تعداد شهدای نان در غزه به بیش از ۹۰۰ نفر رسید (۲۸ تیر ۱۴۰۴) موشن‌گرافی | رهبر معظم انقلاب: کار بزرگ ملت ایران در جنگ تحمیلی اخیر از جنس اراده، عزم و اعتماد به نفس بود ارتش جمهوری اسلامی: سامانه‌های پدافند هوایی آسیب‌دیده جایگزین شدند + فیلم ایران و ۳ کشور اروپایی برای آغاز مذاکرات هسته‌ای به توافق رسیدند میدری: تغییری در دهک‌بندی‌ خانوارها انجام نشده است آغاز رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه از فردا، ۳۰ تیرماه استاندار خراسان رضوی: مرز ایران و افغانستان ظرفیت تبدیل‌شدن به هاب اقتصادی منطقه را دارد تداوم بی‌ثباتی‌ها در پنتاگون | برکناری مرموز یکی از کارکنان ارشد این وزارتخانه لیبرمن: نتانیاهو خواهان طولانی شدن جنگ غزه تا زمان برگزاری انتخابات است سرلشکر موسوی: رزمندگان ما آماده‌اند تا پاسخی محکم‌تر از قبل به دشمن بدهند واکنش نماینده ولی‌فقیه در سپاه به ادعاها درباره بررسی طرح عدم کفایت سیاسی رئیس‌جمهور وزیر کشور: باید انسجام موجود را حفظ کنیم موافقت مجلس با بررسی لایحه مربوط به سازمان مهاجرت بر اساس اصل ۸۵ قالیباف: نباید اجازه داد کسی در شکاف اختلاف سلیقه‌ها برای خود یا جناح سیاسی‌اش آشیانه بسازد خانواده اسرای اسرائیلی: نتانیاهو عامل اصلی شکست مذاکرات است شاهزاده سعودی درگذشت (۲۸ تیر ۱۴۰۴) انتقاد عراقچی از موضع جانبدارانه برخی کشور‌ها در توجیه اقدامات تجاوزکارانه اسرائیل و آمریکا تردید واتیکان درباره غیرعمد بودن حمله اسرائیل به تنها کلیسای کاتولیک در غزه شهادت ۱۱۶ فلسطینی از بامداد امروز تاکنون (۲۸ تیر ۱۴۰۴) رئیس‌جمهوری که در کاخ‌سفید هم تبلیغات بازرگانی می‌کند هیئت پارلمانی ایران به عراق سفر کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) عناصر داعش به السویدا در پوشش نیرو‌های قبایل عرب سوریه نفوذ کردند صالحی: با فردای ایران بازی نکنیم آمار کشته‌های السویداء به ۹۴۰ نفر رسید درگیری‌ها در استان السویداء سوریه به کجا رسید؟ احمد توکلی در بیمارستان بستری شد جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به ریاست پزشکیان برگزار شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ائتلاف بی‌سابقه ۱۲ کشور برای تحریم رژیم کودک‌کش اسرائیل

  • کد خبر: ۳۴۵۹۸۱
  • ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۶
  • ۱
ائتلاف بی‌سابقه ۱۲ کشور برای تحریم رژیم کودک‌کش اسرائیل
درحالی‌که جامعه جهانی همچنان بر سر واکنش به جنگ غزه دچار انفعال است، دوازده کشور از جنوب جهانی با اقدامی هماهنگ، گام عملی برای پاسخ‌گویی حقوقی به اسرائیل برداشتند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این دوازده کشور در اقدامی کم‌سابقه به منظور پایان دادن به مصونیتی که اسرائیل سال‌ها در قبال کشتار‌ها و ویرانی‌های سازمان‌یافته در سرزمین‌های فلسطینی -به‌ویژه غزه- داشته است، تحریم‌هایی را علیه اسرائیل اعلام کردند.

به گزارش روز جمعه روزنامه فرانسوی «لوموند»، دوازده کشور یادشده که بیانیه پایانی کنفرانس گروه لاهه برای حمایت از فلسطین را امضا کردند، شامل بولیوی، کلمبیا، کوبا، اندونزی، عراق، لیبی، مالزی، نامیبیا، نیکاراگوئه، عمان، سنت وینسنت و گرنادین‌ها و آفریقای جنوبی هستند.

این کنفرانس به دعوت کلمبیا و آفریقای جنوبی برگزار شد و در آن نمایندگانی از ۳۰ کشور آسیایی، آمریکای لاتین و آفریقایی به‌علاوه پنج کشور اروپایی شامل ایرلند، اسپانیا، نروژ، اسلوونی و پرتغال حضور داشتند.

بر اساس گزارش لوموند، از مهم‌ترین اقدامات تحریمی که اعلام شد، می‌توان به توقف صادرات سلاح به اسرائیل و ممنوعیت عبور کشتی‌های حامل تسلیحات از بنادر این کشور‌ها اشاره کرد.

همچنین قرار است کلیه قرارداد‌های دولتی مورد بازبینی قرار گیرد تا از هرگونه حمایت مالی یا نهادی از اشغالگری اسرائیل جلوگیری شود.

کشور‌های امضاکننده همچنین متعهد شدند مسیر تحقیقات بین‌المللی درباره جنایات رخ‌داده در غزه را هموار کنند؛ جنایاتی که به گفته وزارت بهداشت فلسطین تا کنون بیش از ۵۸ هزار شهید بر جای گذاشته، از جمله ۱۸ هزار کودک و ۱۲ هزار و ۴۰۰ زن.

«فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل که در این نشست حضور داشت، این ابتکار را «نقطه عطفی در موضع‌گیری‌های جهانی» دانست و آن را «تلاشی برای شکستن بن‌بست حقوق بین‌الملل در برابر نقض‌های فاحش در فلسطین» توصیف کرد.

اگرچه پنج کشور اروپایی شرکت‌کننده هنوز حمایت رسمی خود را از این اقدامات اعلام نکرده‌اند، اما احتمال پیوستن آنها تا پیش از برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل در ۲۰ سپتامبر وجود دارد.

«گوستاوو پدرو» رئیس‌جمهور کلمبیا که در سال ۲۰۲۴ روابط کشورش با تل‌آویو را قطع کرد، در این کنفرانس گفت: «از طریق دادگاه‌ها، بنادر و نهاد‌های خود، می‌توانیم در برابر جهانی که منطق زور را بر قانون ترجیح می‌دهد، مقاومت کنیم.»

این اقدام حقوقی و سیاسی بر مبنای نظر مشورتی دیوان دادگستری بین‌المللی در ژوئیه ۲۰۲۴ صورت گرفته؛ نظری که اشغال سرزمین‌های فلسطینی از سوی اسرائیل را غیرقانونی دانسته و خواستار خروج فوری و توقف شهرک‌سازی‌ها شده است.

پیش از این، آفریقای جنوبی در دسامبر ۲۰۲۳ پرونده‌ای علیه اسرائیل در همین دادگاه مطرح کرده بود و آن را به نقض کنوانسیون منع نسل‌کشی متهم کرده بود.

در مقابل، این کنفرانس با واکنش تند واشنگتن روبه‌رو شد. وزارت خارجه آمریکا گروه لاهه را «ابزاری برای سیاسی‌سازی حقوق بین‌الملل» خواند و آن را متهم به «خدمت به دستورکار‌های ضدغربی» کرد و تأکید کرد که با تمام توان از اسرائیل و متحدانش حمایت خواهد کرد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۸
0
0
تو دنیای به این بزرگی فقط ۱۲ کشور؟ همه دنیا باید این جنایتکارها رو تحریم کنن
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->