ویدئو| بیست و ششمین نمایشگاه صنعت ساختمان در مشهد آغاز به‌کار کرد مصرف برق کشور از ۷۶ هزار مگاوات عبور کرد جزییات طرح فروش فوری ۱۱ محصول ایران‌خودرو از شنبه (۴ مرداد ۱۴۰۴) بهره‌برداری از پروژه هوشمندسازی شبکه گاز مشهد مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران: زمستان بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ و تابستان ۱۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی داریم دستور وزیر کشاورزی بر اصلاح قیمت لبنیات استاندار خراسان رضوی: امروز من شرمنده مردم هستم که قطعی آب و برق داریم مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران: باید ۴.۱ میلیون بخاری راندمان بالا را طی دو سال جایگزین کنیم آغاز طرح جایگزینی ۷۲۵ هزار بخاری راندمان بالا با ۲۸۸ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) ریزش سنگین قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (یکم مرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت بررسی قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (یکم مرداد ۱۴۰۴) | ساینا اتوماتیک ۶۰۲ میلیون تومان بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت رسمی دینار عراق در بانک مرکزی چقدر است؟ (یکم مرداد ۱۴۰۴) تأمین اعتبار ۴۱ پروژه عمرانی در خراسان رضوی با مالیات‌های نشان‌دار به‌روزرسانی اطلاعات خانوار‌ها | درآمد حاصل از حذف یارانه ثروتمندان، بین دهک‌های پایین توزیع می‌شود توزیع ۲۰ هزار تن نهاده‌های دامی در خراسان رضوی آغاز فروش بلیت پرواز‌های اربعین از هشتم مردادماه ۱۴۰۴ شروع سرد بورس در گرم‌ترین ماه سال | گزارش وضعیت بازار سهام (یکم مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری دلار در کانال ۸۸ هزار تومان نماینده ویژه رئیس جمهور از ظرفیت‌های شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد بازدید کرد بازدید نماینده ویژه رئیس‌جمهور و استاندار خراسان رضوی از ایستگاه راه‌آهن و گمرک شهید مطهری مشهد تشریح وضعیت پوشش آنتن‌دهی تلفن همراه در مشهد | علت اختلال‌ها چیست؟ قیمت طلا در مشهد به کانال بالاتر صعود کرد (یکم مرداد ۱۴۰۴) قیمت جهانی طلا امروز چقدر است؟ (یکم مرداد ۱۴۰۴) قیمت جهانی نفت، امروز (یکم مرداد ۱۴۰۴) چقدر است؟ قیمت مصوب جدید نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد (یکم مرداد ۱۴۰۴) مهلت استرداد اظهارنامه مالیات و بخشودگی جرائم مالیاتی مربوط به بهار ۱۴۰۴ تمدید شد مرثیه دنباله دار قطعی برق برای صنایع خراسان رضوی | در برنامه جدید قطعی برق، صنایع استان تنها مجاز به ۳ روز فعالیت در هفته هستند! قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) | لیموترش کیلویی ۱۰۰ هزار تومان
سرخط خبرها

قیمت برنج تا دو هفته آینده کاهش می‌یابد (۲۸ تیر ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۴۵۸۷۷
  • ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۶
قیمت برنج تا دو هفته آینده کاهش می‌یابد (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران اظهار کرد: قیمت برنج در بازار نزولی شده و با ورود محصول جدید طی دو هفته آینده، این روند کاهشی تشدید می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در هفته‌های اخیر قیمت برنج ایرانی در بازار آزاد به مرز کیلویی ۳۵۰ هزار تومان رسیده که نسبت به سال گذشته بیش از ۸۵ درصد افزایش داشته است. بازرسان وزارت جهاد کشاورزی در نظارت بر بازار، نمونه‌هایی از برنج ایرانی را با قیمتی بیش از ۳۴۰ هزار تومان شناسایی کرده‌اند. این افزایش قیمت، به‌ویژه در آستانه فصل برداشت داخلی، نگرانی‌های زیادی را برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است.

محمد مختاریانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران درباره دلایل افزایش قیمت برنج اظهار کرد: در حوزه بازار برنج با دو محصول تولید داخل و وارداتی مواجه هستیم که عمده برنج وارداتی به کشور نیز برنج هندی است. 

وی با بیان اینکه برنج هندی ۸۰ درصد برنج وارداتی به کشور را تشکیل می‌دهد، افزود: قیمت برنج هندی در ماه‌های اخیر حتی در دوره جنگ نیز با تنش مواجه نبود و در حالی که نرخ مصوب آن ۶۰ هزار تومان است، حداکثر قیمتی که این نوع برنج در حاضر در بازار به فروش می‌رسد رقم ۷۰ هزار تومان است. 

