مظفری: در سفر والی هرات به مشهد بسته اقتصادی پیشنهادی خود را ارائه می‌دهیم صحبت‌های کاظمی‌قمی درباره مهاجران افغانستانی | اخراج مهاجران، شیوه عمل خود را دارد + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پایان هفته دوازدهم لیگ برتر فوتسال افغانستان + جدول مسابقات معاون وزیر کشور: دوغارون خراسان رضوی نخستین گذرگاه بازگشت اتباع افغان به کشورشان است توضیحات یاراحمدی درباره علت بازگرداندن برخی از اتباع که گذرنامه دارند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴) تمدید مهلت بازگشت اتباع غیرمجاز برای دریافت ودیعه مسکن آن‌ها  سرپرست جدید سرکنسولگری جمهوری اسلامی افغانستان وارد مشهد شد (۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) نیروی کار خارجی، ستون نامرئی اقتصاد ایران ادامه درخشش تیم نورزاد نیمروز در فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان سازمان ملل خواستار حمایت فوری بین‌الملل از مهاجران بازگشته به افغانستان شد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) جبهه مقاومت ملی افغانستان با انتقاد از طالبان از حضور چین در پایگاه بگرام خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۴) برترین‌های هفته یازدهم لیگ برتر فوتسال افغانستان معرفی شدند + جدول مسابقات معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی: ۹۱ درصد از اتباع خروجی، خودمعرف هستند + فیلم بهروزآذر: ما این طرف مرز در ایران مشکلی برای خروج اتباع نداریم | بیش از این امکان میزبانی از اتباع افغانستانی را نداشتیم + فیلم رسم خداحافظی با همسایه خروج مهاجران افغانستانی غیرمجاز ضرورتی ملی، نه از سر بی‌مهری معاون رئیس‌جمهور در بازدید از مهمانشهر تربت‌جام: روند خروج اتباع غیرمجاز به شکل دقیق اجرا می‌شود + فیلم
سرخط خبرها

مظفری: در سفر والی هرات به مشهد بسته اقتصادی پیشنهادی خود را ارائه می‌دهیم

  • کد خبر: ۳۴۵۶۷۶
  • ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۱
مظفری: در سفر والی هرات به مشهد بسته اقتصادی پیشنهادی خود را ارائه می‌دهیم
استاندار خراسان رضوی در دیدار با سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد با تأکید بر مشترکات فرهنگی میان دو کشور، خواستار توسعه همکاری‌های اقتصادی دوجانبه با محوریت مناطق مرزی به‌ویژه دوغارون و خواف شد و بر لزوم طراحی نقشه راه جامع اقتصادی برای آینده روابط دو کشور تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی در دیدار با سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد اظهارداشت: ما و افغانستان دو کشور با مرز مشخص هستیم، اما از نظر فرهنگی اشتراکات زیادی داریم. در سال‌هایی که افغانستان درگیر جنگ بود، ما وظیفه اسلامی، انسانی و اخلاقی خود را ایفا کردیم و میزبان مهاجران افغانستانی بودیم. همواره تلاش ما این بوده و هست که شأن و کرامت این عزیزان حفظ شود، حتی در زمان خروج از کشور نیز باید شرایط همراه با احترام باشد.

تاکید کرده‌ام تلاش شود تا اتباع افغانستانی با خاطره‌ای خوش به کشورشان بازگردند

او با اشاره به تعاملات مرزی با مسئولان افغانستانی افزود: در مرز‌های مشترک، توافقاتی با والی هرات داشته‌ایم و همواره سعی کرده‌ایم فضای همراهی و همدلی میان دو طرف حاکم باشد. به همه دستگاه‌های اجرایی استان تأکید کرده‌ام که هرچه می‌توانند در این زمینه کمک کنند تا خاطره خروج از کشور برای اتباع افغانستانی، خاطره‌ای خوش باشد.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در این راستا اقدامات خوبی انجام شده و علاوه بر دولت، مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد از هر دو کشور در این فرآیند مشارکت داشته‌اند که همچنان ادامه دارد. این مسیر باید با جدیت دنبال شود و به نتیجه‌ای روشن برسد.

