قوه قضاییه: پروژه‌های رمزارزی «بم‌چین» و «بنیادبم» کلاهبرداری است فرصت اعتراض به آرای حل اختلاف مالیاتی تا ۷ مرداد ۱۴۰۴ فراهم شد ثبات قیمت نفت در محدوده هر بشکه ۷۰ دلار برق در مشهد هر روز قطع می‌شود! + فیلم بنویسیم سیب، بخوانیم موز ریزش قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۹ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | افت ۱۲ میلیونی «ری‌را» قیمت لبنیات خودسرانه افزایش یافت | بلاتکلیفی در بازار لبنیات ادامه دارد افت قیمت دینار عراق در بازار آزاد و افزایش نرخ رسمی (۲۹ تیر ۱۴۰۴) + جدول چرا قیمت دلار و سکه در بازار امروز (۲۹ تیر ۱۴۰۴) ریزش کرد؟ خاموشی‌ها در مشهد ۴ تا ۶ روز در هفته | جدول جدید خاموشی برق در مشهد اعلام شد + آدرس سایت بازار بی سکان، معیشت بی قرار خروج سهام‌داران حقیقی باوجود سبزپوشی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۹ تیر ۱۴۰۴) پیش‌فروش بلیت اتوبوس اربعین ۱۴۰۴ تا چه زمانی ادامه دارد؟ اسامی ادارات پرمصرف شهر تهران اعلام می‌شود علت تغییر برنامه قطعی برق در مشهد چیست؟ | از فردا (۳۰ تیر ۱۴۰۴) جدول جدید خاموشی‌ها اعلام می‌شود ضرب‌الاجل ۲ماهه وزارت راه به ایستگاه‌ها و قطار‌ها برای ارائه خدمات به معلولان والی هرات: خط آهن خواف-هرات در سال جاری افتتاح می‌شود | امارت اسلامی افغانستان کشت و تجارت تریاک را به صفر رسانده است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | تداوم نوسان دلار در کانال ۸۷ هزار تومان رئیس اتاق تجارت هرات در مشهد: هرات آمادگی میزبانی از سرمایه‌گذاران ایرانی را دارد تصویب تجهیز و حفر ۱۰۰ حلقه چاه برای تأمین فوری آب مشهد ریزش قیمت طلا به کمتر از مرز ۷ میلیون تومان در مشهد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) فروش فوری محصول سایپا در راستای حمایت از مشاغل از صبح امروز (۲۹ تیر ۱۴۰۴) هزینه نجومی ساخت مسکن در تهران | متری ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان ناقابل! سبد معیشت کارگری در مرز ۵۰ میلیون تومان | دستمزد روزانه کارگران پول یک کیلو برنج است رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی: خط ریلی بین روزنک و شمتیغ می‌تواند اقتصاد افغانستان را از طریق ایران به اروپا و فراتر وصل کند مشاغل سخت و زیان‌آور بازنگری می‌شود + جزئیات صعود بیشتر بیت‌کوین با تضعیف دلار (۲۹ تیر ۱۴۰۴) هشدار جدی به پرمصرف‌های برق | اعمال محدودیت در انتظار مشترکان پرمصرف‌
سرخط خبرها

کاهش ۲۵درصدی تأمین ارز واردات از ابتدای سال ۱۴۰۴

  • کد خبر: ۳۴۶۰۶۴
  • ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۹
کاهش ۲۵درصدی تأمین ارز واردات از ابتدای سال ۱۴۰۴
تأمین ارز واردات کشور از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا پایان تیرماه، به ۱۵.۳ میلیارد دلار رسید؛ رقمی که نسبت‌به مدت مشابه سال گذشته، کاهش حدود ۲۵ درصد را نشان می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از بانک مرکزی، مجموع ارز تأمین‌شده برای واردات کشور از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا تیرماه به حدود ۱۵.۳ میلیارد دلار رسیده است؛ این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته (تیرماه ۱۴۰۳)، میزان ارز تأمین‌شده بیش از ۱۹.۹ میلیارد دلار بوده است.

این آمار نشان می‌دهد که تأمین ارز وارداتی کشور طی یک‌سال گذشته با کاهشی در حدود ۴.۶ میلیارد دلار مواجه بوده که معادل نزدیک به ۲۵ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

بر اساس گزارش رسمی بانک مرکزی، در چهارماهه نخست ۱۴۰۴ مجموع تأمین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، دارو، کالا‌های تجاری و خدمات به رقم ۱۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است، در مقابل، طی بازه مشابه سال ۱۴۰۳ این رقم ۱۹ میلیارد و ۹۷۵ میلیون دلار ثبت شده بود.

این کاهش عمدتاً در تأمین ارز کالا‌های تجاری و بازرگانی و واردات در مقابل صادرات مشهود است. تأمین ارز برای واردات کالا‌های اساسی و دارو نیز از ۴.۷۷۱ میلیون دلار در ۱۴۰۳ به ۴.۳۸۹ میلیون دلار در ۱۴۰۴ کاهش یافته است.

هشدار درباره پیامد‌های کاهش تخصیص ارز

کاهش ۲۵ درصدی در تأمین ارز واردات طی چهارماهه نخست سال ۱۴۰۴ در حالی رخ داده است که اقتصاد ایران همچنان به‌شدت وابسته به واردات مواد اولیه، کالا‌های واسطه‌ای، تجهیزات صنعتی، و اقلام دارویی است. به‌گفته کارشناسان، افت محسوس در تأمین ارز می‌تواند پیامد‌های چندلایه و نگران‌کننده‌ای برای اقتصاد کشور به‌همراه داشته باشد.

افزایش فشار بر تولیدکنندگان، یکی از نخستین نتایج این کاهش خواهد بود. بسیاری از واحد‌های صنعتی و تولیدی که وابسته به واردات مواد اولیه یا ماشین‌آلات خاص هستند، در صورت استمرار این روند، با کاهش ظرفیت تولید، افزایش هزینه‌ها و نهایتاً رشد قیمت تمام‌شده محصولات مواجه خواهند شد.

از سوی دیگر، بازار کالا‌های اساسی و دارو نیز از این روند متأثر خواهد شد. در حالی که بانک مرکزی اعلام کرده است بیش از ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای واردات دارو و کالا‌های اساسی تخصیص داده است، این رقم در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است و ممکن است در ماه‌های آینده موجب افزایش قیمت دارو، کمبود برخی اقلام دارویی و فشار مضاعف بر خانوار‌ها شود.

برخی تحلیلگران اقتصادی نیز هشدار داده‌اند که کاهش ارز تخصیصی به واردات خدمات و تجهیزات می‌تواند در بلندمدت کیفیت زیرساخت‌های خدماتی کشور را تضعیف و روند نوسازی تجهیزات صنعتی و درمانی را با تأخیر مواجه کند.

در مجموع، ادامه روند کاهشی در تأمین ارز، می‌تواند منجر به افزایش تورم وارداتی، تضعیف رشد اقتصادی، و کاهش رفاه عمومی شود. کارشناسان پیشنهاد می‌کنند در شرایط کنونی، دولت و بانک مرکزی با دقت بیشتری منابع ارزی موجود را مدیریت کنند و اولویت‌بندی دقیق‌تری در تخصیص ارز به گروه‌های هدف انجام دهند تا از بروز بحران‌های احتمالی در نیمه دوم سال جلوگیری شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->