به گزارش شهرآرانیوز، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: «ضروری است که این آتشبس به یک راهحل منجر شود و این راهحل تنها در صورتی امکانپذیر است که هم فلسطینیها و هم اسرائیلیها بتوانند کشوری داشته باشند که در آن بتوانند از حقوق خود بهرمند شوند.»
دبیرکل سازمان ملل متحد با «وحشتناک» توصیف کردن وضعیت غزه گفت که این سرزمین شاهد مرگ و ویرانی بیسابقهای در دوران اخیر است و شرایط اساسی کرامت انسانی برای مردم غزه تضعیف شده است.
این مقام ارشد سازمان ملل تاکید کرد که ایده زندگی ۵ میلیون نفر بدون حقوق در سرزمینهای خود، خلاف بشریت و قوانین بینالمللی است.
گوترش از برنامههایی برای برگزاری کنفرانسی در مورد راهکار دو دولتی در ماه ژوئیه خبر داد و ابراز امیدواری کرد که هر دو طرف بتوانند بر مشکلات برای دستیابی به آتشبس غلبه کنند.
دبیرکل سازمان ملل با تاکید بر اقدامات بیشتر گفت: «ما کاملا به یک آتشبس دائمی در غزه نیاز داریم.»
آژانسهای زیر مجموعه سازمان ملل ملل، چون OCHA دفتر هماهنگی امور بشردوستانه، UNDP برنامه توسعه سازمان ملل متحد، UNFPA صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، UNICEF صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، UNOPS دفتر خدمات پروژهای سازمان ملل متحد، UNRWA آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک، WFP برنامه جهانی غذا و WHO سازمان جهانی بهداشت، دربیانیه مشترکی که در اختیار ایرنا قرار گرفت، درباره کمبود سوخت در غزه هشدار دادند.
در بیانیه این آژانسها آمده است: سوخت پایه اصلی بقا در غزه است. سوخت، نیروی بیمارستانها، سیستمهای آب، شبکههای بهداشتی، آمبولانسها و هر جنبهای از عملیات بشردوستانه را تأمین میکند. تأمین سوخت برای حرکت ناوگان مورد استفاده برای حمل کالاهای ضروری در سراسر نوار غزه و راهاندازی شبکهای از نانواییها که نان تازه برای جمعیت آسیبدیده تولید میکنند، ضروری است. بدون سوخت، این شریانهای حیاتی برای ۲.۱ میلیون نفر از بین خواهد رفت.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی با استناد به دفتر هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA) گفت: «روز گذشته، یک تیم سازمان ملل موفق شد حدود ۷۵ هزار لیتر سوخت از اسرائیل به نوار غزه وارد کند. این اولین محموله از این نوع در ۱۳۰ روز گذشته است.»
با این حال، سخنگوی سازمان ملل هشدار داد که «مقدار وارد شده حتی برای پوشش یک روز نیاز انرژی کافی نیست.»
دوجاریک تاکید کرد: «سوخت همچنان محدود است و اگر حجم بیشتری فوراً وارد نوار غزه نشود، خدمات متوقف خواهد شد.» وی افزود که سازمان ملل و شرکای آن به «صدها هزار لیتر سوخت در روز برای ادامه عملیات ضروری حیاتی و تامین کننده زندگی» نیاز دارند.
این مقام ارشد سازمان ملل با بیان اینکه یکی از شرکای بشردوستانه در غزه این هفته گزارش داده است که کمبود سوخت میتواند ظرف چند روز آب آشامیدنی تمیز را برای حدود ۴۴ هزار کودک قطع کند، خاطرنشان کرد که این امر همچنین خطر بیماریهای ناشی از آب مانند وبا، اسهال و اسهال خونی را «بیشتر افزایش میدهد.»
اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابیهای گستردهای و تلفات انسانی زیادی برجای گذاشت، اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابود کردن جنبش حماس و آزادی اسیران صهیونیست نرسید. ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش بس برقرار شد و پس از آن، ارتش رژیم اسرائیل از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش بس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.
دور جدید مذاکرات آتش بس غزه یکشنبه ۱۵ تیر و پیش از دیدار روز دوشنبه بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید از سرگرفته شد.
منبع: ایرنا