به گزارش شهرآرانیوز، این کمیسیون در سال ۲۰۲۱ تاسیس و در آن زمان با انتقاد شدید رژیم صهیونیستی روبهرو شد.
«ناوی پیلای»، رئیس ۸۳ ساله کمیسیون و رئیس سابق دادگاه کیفری بینالمللی برای رواندا، در نامه استعفای خود، سن خود را یکی از دلایل تصمیمش عنوان کرد. «کریس سیدوتی»، عضو استرالیایی ۷۴ ساله، گفت که اکنون «زمان مناسبی» برای تجدید کمیسیون است، در حالی که «میلون کوتاری»، عضو هندی که در اواخر دهه ۶۰ زندگی خود است، «افتخار» خود را برای خدمت در کمیسیون ابراز کرد.
به دنبال این استعفاها، «یورگ لاوبر»، رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از کشورهای عضو خواسته است تا ۳۱ اوت اعضای جدید کمیسیون را پیشنهاد دهند.
«پاسکال سیم»، سخنگوی شورا اظهار داشت که هدف، انتصاب کارشناسان جدید در اوایل نوامبر، پس از ارائه گزارش نهایی سه عضو مستعفی در نشست آتی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک است.
خبرنگار المیادین در ژنو گزارش داد که همه اعضای کمیسیون ویژه تحقیق سازمان ملل در مورد سرزمینهای اشغالی فلسطین، در بحبوحه ماهها فشار و تهدید اسرائیل، استعفا دادهاند.
خبرنگار المیادین در ژنو اطلاعاتی مبنی بر استعفای دسته جمعی همه اعضای کمیته ویژه تحقیق سازمان ملل در مورد سرزمینهای اشغالی فلسطین گزارش داد.
طبق اطلاعات منتقل شده توسط خبرنگار المیادین، اعضای این کمیته ماههاست که تحت فشار و تهدید اسرائیل قرار دارند.
انکار نسلکشی
کمیسیون مستقل تحقیق سازمان ملل متحد در اواسط ماه مارس تاکید کرد که اسرائیل از هفت اکتبر مرتکب نسلکشی و نقض حقوق فلسطینیان در سراسر سرزمینهای اشغالی شده است.
در جریان جلسات استماع عمومی در ژنو، این کمیسیون اظهار داشت که ارتش اسرائیل نقشهای از مراکز درمانی و عملکرد آنها دارد که عمداً تخریب شدهاند.
این کمیسیون تاکید کرد که شواهدی از حملات عمدی اسرائیل به مؤسسات و مراکز درمانی دارد.
این کمیسیون همچنین خاطرنشان کرد که جامعه بینالمللی نقض حقوق فلسطینیان را نادیده گرفته و انکار میکند. اسیران فلسطینی همچنین مورد آزار و اذیت جسمی و روانی قرار میگیرند که کرامت آنها را خدشهدار میکند و از بلند کردن صدای خود برای درخواست مجازات عاملان جنایات علیه خود و جلوگیری از تکرار چنین جنایاتی منع میشوند.
این کمیسیون در گزارش قبلی خود افزود که هر کودکی که امروز در غزه متولد میشود، چه در دوران نوزادی و چه در بزرگسالی، با خطر مرگ روبهرو است.
کودکان همچنین از مشکلات سلامتی ناشی از آلودگی آب، سرما و گرسنگی رنج میبرند. این کمیسیون همچنین حماس و گروههای مسلح فلسطینی را به ارتکاب جنایات جنگی و «جنایت علیه بشریت» علیه زندانیان اسرائیلی متهم کرد. با این حال، اسرائیل این کمیسیون را «سازوکاری ذاتاً جانبدارانه و سیاسیشده از شورای حقوق بشر» میداند.
این کمیسیون دقیقاً چهار ماه پیش در گزارش خود اظهار کرد که تعریف قانونی که اتخاذ میکند، تاکید میکند آنچه در سرزمینهای فلسطینی اتفاق میافتد، نسلکشی محسوب میشود.
ناوی پیلای، رئیس مستعفی کمیسیون سازمان ملل گفت که اظهارات و اقدامات تبرئهآمیز رهبران اسرائیل و ناکارآمدی سیستم قضایی نظامی در پیگرد قانونی پروندهها و محکومیت عاملان، پیام روشنی به اعضای نیروهای امنیتی اسرائیل میفرستد که میتوانند بدون ترس از پاسخگویی به ارتکاب چنین اعمالی ادامه دهند.
این کمیسیون در آن زمان تاکید کرد که پاسخگویی از طریق دادگاه کیفری بینالمللی و دادگاههای ملی، از طریق قوانین داخلی یا اعمال صلاحیت جهانی، برای تضمین حاکمیت قانون و دستیابی به عدالت برای قربانیان ضروری است.
«بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر دولت صهیونیستی در پاسخ به گزارش کمیسیون سازمان ملل، شورای حقوق بشر سازمان ملل را «سیرکی ضد اسرائیلی به نام شورای حقوق بشر» توصیف کرد و مارس گذشته آن را به یهودستیزی متهم کرد.
انتهای پیام