مختاریانی درباره برنج پاکستانی نیز گفت: برنج ایرانی و برنج پاکستانی روی هم تاثیرگذار هستند و، چون قیمت برنج ایرانی در دوره جنگ افزایش داشت، روی نوع پاکستانی آن هم تاثیرگذار بوده است. 

وی با اشاره به شرایط حال حاضر بازار برنج، توضیح داد: خوشبختانه در حال حاضر قیمت برنج ایرانی نیز با شیب مناسبی نزولی شده و، چون تا دو هفته دیگر محصول جدید وارد بازار می‌شود شیب این کاهش قیمت تندتر می‌شود و نرخ برنج به رقم متعادلی می‌رسد. 

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران تاکید کرد: قیمت برنج هاشمی تا حدود دو هفته آینده برای مصرف کننده حداکثر به کیلویی ۲۵۰ هزار تومان می‌رسد.

مختاریانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نادرست بودن آمار تولید برنج در سال گذشته عنوان کرد: سال گذشته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی تولید برنج را ۲.۷ میلیون تن اعلام می‌کردند، در حالی که با توجه به شرایطی که وجود داشت، رقم واقعی تولید بسیار کمتر از آمار اعلامی وزارت جهادکشاورزی بود، اما خوشبختانه امسال معاونت زراعت وزارت جهادکشاورزی پیش بینی میزان تولید را رقمی بین ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون تن اعلام کرده است که به نظر این عدد واقعی و منطقی است و سال گذشته نیز میزان تولید همین حدود بوده است. 

وی اضافه کرد: باتوجه به این شرایط سال گذشته میزان کسری نیز براساس آمار اشتباه تولید، نادرست محاسبه شد و در نتیجه مقدار برنج وارداتی درست برآورد نشد و در نتیجه تمام بازار بر هم ریخت. 

مختاریانی تاکید کرد: سال گذشته مناظره‌های مختلفی از جمله مناظره‌ای با رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی در رادیو اقتصاد داشتیم ولی ایشان به هیچ عنوان از آمار اعلامی خود کوتاه نیامدند. 

وی با اشاره به دیگر اشتباهات صورت گرفته در حوزه بازار برنج گفت: در واردات برنج سفید متاسفانه مانع تراشی صورت گرفت که اگر این اقدام صورت نمی‌گرفت و برنج سفید پاکستانی بیشتر وارد می‌شد شاهد گرانی این محصول نبودیم. 

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطرح شدن بحث احتکار برنج، تصریح کرد: اگر کسی برنج را احتکار کرده باشد قطعا با نیت سود اقتصادی چنین کاری را انجام داده و چنین فردی اگر در دوران جنگ و زمانی که قیمت این کالا بسیار گران است آن را عرضه نکند، چه زمانی می‌خواهد توزیع را انجام دهد؟ با توجه به اینکه دو هفته دیگر هم محصول جدید وارد بازار و قیمت‌ها شکسته می. شود، منطقی نیست که کسی بخواهد برنج سال قبل را در انبار‌ها نگهداری کند؛ بنابراین این مساله نادرست است و تمام برنج‌ها مصرف شده است. 

وی درباره اینکه گفته می‌شود افزایش قیمت برنج به نفع کشاورزان نیست و سودی به جیب کشاورز نمی‌رود، توضیح داد: با توجه به ارتباطات گسترده‌ای که در شمال کشور با کشاورزان داریم، کشاورزی را نمی‌شناسیم که عمده محصول خود را اول فصل فروخته باشد. کشاورزان بخشی از محصول خود را ابتدای فصل می‌فروشند، بخشی را نگه می‌دارند در دورانی مثل اواخر پاییز یا ایام پایانی سال به فروش می‌رسانند، بنابراین اینکه گفته می‌شود کشاورز هیچ سودی نمی‌کند اظهارنظر درستی نیست. 

مختاریانی ادامه داد: همچنین در ایام جنگ عده‌ای سودجو برنج را حتی با قیمت بالای ۴۰۰ هزار تومان نیز عرضه کردند که مورد تایید هیچ کس نبود، اما در همان زمان اعضای تشکل ما برنج را در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و با قیمت حداکثر ۳۰۰ هزار تومان عرضه می‌کردند. 

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران درباره سرانه مصرف برنج نیز توضیح داد: در این حوزه باید به آمار رسمی اتکا کنیم که ۳۶ کیلوگرم به ازای هر نفر را عنوان می‌کند. 

مختاریانی با اشاره به اینکه برخی این رقم را ۳۳ کیلوگرم عنوان می‌کنند، تاکید کرد: سرانه مصرف نیز جزو مواری است که باید روی تعیین میزان دقیق آن کار شود تا بتوان در حوزه تنظیم بازار برنج عملکرد بهتری داشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->