به گزارش شهرآرانیوز، جواد نعیمی در همایش «قلم را از زمین بردار»، ضمن خوانش شعرِ «به قلم خورده قسم قافله سالار وجود..، چون که از نور قلم قافله را ارشاد است» گفت: قلم اندیشهها را ماندگار میکند. قلم میراث دانش، نور و مرزِ واژههای در حال عبور است، پیامبر بزرگ اسلام قلم را بارها ستوندهاند. امام جعفر صادق (ع) هم فرمودهاند «هیچ گریانی را ندیدهام که زیباتر از قلم لبخند بزند».
نعیمی ادامه داد: قلم عاشقان بینش و دانش را بیقرار میکند، قلم نگارگر آیههای مهربانی، سورههای دانایی و کتابهای ارجمند والایی است، قلم نور کتابهای ارجمند است، ودیعه خدا در دستهای امانتداران حق و فضیلت و مهربانی است. پاسداری از ارزشها مداوم باد، الهی پاسداران حرمت قلم زنده باشند.
نویسنده کتاب پرفروش «قصههای زندگانی چهارده معصوم (ع)» گفت: چند سال پیش این شعر را در وصف نویسندگان سرودم:
نویسنده اگر خود را بخوانی
تو باید نکتههایی را بدانی
نوینسده دو چشم باز دارد
برای دیده و دل ساز دارد
نویسنده تو گویی بر فراز است
دلش گنجینهای از هرچه راز است
نویسنده چو گویی آتشین است
هماره در پی آن است و این است
پس از آن محمد حقیقتخواه، مدیر انجمن نویسندگان اهلقلم خراسان بیان کرد: قلم ابزاری برای نوشتن و وسیلهای ارزشمند در تاریخ، ادبیات و تمدنهای بزرگ بوده، اما این قلم به تنهایی یک جسم بیجان است و تا زمانی که کسی این قلم را به دست نگیرد، حرکت نمیکند و ارزشآفرینی هم نخواهد کرد.
دبیر انجمن نویسندگان اهل قلم خراسان گفت: قلم به همراه کسی که آن را به دست میگیرد صدای افراد ساکت میشود، حرکت میکند، کسی که قلم را به دست میگیرد واژگانی را مینویسد که این واژگان اندیشهای را ثبت میکنند.
وی افزود: پس قبل از بزرگداشت قلم، باید به اندیشهای که پشتِ آن قلم است فکر کنیم، قلم به تنهایی نمیتواند نقشآفرین باشد، نمیتواند سرنوشت یک جامعه و فرهنگ را تغییر دهد. آنچه باعث تغییر میشود، اندیشه دغدغهمندی است که در جامعه برای فکر و رسالت خود احساس مسئولیت میکند. اینگونه است که قلم ارزشمند میشود و ما برای قلم احترام قائل میشویم.
مدیر انتشارات سیمرغ خراسان اظهار کرد: در این جامعه ۲ نوع قلم به دست داریم، یکی مینویسد فقط برای رسیدن به قدرت، ثروت و شهرت و یکی دیگر قلم به دست میگیرد تا با جهل و نادانی مبارزه کند، دسته دوم میخواهد فریاد دردمندان و مظلومان باشد.
حقیقتخواه ادامه داد: اگر ما در جامعه به گونه دوم قلم بزنیم، قلمی متعهد خواهیم داشت، قلم متعهد ظلمپذیر نیست و حاضر نیست در مسیری قدم بردارد که به شهرت برسد.
این نویسنده بیان کرد: قلم متعهد ظلمستیز و عدالتجو است، به دنبال تغییر است، آنچه مدنظر من است، این است که باید بدانیم مدادِ علما اینگونه بوده، شهدای ما قدر و ارزشی بسیار داشتند و قلم ما باید حوصله و صبر آنان را ترسیم کند، آنچه در جریان انقلاب اسلامی گذشته را به رشته تحریر در آورد تا نسل بعد ببیند و بخواند.
مدیر انتشارات سیمرغ خراسان ابراز کرد: اگر امروز قلم متعهد به روی زمین گذاشته شود، دشمن بر ما چیره خواهد شد، دشمن بر حیثیت، فرهنگ و تمدن ما غلبه میکند، جرات میکند برای همه تصمیم بگیرد، اگر میخواهیم جامعهای ظلمستیز و عدالتخواه داشته باشیم، باید بیشتر بنویسیم.
اینکه هدف داشته باشیم بسیار مهم است، باید بدانیم میخواهیم چه تاثیری بگذاریم. اگر امروز طمعکاری اسرائیل را میبینیم، باید بخشی از تقصیر را بپذیریم، قلم بهدستان ما به اندازه نیاز آگاهیبخشی نکردهاند.
این نویسنده بیان کرد: ظالمان و شروران با ۲ ترفند جلو آمدهاند، اول اینکه آموزش و پرورش ما را کمرنگ و متزلزل کردهاند، دوم اینکه به دانشآموزان ما تقلب و ریا را یاد دادهاند. آنان برای از بین بردن زیربناهای فرهنگی به سراغ کتاب و فرهنگ آمدهاند. کتاب را از ما گرفتهاند و چیزهای دیگری را به دست جوانان ما دادهاند؛ لذا قلمبهدستان متعهد، باید در این بخش ورود جدی کنند.
در این همایش جواد دانشی، ضیاءالدین شیبانی مقدم و زهره آریننیا به معرفی کتابهای تازه چاپ شده خود پرداختند. همچنین برگزاری نمایشگاه فروش کتاب از دیگر برنامههای جنبی این همایش بود.
همایش «قلم را از زمین بردار» به همت انجمن نویسندگان اهلقلم خراسان، موسسه فرهنگی اخلاقمداران خراسان و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.