تأکید آیت‌الله علم‌الهدی بر لزوم تداوم خط اخلاص شهید رئیسی و جایگاه راهبردی موسسه خراسان در جبهه فرهنگی انقلاب | موسسات انتشاراتی باید میدان را تصرف کنند نه صرفاً کتاب بفروشند وزیر امور خارجه: آتش بس فعلی میان ایران و رژیم صهیونیستی شکننده است زینی وند: تقویم انتخابات در ستاد انتخابات کشور نهایی شد پزشکیان با رئیس و معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگران دیدار کرد همه چیز درباره ادامه مذاکرات احتمالی ایران با آمریکا | دیپلماسی در گرو منافع ملی حفاظت از اتحاد ملی، مأموریت اهل قلم و کلام نظامیان صهیونیست باز هم شکار القسام شدند + ویدئو پزشکیان موافقت‌نامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد واکنش ریاست معنوی دروزی‌ها در سوریه درباره آتش‌بس فراگیر پوشاندن صورت در کرانه باختری ممنوع شد ویدئو | اعترافات شخصی که عکس و لوکیشن بیمارستان فارابی کرمانشاه را برای هدف قرار دادن به عوامل رژیم اسرائیل ارسال کرده بود کمیسیون امنیت ملی درباره مکانیسم ماشه، ۳۱ تیرماه جلسه برگزار خواهد کرد پاکستان: آمریکا بزرگ‌ترین شریک تجاری ماست اولین واکنش آرژانتین به وحشی‌گری رژیم صهیونیستی در غزه! گفت‌وگوی تلفنی دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و ارمنستان درباره تحولات منطقه‌ای نارسایی مزمن وریدی که ترامپ به آن مبتلا شده چیست؟ ائتلاف بی‌سابقه ۱۲ کشور برای تحریم رژیم کودک‌کش اسرائیل معاون رئیس جمهور: ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در روستا‌ها ضروری است دستور دادستان در مورد نظارت بر بازار کالا‌های اساسی | افزایش قیمت برنج قابل قبول نیست رژیم صهیونیستی، متهم اصلی حملات پهپادی در عراق دولت جولانی اعلام آتش‌بس کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) صدور کیفرخواست برای مصطفی کواکبیان بابت اظهارات غیرمستند درباره کاترین شکدم عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تزریق منابع مالی علاج بازار بورس نیست عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: در اخراج اتباع افغانستانی، نمی‌توانیم هم‌زبانی و مناسبات فرهنگی‌مان را فراموش کنیم نماینده مجلس: فعال‌سازی مکانیسم ماشه وضعیت را برای اروپایی‌ها بدتر می‌کند استاندار خراسان رضوی: اصلاح آیین‌نامه‌های اجرایی با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار استان است واکنش محسن رضایی به تحولات سوریه | اعراب، بیدار شوید!
سرخط خبرها

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: در اخراج اتباع افغانستانی، نمی‌توانیم هم‌زبانی و مناسبات فرهنگی‌مان را فراموش کنیم

  • کد خبر: ۳۴۵۹۴۸
  • ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۱
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: در اخراج اتباع افغانستانی، نمی‌توانیم هم‌زبانی و مناسبات فرهنگی‌مان را فراموش کنیم
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، بر لزوم ساماندهی مهاجران در کشور و ضرورت برخورد شدید و قوی با آن بخش کوچکی از این جمعیت که در کشور خلاف و جاسوسی کرده‌اند، تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، مجید نصیرپور، نماینده مردم سراب در مجلس، با تأکید بر لزوم ساماندهی مهاجران در کشور گفت: در وقایع اخیر و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، پدیده‌های متفاوتی از جمله نوع برخورد با مهاجرین قانونی و غیر قانونی را شاهد بودیم و به نظر می‌رسد ضرورتی برای ساماندهی امر مهاجران در کشور احساس می‌شود. باید توجه داشته باشیم که ما با کشور‌های افغانستان و پاکستان و شمال مرزهایمان، مناسبات فرهنگی و تاریخی داریم که نمی‌توانیم آن‌ها را انکار کنیم؛ لذا ما می‌توانیم اتباع افغانستانی را بیرون کنیم، اما نمی‌توانیم فراموش کنیم که افغانستانی‌ها، فارس‌زبان و هم‌کیش و هم‌زبان ما هستند.

ضرورت نگاهی دقیق و مدبرانه به موضوع مهاجرت و ساماندهی مهاجران

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: ما به دلیل گستردگی مرزهایمان، با ورود اتباع کشور‌های همسایه مواجه هستیم که شاید این ورود از سایر کشور‌ها عدد قابل توجهی نباشد؛ اما درخصوص افغانستان یک نابه‌سامانی جدی داریم. در هر حال، چه یک کشور و چه چند کشور، مسئله این است که به دلیل گستردگی مرز‌های کشور، ضرورت دارد نگاهی دقیق و مدبرانه به موضوع مهاجرت و ساماندهی مهاجران داشته باشیم.

