پرداخت کرده است.

این هلدینگ با دارا بودن ده‌ها برند در زمینه‌های مختلف مواد آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی، توزیع و پخش، بسته‌بندی و حمل و نقل بخش زیادی از بازار این حوزه‌ها را در قبضه خود دارد.

برند‌های که خیلی از مردم شاید فکر هم نکنند ارتباطی با گروه گلرنگ دارند، متعلق به این شرکت هستند. از جمله اویلا، اکتیو، فامیلا، بایودنت، سافتلن، اوه، لندی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش، گندم، سورنا و تاکسی اینترنتی تپسی و پیک موتوری الو پیک و سامانه نمایش فیلم‌نت همگی زیرمجموعه‌های شرکت گلرنگ هستند.

سخت شدن رقابت شرکت‌ها در شرایط پرداخت ناعادلانه تسهیلات

یکی از نیاز‌های اساسی شرکت‌ها نقدینگی و تسهیلات است که این امکان را به آنها می‌دهد تولید خود را افزایش دهند، در پروژه‌های جدید سرمایه‌گذاری کنند و بهتر بتوانند با رقبا رقابت کنند. علاوه بر این با گسترش ظرفیت تعداد نفرات بیشتری را به کار بگیرند و اشتغال بیشتری ایجاد کنند.

با این حال اعطای تسهیلات کلان به برخی شرکت‌ها باعث ایجاد نابرابری در دسترسی به منابع می‌شود؛ بنابراین طبیعی است شرکت‌هایی که موفق به دریافت تسهیلات بیستری می‌شوند در رقابت با رقبا جلوتر می‌افتند و شرکت‌هایی که از دریافت تسهیلات محروم می‌شوند به مرور از بازار حذف می‌شوند.

مثلا شرکتی که نمی‌تواند سرمایه در گردش تامین کند، نمی‌تواند مواد اولیه تهیه کند یا در مواقع بحران نمی‌تواند حقوق کارکنانش را بپردازد. این مسئله در شرایط رکود و نابسامان اقتصادی حادتر است، در این صورت رقیب با نفوذ با تسهیلات ارزان قیمت بازار را قبضه می‌کند.

حذف شرکت‌های کوچک و متوسط از دریافت وام بانکی

موضوع دیگری که وجود این است که در حال حاضر اکثریت صنایع کشور را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند و به گفته مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ۹۶ درصد از صنایع کشور مختص صنایع کوچک و متوسط هستند و ۴۵ درصد اشتغال کشور نیز به این صنایع اختصاص دارد با این حال تسهیلات بانکی معمولا در اختیار این صنایع قرار نمی‌گیرد.

محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی نیز چند وقت پیش با تایید این مطلب گفت که بانک‌ها پول را به سمت بنگاه‌های بزرگ می‌برند و کسب و کار‌های کوچک که دسترسی به منابع بانکی و نقدینگی ندارند، آسیب می‌بینند.

در حال حاضر برخی از شرکت‌های بزرگ پای ثابت تسهیلات دریافتی بانک‌ها هستند و چندین شرکت نیز وجود دارد که منابع بانکی بین آنها دست به دست می‌شود. بانک‌ها نیز با توجه به تعریف روابط طولانی مدت با آنها و یا سپرده‌های کلانی که این شرکت‌ها دارند تمایل دارند تسهیلات را به آنها پرداخت کنند.

برخی شرکت‌ها نیز اساسا از زیرمجموعه‌های بانک‌ها هستند و بانک‌ها در طول سالیان گذشته همواره بخش زیادی از منابع خود را به این شرکت‌ها اختصاص داده‌اند.

به همین دلیل بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند بانک مرکزی باید سازوکاری را طراحی و اجرا کند که همه شرکت‌ها به صورت عادلانه به تسهیلات دسترسی داشته باشند و عده‌ای نقدینگی که بانک‌ها در اختیار دارند را یکجا نبلعند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->