به گزارش شهرآرانیوز، در حالیکه در روزهای ابتدایی اکران فیلم، نقدهای مثبت، تحسین و تعاریف زیادی از فیلم «پیرپسر» اکتای براهنی در فضای مجازی منتشر شده بوده، رفتهرفته تعدادی از فعالان اجتماعی و برخی از منتقدان، نقدهای تند و تیز خود را متوجه این فیلم و سازندگان آن کردند.
یکی از مهمترین این نقدها که واکنشهای زیادی را در پی داشت و بیش از ۳۰۰ کامنت را پای پست منتشر کننده آن آورد، پستی بود که حسین دهباشی، پژوهشگر و مستندساز، در شبکه ایکس منتشر کرد. او در این پست از کلمه «چرک و کثیف» استفاده کرده و به قول بسیاری از کاربران به سازندگان فیلم فحاشی کرده است.
ناگفته نماند بیش از ۸۰ درصد این کامتها انتقاد از نویسنده برای لحن زشت و توجیه عجیب او برای توقیف یک اثر هنری است.
از دیگر واکنشهای تند و تیز نسبت به اکران فیلم پیرپسر میتوان صحبتهای به نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس اشاره کرد که که گفته است: هدف فیلم زدن ولایت پدر است
او به این نکته هم اشاره کرد که این فیلم قرار است در کمیسیون فرهنگی مجلس بررسی شود.
در ادامه میتوان به اظهارات سخنگوی دولت پس از تماشای فیلم «پیرپسر» اشاره کرد که با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: فضای فرهنگی باید مجال گفتوگو بدهد، نه حذف. هنر قرار نیست همیشه دلنشین باشد؛ گاهی فقط قرار است ما را وادار به فکر کند. فضای فرهنگی باید مجال گفتوگو بدهد، نه حذف.»
مسعود فراستی، منتقد مطرح سینمای نیز درپاسخ به اظهارات سخنگوی دولت گفت: برای سخنگوی دولت متاسفم که از «پیرپسر» دفاع کرد. او در ویدئویی که پایین آمده، گفته است: تاکید کرد که این فیلم یکی از کثیفترین فیلمفارسیها است.
این درحالی است که هوشنگ گلمکانی، منتقد سینما، درباره حواشی این فیلم از جمله احتمال توقیف، این اقدام را شرمآور توصیف کرده و با اشاره به اینکه در سالهای اخیر سینما در انحصار فیلمهای کمدی تجاری بوده، سوال میکند که چرا در مقابل آن اعتراض نشده، اما حالا که یک فیلم مستقل اجتماعی با استقبال مخاطبان روبهرو شده، به دنبال توقیف آن هستند.
گلمکانی معتقد است که این افراد احتمالا حامی همان فیلمهای کمدی تجاری هستند و با این تفکر، سینمای ایران را به سمت محتوای نازل هدایت میکنند.
در ادامه شورایعالی تهیهکنندگان سینمای ایران بیانیهای با عنوان «فرهنگ و پیرپسران سیاست!» را در این رابطه منتشر کردند که در بخشی از آن آمده است:
«در روزهای اخیر شاهد یک رشته واکنشهای صرفا جنجالی و احساسی نسبت به نمایش فیلم سینمایی «پیرپسر» هستیم. سطح و میزان این حجم از تندی و جسارت، حیرتآور و شائبهبرانگیز است؛ آنهم با ادبیاتی غیرمتعارف که بیدرنگ با واکنش تند و صریح اکثر مردم و دوستداران سینما مواجه شد.
به چالش کشیدن بنیانهای حقوقی و قانونی، مشروعیت نهادها و حوزههای برآمده از قانون اساسی را زیر سوال خواهد برد. چگونه است که همه مجوزهای حوزههای غیرفرهنگی از مشروعیت برخوردارند و حکم سند بالادستی دارند، اما مجوزهای رسمی حوزه فرهنگ مدام و پیوسته نامعتبر معرفی میشوند؟»
در بخشی دیگر از این بیانیه آمده است:
«جامعه سینمایی کشور این حجم از بیمهری و ناسپاسی را برنمیتابد و به گردانندگان اینگونه تسویهحسابهای سیاسی توصیه میکند سینما را وجهالمصالحه اغراض گروهی و محفلی خود قرار ندهند، ضمن اینکه از نهادهای نظارتی و مسئول انتظار دارد تا در برخورد با این سرکشیها مطابق قانون برخورد جدی و موثر صورت پذیرد.»
حامد بهداد، بازیگر فیلم «پیرپسر» که تبلیغات زیادی را از پیش از اکران فیلم در صفحه اینستاگرام خود آغاز کرده بود اکنون نیز با انتشار استوریهایی به نقدهای تند و تیز این فیلم واکنش نشان میدهد.
فیلم پیرپسر به کارگردانی اکتای براهنی سال ۱۴۰۰تولید شد و سال گذشته پس از صدور پروانه نمایش و انجام یکسری اصلاحات وارد شده، در بخش ویژه جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.
اکران تک سانس این فیلم در جشنواره با تحسین مخاطبان و منتقدان همراه بود و پس از آن فیلم در بهار امسال با پروانه نمایش سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اکران عمومی درآمد.