کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴) افت شدید خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | چانگان ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان شد آرامش در بازار خودرو‌های داخلی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت خرید بیش از ۳۳۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خراسان رضوی وزیر کار: منابع برای پرداخت کالابرگ ۴ دهک به خزانه ارسال شد | امیدواریم کالابرگ هرچه سریع‌تر پرداخت شود راهکار‌هایی برای اصلاح قبض برق و ثبت اطلاعات مشترکان تهرانی تأکید کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی بر استمرار ثبات در تأمین و توزیع کالا‌های اساسی دینار عراق در آستانه اربعین حسینی چقدر است؟ (۲۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول استاندار خراسان رضوی: «احداث نیروگاه تجدیدپذیر دولتی» نمونه موفقی از همگرایی برای رفع ناترازی‌هاست تحلیل بازار میلگرد اصفهان و وضعیت قیمت در مقایسه با رقبا چراغ سبز بورس در چهارمین هفته تیرماه روشن ماند | زنجیره فرار پول‌های حقیقی از بازار بالاخره شکسته شد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) رشد ۴۴ درصدی حق‌بیمه در بهار ۱۴۰۴ | عملکرد شرکت‌بیمه در بخش پرداخت خسارت چگونه بوده است؟ میزان رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد | کدام بخش‌ها بیشترین سهم را داشتند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد چند؟ قیمت روغن ۲۵ درصد افزایش یافت | تعادل بازار روغن تا ۲۰ روز آینده ترفند برخی شرکت ها برای فروش روغن به بنکداران و تشدید گرانی در بازار | روغن به شرط خرید کالاهای دیگر! بررسی ابزار‌های نوین مالی در کمیته فقهی بورس خودروسازان به معاون اول رئیس‌جمهور نامه نوشتند | انتقاد خودروسازان از استناد‌های غیرقانونی وزارت صمت در اصلاح قیمت خودرو طلا امروز در مشهد چند قیمت خورد؟ (۲۵ تیر ۱۴۰۴) خرید تضمینی گندم در شهرستان مشهد از مرز ۵۸ هزار تن گذشت (۲۵ تیر ۱۴۰۴) مکانیسم ماشه روند قیمت دلار را تغییر داد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) افزایش مستمری‌ها از تیرماه ۱۴۰۴، فرصتی برای بیمه‌شدگان صندوق کشاورزان، روستائیان و عشایر خراسان رضوی نظام بانکی در پرداخت تسهیلات تکلیفی به مشاغل خانگی کم‌کاری می‌کند فراخوان وزارت صمت برای متقاضیان واردات خودرو‌های کارکرده منتشر شد + جزئیات قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | یک کیلو سیب‌زمینی چند؟ دلایل اصلی طولانی‌شدن صف وام ازدواج چیست؟ | تعلیق رؤسای شعب و اخذ جریمه نقدی از شعب متخلف در پرداخت وام ازدواج فروش بلیت اتوبوس‌های ویژه اربعین از امروز (۲۵ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد قیمت جهانی نفت امروز (۲۵ تیر ۱۴۰۴) اعلام شد | برنت ۶۸ دلار و ۸۴ سنت شد فروش برنج ۸۰ هزار تومانی به قیمت ۳۰۰ هزار تومان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای | پای مافیای برنج در میان است
سرخط خبرها

نظام بانکی در پرداخت تسهیلات تکلیفی به مشاغل خانگی کم‌کاری می‌کند

  • کد خبر: ۳۴۵۳۶۷
  • ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۲
نظام بانکی در پرداخت تسهیلات تکلیفی به مشاغل خانگی کم‌کاری می‌کند
مشاغل خانگی به‌عنوان راهکاری موثر برای مقابله با بیکاری و کاهش فشار‌های اقتصادی، اهمیت ویژه‌ای یافته‌اند. با وجود اهمیت بحث مشاغل خانگی پایداری آنها در گرو حمایت‌های مالی و تسهیلات کم‌بهره است که متأسفانه نظام بانکی در این زمینه کوتاهی کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در سال‌های اخیر، با توجه به تغییرات اقتصادی و افزایش نرخ بیکاری، مشاغل خانگی به عنوان یکی از راهکار‌های موثر برای ایجاد اشتغال پایدار و کاهش فشار‌های اقتصادی مورد توجه ویژه قرار گرفته‌اند. این نوع مشاغل که معمولاً در محیط خانه و با سرمایه‌گذاری کم راه‌اندازی می‌شوند، فرصت مناسبی برای درآمدزایی و خوداشتغالی به شمار می‌آیند.

مشاغل خانگی به دلیل انعطاف‌پذیری بالا و هزینه‌های کم، برای گروه‌های مختلف جامعه از جمله زنان خانه‌دار، جوانان و افراد دارای محدودیت‌های جسمی، بسیار مناسب هستند. این نوع کسب‌وکار‌ها می‌توانند به کاهش نرخ بیکاری کمک کنند و همچنین به توسعه اقتصادی محلی کمک کنند. از سوی دیگر، مشاغل خانگی با توجه به ماهیت خود، می‌توانند به حفظ سرمایه‌های اجتماعی و فرهنگی در جوامع محلی کمک کنند.