نصیرپور با تأکید بر اینکه منظور از ساماندهی مهاجران اخراج خارج از قاعده و ضابطه اتباع نیست، اضافه کرد: متاسفانه در برخی اقدامات از یک ظرفیت رسانه‌ای استفاده و فضایی تولید شد تا با همه افاغنه مهاجر به داخل ایران یک مواجهه متفاوت رخ داد که به نظر کار دقیقی نیست. به این معنا که شاید و حتما در بین متخلفان به‌ویژه در جنگ اخیر، بخشی از اتباع افغانی بوده باشند؛ اما به این معنی نیست که همه مهاجران افغانستانی که در کشور ما هستند، درگیر خلاف و جاسوسی هستند.

وی با بیان اینکه حتماً بخش کوچکی از این جمعیت هم دچار خلاف شده‌اند و باید به شکل قوی با این متخلفان برخورد کنیم؛ تصریح کرد:، اما باید توجه داشته باشیم که ما با کشور‌های افغانستان و پاکستان و شمال مرزهایمان، مناسبات فرهنگی و تاریخی داریم که نمی‌توانیم آنها را انکار کنیم؛ لذا ما می‌توانیم اتباع افغانی را بیرون کنیم، اما نمی‌توانیم فراموش کنیم که افغانستانی‌ها، فارس‌زبان و هم کیش و هم زبان ما هستند. همین‌طور سایر کشور‌های همسایه در حوزه تمدنی ایران فرهنگی.

نماینده مردم سراب با بیان اینکه حضور اتباع افغانستانی در کشور یک ظرفیت هم هست اگر برنامه‌ریزی درست داشتیم، می‌توانستیم از این ظرفیت استفاده کنیم؛ اضافه کرد: در میان شهدای امنیت ما و بخش قابل توجهی از کسانی که در این میدان به ما کمک می‌کردند، گردان‌های فاطمیون افغانستان بودند و زحمات زیادی کشیده‌اند. صرف نظر از آن، عزیزان افغانستانی در امر اقتصادی در سطوح پایین کشور و در حوزه‌های عمرانی، باغ داری، کشاورزی و تامین معاش مردم هم نقش موثری داشته و دارند و اگر همه آن‌ها خارج شوند، حداقل در تامین مسکن با چالش‌های جدی مواجه خواهیم شد و در ادامه می‌تواند منجر به افزایش هزینه تولید مسکن شود. البته این یک نگاه سطح پایین است، اما برای اینکه مسئله ملموس‌تر شود، ناگزیرم به این نکات هم توجه داشته باشم.

نصیرپور ادامه داد: همه این عوامل باعث می‌شود که نسبت به این موضوع، مدبرانه‌تر عمل کنیم؛ به‌ویژه وقتی مهاجران را با خاطره بدی از کشور خارج کنیم، طبیعتا آن دلبستگی اقلیمی و مذهبی که داشته‌ایم هم تحت شعاع قرار می‌گیرد؛ لذا تقاضایم از وزارت کشور این است که نظارت دقیقی بر خروج اتباع غیرمجاز، به ویژه اتباع افغانستانی داشته باشند و با کمال احترام و تبیین و طرح مسئله، موضوع را روشن کنند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تأکید بر اینکه دولت مستقر در افغانستان هم باید به مسئله مهاجران توجه داشته باشد و شرایط مناسب بازگشت آنها را فراهم کند؛ تصریح کرد: ما برای گذار از این مرحله بحرانی، به همکاری کشور‌های همسایه، به‌خصوص دولت مستقر افغانستان نیاز داریم تا این انتقال در یک تعامل مثبت شکل بگیرد و ساماندهی شود و شاهد این نباشیم که این امر درست منجر به نتیجه غلط شود.

چرایی ورود بیش از حد اتباع غیرمجاز را آسیب‌شناسی کنیم

نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه بخشی از امر ساماندهی مهاجران که بر آن تأکید داریم، ناظر بر عملکرد دستگاه‌های مسئول است؛ گفت: باید چرایی ورود بیش از حد اتباع غیرمجاز را آسیب‌شناسی کنیم و از تجربه‌های موفق استفاده کنیم. الان در همه جای دنیا، مهاجرین در بخش‌های مختلف اداری و خدماتی کار می‌کنند؛ و به طور مثال کشور عربستان، بخش عمده‌ای از کار‌های خدماتی خود در حوزه‌های مختلف را -حتی در صنعت هوایی- به مهاجرین سپرده است. تقریبا ۹۹ درصد از عوامل پرواز در عربستان، غیر عرب و از اتباع کشور‌های فیلیپین، مالزی، اندونزی و آسیای شرقی هستند. نه تنها در عربستان، بلکه مدل‌های کاملا روشن و تجربه شده و موفق در دنیا وجود دارد که با استفاده از تجارب آنان و با یک آسیب‌شناسی و ساختارسازی مناسب در کشور می‌توانیم این مشکل را برطرف کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->