به گزارش شهرآرانیوز، این پنجره که در دیوار شرقی رواق دارالولایه و رو به بقعه منوره قرار گرفته، همواره محل اجتماع دلهای عاشق و زائران حضرت رضا(ع) بوده است.
نمای اصلی این پنجره، ترکیبی از نقره و طلا با طرحی پنجدهانه محرابی و الهامگرفته از معماری هندی و برداشتی از طرح پنجرههای ضریح «شیر و شکر» است؛ اثری چشمنواز که علاوه بر ارزش زیباشناختی، نمادی از ارادت عمیق به ساحت امام هشتم(ع) به شمار میرود. نمای داخلی آن نیز با طراحی ساده و چوبی، جلوهای آرام و روحانی دارد.
با گذشت بیش از ۳۰ سال از ساخت این پنجره و تماس مداوم آن با دستان پرشمار زائران، بخشهایی از نقرهکاریها دچار فرسایش، سائیدگی و ایجاد زائدههایی شده بود که میتوانست موجب آسیب فیزیکی زائران شود؛ از همین رو، تعویض کامل سازههای نقرهای در دستور کار قرار گرفت.
فرایند ساخت و قلمزنی سازههای جدید نقرهای، با حفظ اصالت طرح، طی سه ماه انجام شد و اکنون تعویض آنها در بازهای یکهفتهای در حال اجراست.
همزمان با این عملیات، اسکلت چوبی داخلی پنجره نیز که در برخی نقاط آسیب دیده بود، تحت مرمت قرار گرفته است و شاسی فلزی پنجره نیز در بخشهای موردنیاز زنگزدایی، عایقکاری و مرمت میشود.
رواق دارالولایه که میان صحن انقلاب اسلامی و صحن جمهوری اسلامی و در غرب روضه منوره واقع شده، یکی از رواقهای بزرگ و نوین حرم رضوی به شمار میرود. این رواق در سال ۱۳۶۵ ساختش آغاز شد و در سال ۱۳۶۸ به بهرهبرداری رسید و با زیربنای نزدیک به ۱۹۶۵ مترمربع، هماکنون بهعنوان مسیری پرتردد و مهم برای زائران شناخته میشود.