مسیر برون‌رفت از مشکلات از دل توسعه فعالیت‌های اقتصادی می‌گذرد

وی با اشاره به لزوم گسترش روابط اقتصادی دو کشور گفت: ایران و افغانستان باید تا جای ممکن همکاری‌های اقتصادی خود را افزایش دهند. مسیر برون‌رفت از مشکلات، از دل توسعه فعالیت‌های اقتصادی مشترک می‌گذرد. با استفاده از دانش فنی و تجربه صنعتی ایران در کنار مواد اولیه موجود در افغانستان می‌توان پروژه‌های مشترکی تعریف کرد که منافع آن برای مردم هر دو کشور ملموس باشد.

باید تلاش کنیم توازن تجاری را ایجاد کنیم

مظفری تصریح کرد: باید تلاش کنیم توازن تجاری را ایجاد کنیم. یکی از راهکار‌ها در این زمینه، راه‌اندازی منطقه آزاد مشترک دوغارون است. این پیشنهاد را به والی هرات ارائه کرده‌ایم تا این منطقه به‌صورت مشترک اداره شود و مرز‌های داخلی آن نیز حذف گردد. در این صورت، بسیاری از تجار دو کشور می‌توانند در این منطقه به مراودات تجاری بپردازند و حتی صادرات به سایر کشور‌های منطقه را از این مسیر سامان دهند. این منطقه عملاً یک بندر خشک خواهد بود که ظرفیت اشتغال هزاران نفر را داراست.

ما می‌توانیم منطقه اقتصاد معدن را در افغانستان ایجاد کنیم

وی با اشاره به پتانسیل‌های معدنی شهرستان مرزی خواف گفت: در این منطقه، حوزه اقتصاد معدن به‌صورت تخصصی راه‌اندازی شده است. می‌توانیم در طرف افغانستانی، مشابه همین منطقه را راه‌اندازی کنیم تا به‌صورت مشترک در حوزه فرآوری مواد معدنی همکاری داشته باشیم. برای نمونه، ۲۶ میلیون تن سنگ‌آهن از خواف استخراج شده و ما هم دانش فنی و هم تجربه کافی داریم. می‌توانیم این ظرفیت را با مشارکت طرف افغانستانی توسعه دهیم.

در سفر والی هرات به مشهد بسته اقتصادی پیشنهادی خود را ارائه می‌دهیم

استاندار خراسان رضوی با اشاره به سفر قریب‌الوقوع والی هرات به ایران، پیشنهاد کرد که بسته‌ای از پیشنهاد‌های اقتصادی تهیه و ارائه شود.

وی گفت: این بسته می‌تواند به‌عنوان نقشه راه روابط اقتصادی دو کشور عمل کند. مردم ایران و افغانستان به‌ویژه در مناطق مرزی، شایسته شرایط بهتری هستند. ما در استان آمادگی کامل داریم و زیرساخت‌های لازم نیز فراهم شده است.

مظفری به طرح‌های زیرساختی جاری در منطقه اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون انتقال آب از دریای عمان به سنگان خواف در حال اجراست و در زمینه انرژی نیز برق منطقه خواف در حال تأمین است. ۲۰۰۰ مگاوات انرژی بادی و ۸۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در این منطقه در دست راه‌اندازی است که بستر بسیار مناسبی برای کار مشترک فراهم می‌کند.

تجار افغانستانی اعتبار خوبی در منطقه دارند

وی افزود: تجار افغانستانی اعتبار خوبی در منطقه دارند و می‌توانند در قالب این همکاری‌های اقتصادی، به توسعه منطقه‌ای کمک کنند. ما آمادگی کامل برای همکاری در این زمینه را داریم.

استاندار خراسان رضوی در ادامه سخنان خود با اشاره به شرایط مهاجرین در مهمان‌شهر‌ها و اردوگاه‌ها گفت: طبق بازدید‌های میدانی، شرایط مناسبی برای آرامش بیشتر اتباع افغانستانی در هنگام بازگشت فراهم شده است، با این حال همچنان درخواست‌هایی برای تأمین امکانات بیشتر وجود دارد. حدود سه سال قبل، با ورود حدود ۳ میلیون مهاجر به کشور روبه‌رو بودیم که مدیریت این وضعیت دشوار بود و نیاز به ساماندهی زیادی داشت و هم اکنون خروج این مهاجرین از ایران و ورودشان به افغانستان نیز نیازمند ساماندهی است.

