آیت الله نعیم آبادی، عضو مجلس خبرگان رهبری درگذشت پزشکیان: تحمیل زور و فشار پذیرفتنی نیست پزشکیان به مناسبت سالگرد انقلاب ساندینیستی نیکاراگوا پیام تبریک صادر کرد تأکید آیت‌الله علم‌الهدی بر لزوم تداوم خط اخلاص شهید رئیسی و جایگاه راهبردی مؤسسه خراسان در جبهه فرهنگی انقلاب | مؤسسات انتشاراتی باید میدان را تصرف کنند، نه‌اینکه صرفاً کتاب بفروشند وزیر امور خارجه: آتش بس فعلی میان ایران و رژیم صهیونیستی شکننده است زینی وند: تقویم انتخابات در ستاد انتخابات کشور نهایی شد پزشکیان با رئیس و معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگران دیدار کرد همه چیز درباره ادامه مذاکرات احتمالی ایران با آمریکا | دیپلماسی در گرو منافع ملی حفاظت از اتحاد ملی، مأموریت اهل قلم و کلام نظامیان صهیونیست باز هم شکار القسام شدند + ویدئو پزشکیان موافقت‌نامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد واکنش ریاست معنوی دروزی‌ها در سوریه درباره آتش‌بس فراگیر پوشاندن صورت در کرانه باختری ممنوع شد ویدئو | اعترافات شخصی که عکس و لوکیشن بیمارستان فارابی کرمانشاه را برای هدف قرار دادن به عوامل رژیم اسرائیل ارسال کرده بود کمیسیون امنیت ملی درباره مکانیسم ماشه، ۳۱ تیرماه جلسه برگزار خواهد کرد پاکستان: آمریکا بزرگ‌ترین شریک تجاری ماست اولین واکنش آرژانتین به وحشی‌گری رژیم صهیونیستی در غزه! گفت‌وگوی تلفنی دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و ارمنستان درباره تحولات منطقه‌ای نارسایی مزمن وریدی که ترامپ به آن مبتلا شده چیست؟ ائتلاف بی‌سابقه ۱۲ کشور برای تحریم رژیم کودک‌کش اسرائیل معاون رئیس جمهور: ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در روستا‌ها ضروری است دستور دادستان در مورد نظارت بر بازار کالا‌های اساسی | افزایش قیمت برنج قابل قبول نیست رژیم صهیونیستی، متهم اصلی حملات پهپادی در عراق دولت جولانی اعلام آتش‌بس کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) صدور کیفرخواست برای مصطفی کواکبیان بابت اظهارات غیرمستند درباره کاترین شکدم عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تزریق منابع مالی علاج بازار بورس نیست عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: در اخراج اتباع افغانستانی، نمی‌توانیم هم‌زبانی و مناسبات فرهنگی‌مان را فراموش کنیم
سرخط خبرها

ائتلاف بی‌سابقه ۱۲ کشور برای تحریم رژیم کودک‌کش اسرائیل

  • کد خبر: ۳۴۵۹۸۱
  • ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۶
ائتلاف بی‌سابقه ۱۲ کشور برای تحریم رژیم کودک‌کش اسرائیل
درحالی‌که جامعه جهانی همچنان بر سر واکنش به جنگ غزه دچار انفعال است، دوازده کشور از جنوب جهانی با اقدامی هماهنگ، گام عملی برای پاسخ‌گویی حقوقی به اسرائیل برداشتند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این دوازده کشور در اقدامی کم‌سابقه به منظور پایان دادن به مصونیتی که اسرائیل سال‌ها در قبال کشتار‌ها و ویرانی‌های سازمان‌یافته در سرزمین‌های فلسطینی -به‌ویژه غزه- داشته است، تحریم‌هایی را علیه اسرائیل اعلام کردند.

به گزارش روز جمعه روزنامه فرانسوی «لوموند»، دوازده کشور یادشده که بیانیه پایانی کنفرانس گروه لاهه برای حمایت از فلسطین را امضا کردند، شامل بولیوی، کلمبیا، کوبا، اندونزی، عراق، لیبی، مالزی، نامیبیا، نیکاراگوئه، عمان، سنت وینسنت و گرنادین‌ها و آفریقای جنوبی هستند.

این کنفرانس به دعوت کلمبیا و آفریقای جنوبی برگزار شد و در آن نمایندگانی از ۳۰ کشور آسیایی، آمریکای لاتین و آفریقایی به‌علاوه پنج کشور اروپایی شامل ایرلند، اسپانیا، نروژ، اسلوونی و پرتغال حضور داشتند.

بر اساس گزارش لوموند، از مهم‌ترین اقدامات تحریمی که اعلام شد، می‌توان به توقف صادرات سلاح به اسرائیل و ممنوعیت عبور کشتی‌های حامل تسلیحات از بنادر این کشور‌ها اشاره کرد.

همچنین قرار است کلیه قرارداد‌های دولتی مورد بازبینی قرار گیرد تا از هرگونه حمایت مالی یا نهادی از اشغالگری اسرائیل جلوگیری شود.

کشور‌های امضاکننده همچنین متعهد شدند مسیر تحقیقات بین‌المللی درباره جنایات رخ‌داده در غزه را هموار کنند؛ جنایاتی که به گفته وزارت بهداشت فلسطین تا کنون بیش از ۵۸ هزار شهید بر جای گذاشته، از جمله ۱۸ هزار کودک و ۱۲ هزار و ۴۰۰ زن.

«فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل که در این نشست حضور داشت، این ابتکار را «نقطه عطفی در موضع‌گیری‌های جهانی» دانست و آن را «تلاشی برای شکستن بن‌بست حقوق بین‌الملل در برابر نقض‌های فاحش در فلسطین» توصیف کرد.

اگرچه پنج کشور اروپایی شرکت‌کننده هنوز حمایت رسمی خود را از این اقدامات اعلام نکرده‌اند، اما احتمال پیوستن آنها تا پیش از برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل در ۲۰ سپتامبر وجود دارد.

«گوستاوو پدرو» رئیس‌جمهور کلمبیا که در سال ۲۰۲۴ روابط کشورش با تل‌آویو را قطع کرد، در این کنفرانس گفت: «از طریق دادگاه‌ها، بنادر و نهاد‌های خود، می‌توانیم در برابر جهانی که منطق زور را بر قانون ترجیح می‌دهد، مقاومت کنیم.»

این اقدام حقوقی و سیاسی بر مبنای نظر مشورتی دیوان دادگستری بین‌المللی در ژوئیه ۲۰۲۴ صورت گرفته؛ نظری که اشغال سرزمین‌های فلسطینی از سوی اسرائیل را غیرقانونی دانسته و خواستار خروج فوری و توقف شهرک‌سازی‌ها شده است.

پیش از این، آفریقای جنوبی در دسامبر ۲۰۲۳ پرونده‌ای علیه اسرائیل در همین دادگاه مطرح کرده بود و آن را به نقض کنوانسیون منع نسل‌کشی متهم کرده بود.

در مقابل، این کنفرانس با واکنش تند واشنگتن روبه‌رو شد. وزارت خارجه آمریکا گروه لاهه را «ابزاری برای سیاسی‌سازی حقوق بین‌الملل» خواند و آن را متهم به «خدمت به دستورکار‌های ضدغربی» کرد و تأکید کرد که با تمام توان از اسرائیل و متحدانش حمایت خواهد کرد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->