پایداری در مشاغل خانگی یکی از مهم‌ترین چالش‌ها به شمار می‌آید. برای حفظ و توسعه این نوع کسب‌وکارها، نیاز به حمایت‌های مادی و معنوی از سوی دولت و نهاد‌های حمایتی احساس می‌شود. فراهم کردن آموزش‌های تخصصی، ایجاد بازار‌های هدف مناسب و تقویت شبکه‌های فروش از جمله مواردی است که می‌تواند به پایداری مشاغل خانگی کمک کند.

نقش پرداخت تسهیلات در توسعه مشاغل خانگی

یکی از موثرترین روش‌ها برای حمایت از مشاغل خانگی، پرداخت تسهیلات مالی با شرایط مناسب است. این تسهیلات که معمولاً با بهره کم و شرایط بازپرداخت آسان ارائه می‌شوند، به افراد کمک می‌کنند تا بتوانند تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین کنند و فعالیت خود را گسترش دهند. تسهیلات همچنین انگیزه‌ای برای نوآوری و بهبود کیفیت محصولات و خدمات ایجاد می‌کنند.

چالش‌های پرداخت تسهیلات اشتغال توسط نظام بانکی

مالک حسینی، معاون اشتغال وزارت کار در روز‌های گذشته با اشاره به انتقاد رئیس‌جمهور از عدم اعتراض به پرداخت نامناسب تسهیلات اشتغال توسط نظام بانکی در جلسه شورای عالی اشتغال، گفت: با وجود همکاری خوب بانک مرکزی، در پرداخت تسهیلات توسط شبکه بانکی دچار چالش هستیم.

وی تصریح کرد: در سال گذشته، از صد همتی که در تسهیلات تکلیفی داشتیم، متوسط ۶۳ درصد پرداخت شده است. این در حالی است که قدرت ۱۰۰ همت در سال ۱۴۰۴، به مراتب کمتر از قدرت ۱۰۰ همت در دو سال گذشته است.

حسینی با بیان اینکه نظام بانکی از منابع تکلیفی و سپرده‌گذاری‌های قرض‌الحسنه مردم تسهیلات پرداخت می‌کند، گفت: بر اساس اظهارات مقامات نظام بانکی مطالبات در حوزه قرض‌الحسنه (شامل فرزندآوری، اشتغال و ازدواج) بیش از ۲.۵ برابر منابع قرض الحسنه نظام بانکی است. به همین دلیل، صف انتظار برای دریافت این نوع تسهیلات طولانی می‌شود.

وی پیشنهاد کرد که نظام بانکی، اولویت ویژه‌ای برای پرداخت تسهیلات اشتغال قائل شود، زیرا با حل مشکل اشتغال، حتی برخی مواقع موضوع ازدواج و تشکیل خانواده هم راحت‌تر محقق می‌شود.

حسینی همچنین به عدم تغییر سقف تسهیلات قرض‌الحسنه (۱۵۰ میلیون تومان) در دو سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: این در حالی است که تسهیلات ازدواج تا دو برابر افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به پرداخت کمتر از ۳.۲ همت از ۵ همت تسهیلات پیش‌بینی شده برای مشاغل خانگی در سال گذشته، گفت: ۱۵۰ میلیون تومان برای راه‌اندازی کسب و کار کفایت نمی‌کند. در حال تلاش هستیم این مبلغ را در یک زنجیره یا نظام پشتیبان قرار دهیم تا از هرز رفتن منابع جلوگیری شود.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اهمیت مشاغل خانگی اشاره کرد و گفت: در برخی از بازار کار‌ها و اقتصاد‌های دنیا، تا ۳۰ درصد مشاغل به اشتغال خانگی و خرد برمی‌گردد. در ایران، سهم رسمی این مشاغل آنچنان که باید بالا نیست، اما به طور غیررسمی سهم قابل ملاحظه‌ای دارد.

وی با اشاره به پرداخت بیش از سه همت (۳۰۹۷ میلیارد تومان) تسهیلات مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۳، گفت: از این طریق، بالغ بر ۱۵۷ هزار نفر به بازار کار اضافه شدند. از سال ۱۳۹۰ تا به امروز، بیش از دو میلیون (۲.۱۱۲.۶۲۸) مجوز مشاغل خانگی صادر شده است.

در بسیاری از کشورها، برنامه‌های تسهیلاتی ویژه‌ای برای حمایت از مشاغل خانگی طراحی شده است که موفقیت‌های قابل توجهی را به همراه داشته‌اند. این برنامه‌ها علاوه بر تامین منابع مالی، خدمات مشاوره‌ای و آموزشی را نیز ارائه می‌دهند که نقش مهمی در افزایش بهره‌وری و پایداری مشاغل خانگی ایفا می‌کند.

با توجه به اهمیت بالای مشاغل خانگی در ایجاد اشتغال و کاهش فقر، حمایت از این کسب‌وکار‌ها از طریق پرداخت تسهیلات و ارائه خدمات جانبی ضروری به نظر می‌رسد. ایجاد سیاست‌های حمایتی هدفمند و تسهیل دسترسی به منابع مالی می‌تواند مسیر توسعه و پایداری مشاغل خانگی را هموار کرده و در نهایت به رشد اقتصادی پایدار در سطح ملی کمک کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->