مظفری ادامه داد: خروج همه مهاجرین از استان‌های مختلف از مسیر خراسان رضوی صورت میگیرد، اما این خروج باید حساب‌شده باشد تا از طرف دیگر مشکلاتی در افغانستان و برای دولت شما پیش نیاید.

تأکید کرده‌ام که هیچ مالیات یا تعرفه‌ای بابت حمل اثاثیه از مهاجران گرفته نشود

استاندار خراسان رضوی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه حمل‌ونقل اسباب و اثاثیه اتباع گفت: حجم نیروی کار در این بخش پایین است و تأکید کرده‌ام که هیچ مالیات یا تعرفه‌ای بابت حمل اثاثیه از این عزیزان دریافت نشود. همچنین تأمین مواد غذایی برای مهاجران نیز در دستور کار قرار گرفته و از همه ظرفیت‌ها برای خدمت‌رسانی استفاده شده است. سازمان‌های مردم‌نهاد دو کشور نیز به‌صورت ترکیبی و مشترک در حال فعالیت هستند.

وی در پایان بر اهمیت نظم در فرآیند خروج مهاجران افغانستانی از کشور تأکید کرد و گفت: به استانداران دیگر نیز توصیه خواهیم کرد که برای خروج اتباع، برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشند تا هم کرامت انسانی رعایت شود و هم فشار مضاعفی به هیچ طرفی وارد نشود.

سلام وزیر خارجه را از کابل به شما می‌رسانم

سپس نورمحمد متوکل، سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد، با تأکید بر پیوند‌های تاریخی و فرهنگی میان ایران و افغانستان اظهار کرد: ایران و افغانستان مشترکات دینی، فرهنگی و تمدنی بسیاری دارند و در طول تاریخ، روابط دوستانه و نزدیکی میان دو کشور برقرار بوده است. در این فرصت، سلام و احترام وزیر امور خارجه افغانستان را به شما منتقل می‌کنم و از جمهوری اسلامی ایران به‌دلیل بیش از چهار دهه پذیرایی و مهمان‌نوازی از مهاجرین افغانستانی صمیمانه قدردانی می‌نمایم.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه مهاجرت میان دو کشور ادامه داد: خواه ناخواه در طول این سال‌ها، مشکلاتی نیز در خصوص مهاجرین برای هر دو کشور به وجود آمده است، اما امیدواریم بازگشت مهاجران افغانستانی به کشور خود به‌صورت دقیق، منظم و در چارچوب همکاری‌های دوجانبه انجام گیرد. ما آمادگی داریم برای حل مشکلات و تسهیل این روند، تمام تلاش خود را به‌کار بگیریم.

گسترش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی میان ایران و افغانستان اولویت من است

متوکل با بیان اینکه گسترش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی میان ایران و افغانستان از اولویت‌های مهم کنسولگری است، افزود: امیدوارم این روابط بیش از پیش توسعه یابد و تسهیلات مؤثری برای ملت‌ها و فعالان اقتصادی دو کشور فراهم شود. در همین راستا، ما مصمم هستیم از ظرفیت‌ها و تجارب مدیریتی استاندار خراسان رضوی به‌نفع مردم دو کشور بهره‌مند شویم و در دوره مسئولیت خود، توسعه ارتباطات اقتصادی را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: بازگشت اتباع افغانستانی از ایران در ماه‌های اخیر سرعت بیشتری گرفته و لازم است شرایط به‌گونه‌ای مدیریت شود که هم ایران و هم افغانستان بتوانند این فرآیند را به شکلی پایدار، متوازن و بدون آسیب به مردم مدیریت کنند. از نظر ما، اگر فرآیند خروج اتباع غیرمجاز به‌صورت تدریجی، سامان‌یافته و هماهنگ انجام شود، وضعیت برای هر دو کشور بهتر خواهد بود. همچنین انتظار داریم در ادامه همکاری‌های مثبت و انسان‌دوستانه جمهوری اسلامی ایران، در زمینه سامان‌دهی خروج اتباع نیز همان روحیه همکاری ادامه یابد.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->