ایلان ماسک اپلیکیشن هوش مصنوعی Baby Grok را برای کودکان عرضه می‌کند فرآیند تأسیس «خانه کوانتوم ایران» در پژوهشگاه ارتباطات آغاز شد خیانت جنجالی مدیرعامل Astronomer در کنسرت کلدپلی | اندی بایرون مجبور به استعفا شد آمادگی اروپا برای اجرای سختگیرانه‌ترین مقررات تاریخ هوش مصنوعی چرا ایلان ماسک دوران کنونی را بیگ‌بنگ هوش مصنوعی می‌داند؟ آیا شیمی‌درمانی می‌تواند به بازگشت و متاستاز سرطان منجر شود؟ + پاسخ دانشمندان گلکسی F36 5G معرفی شد + مشخصات و قیمت جزئیاتی جدید از مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره کسب‌وکار‌های اینترنتی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم!
سرخط خبرها

آیا شیمی‌درمانی می‌تواند به بازگشت و متاستاز سرطان منجر شود؟ + پاسخ دانشمندان

  • کد خبر: ۳۴۶۰۷۴
  • ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۴
آیا شیمی‌درمانی می‌تواند به بازگشت و متاستاز سرطان منجر شود؟ + پاسخ دانشمندان
دانشمندان چینی در پژوهشی جدید شواهدی را ارائه کرده‌اند که نشان می‌دهد شیمی‌درمانی — یکی از اصلی‌ترین ابزار‌های مبارزه با سرطان — می‌تواند به‌طوری متناقض باعث «بیداری» سلول‌های سرطانی خفته و گسترش بیماری (متاستاز) به سایر اندام‌ها شود. البته این پژوهش راهکار‌های جدیدی را نیز برای جلوگیری از این فرایند خطرناک پیشنهاد می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکی از بزرگترین مسائل در درمان سرطان، بازگشت بیماری یا متاستاز (گسترش به سایر اندام‌ها) پس از یک دوره درمان موفقیت‌آمیز است. دانشمندان مدت‌هاست که به وجود سلول‌های سرطانی خفته (DTCs) که می‌توانند برای سال‌ها به صورت خاموش در اندام‌های مختلف باقی بمانند، مشکوک بودند. اما اینکه چه عاملی این سلول‌های خاموش را دوباره فعال می‌کند، یک سؤال بزرگ بود.

به گزارش SCMP، محققان انستیتو تغذیه و سلامت شانگهای با استفاده از یک سیستم ردیابی پیشرفته به نام «DormTracer» نشان دادند که دارو‌های شیمی‌درمانی رایج مانند دوکسوروبیسین و سیس‌پلاتین می‌توانند به عنوان یک ماشه خارجی عمل و این سلول‌های خفته را بیدار کنند.

اما این فرایند چگونه رخ می‌دهد؟ این دارو‌ها یک زنجیره بیولوژیکی پیچیده را ایجاد می‌کنند:

شیمی‌درمانی باعث ایجاد پیری در سلول‌های سالم اطراف تومور، به ویژه فیبروبلاست‌ها می‌شود.

این سلول‌های پیرشده، شروع به ترشح پروتئین‌های خاصی می‌کنند که یک محیط التهابی ایجاد می‌کند.

این پروتئین‌ها باعث می‌شوند نوتروفیل‌ها (نوعی از گلبول‌های سفید) ساختار‌هایی توری‌مانند به نام «تله‌های خارج سلولی نوتروفیلی» (NETs) را تشکیل دهند.

در نهایت، این تله‌ها با تغییر در ساختار ماتریکس خارج سلولی، محیط مناسب را برای بیدار شدن، تکثیر و متاستاز سلول‌های سرطانی خفته فراهم می‌کنند.

نکته قابل توجه دیگر این است که محققان راهکاری بالقوه برای جلوگیری از این اثر مضر شیمی‌درمانی ارائه کرده‌اند. محققان دریافتند که با ترکیب شیمی‌درمانی با دسته‌ای از دارو‌ها به نام «سنولیتیک‌ها» (Senolytics) که سلول‌های پیرشده را از بین می‌برند، می‌توان این چرخه معیوب را متوقف کرد.

در آزمایش بر روی موش‌ها، ترکیب داروی شیمی‌درمانی دوکسوروبیسین با دو داروی سنولیتیک به نام‌های داساتینیب (Dasatinib) و کوئرستین (Quercetin) توانست به‌طور مؤثری از بیدارشدن سلول‌های خفته و متاستاز پس از درمان جلوگیری کند. همچنین یک کارآزمایی بالینی براساس این یافته‌ها، هم‌اکنون بر روی بیماران مبتلا به سرطان سینه درحال انجام است.

یافته‌های این پژوهش در ژورنال Cancer Cell منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->