سرخط خبرها

ققنوس در شیشه‌هایش پیداست

  • کد خبر: ۳۴۴۹۹۷
  • ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۲
ققنوس در شیشه‌هایش پیداست
ساختمان شیشه‌ای صداوسیما، اثر برجسته مرحوم عبدالعزیز فرمانفرمائیان، یکی از نماد‌های معماری ایران است که در دهه‌۱۳۴۰ خورشیدی طراحی و ساخته شد.

ساختمان شیشه‌ای صداوسیما که یکی از آثار باشکوه معماری معاصر در کشورمان شمرده می‌شود، ۲۶‌خرداد مورد تجاوز و حمله رژیم صهیونی قرار گرفت. با این همه بیش از همیشه شد مرکز توجهات و به صورت نمادین مکانی برای برپایی شور و همدلی ملی، مصداقش هم سرود «ای ایران» است که با همراهی گروه ارکستر برای نخستین بار در محل صداوسیما اجرا و به صورت زنده از ویژه برنامه «ققنوس» پخش شد. برنامه‌ای که این ایام هرشب در مقابل ساختمان شیشه‌ای با حضور چهره‌ها و افراد شناخته شده کشورمان پخش می‌شود.

حالا وزیر راه و شهرسازی خبر از طراحی و معماری مجدد این بنا داده و اعلام کرده طی یک مسابقه بین‌المللی ساختمان شیشه‌ای احیا خواهد شد. همچنین پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما گفته است بخشی از تخریب‌های صورت گرفته در اثر حمله موشکی رژیم صهیونیستی در بازسازی این بنا به عنوان یادمانی از این جنگ حفظ و نگهداری خواهد شد.

حال خوب است بدانیم که معمار ساختمان شیشه‌ای چه کسی است و قدمت این بنا به چه زمانی باز می‌گردد؟ ساختمان شیشه‌ای صداوسیما، اثر برجسته مرحوم عبدالعزیز فرمانفرمائیان، یکی از نماد‌های معماری ایران است که در دهه‌۱۳۴۰ خورشیدی طراحی و ساخته شد. این ساختمان با فرم مکعبی و نمای شیشه‌ای گسترده، نمونه‌ای برجسته از معماری مدرن مینیمال در ایران است.

همچنین هدف اصلی از نوع طراحی ساختمان شیشه‌ای صداوسیما، «شفافیت» بوده است؛ شفافیتی که نه‌تنها در فرم فیزیکی، بلکه در مفهوم رسانه‌ای نیز بروز و ظهور داشته باشد. از جمله آثار شاخص فرمانفرمائیان می‌توان به معماری ورزشگاه آزادی، فرودگاه مهرآباد، مسجد دانشگاه تهران، کاخ نیاوران و موزه فرش تهران اشاره کرد. هنرمندی که در خرداد‌۱۳۹۲ در پاریس درگذشت و در مدت حیاتش در خارج از کشور، هیچ وقت دست و دلش به کار نرفت و اثری خلق نکرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->