زندان، پایان بازی سارقان خشن گیم نت‌ها کشف ۱۶ میلیون لیتر سوخت قاچاق از کارت‌های مهاجر (۲۹ تیر ۱۴۰۴) نحوه صحیح برخورد با کودکان و نوجوانان در دوران پساجنگ | آیا آگاهی‌بخشی سیاسی به کودک ضرورت دارد؟ واریز حقوق تیرماه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری‌بگیران آغاز شد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | بازنشستگان حساب خود را چک کنند بیمارستان ام البنین، قطب سلامت مادران و نوزادان در شرق کشور، ICU ندارد بازنشستگان برای هزینه‌های روزمره خود به دنبال وام و تسهیلات بانکی هستند تأمین‌اجتماعی برای ایفای تعهدات خود به بازنشستگان و کارگران، باید منابع حق‌بیمه را به‌موقع دریافت کند آیا ارتقای درجه شغلی بر حقوق و مستمری بازنشستگی کارگران تأمین‌اجتماعی تاثیر دارد؟ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در انتظار واریز حقوق و مستمری (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | معوقات حقوق فروردین چه زمانی واریز می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر هوای خنک نباشند شیوه‌نامه جهش تحصیلی ۱۴۰۴ ابلاغ شد واریز هزار و ۶۸ میلیارد ریال به حساب اعضای صندوق فرهنگیان در ۳ ماه اول سال ۱۴۰۴ نرخ کاذب بلیت هواپیما، چالش جدی برای زائران اربعین مرمت کاخ اردشیر بابکان آغاز شد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) چه تغییراتی در روش ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در مدارس رخ داده است؟ (۲۹ تیر ۱۴۰۴) تخصیص ۷۰ درصدی اعتبارات آموزش و پرورش به مدارس شبانه‌روزی وضعیت کمبود معلم‌ در سال ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ چطور خواهد بود؟ افزایش ۵ درصدی ثبت‌نام کلاس هفتمی‌ها در سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ شهریه مهدکودک‌ها در مرداد ۱۴۰۴ اعلام خواهد شد | لزوم حمایت از دهک‌های کم‌درآمد نماینده ایران ایر در پاکستان: پرواز مشهد-کویته و بالعکس به زودی راه‌اندازی می‌شود + فیلم امحای بیش از ۱۰۰۰ دستگاه ماینر غیرمجاز در مشهد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) + فیلم کشف لاشه یک فُک خزری در سواحل شهرستان نور | شمار تلفات فک‌ها در مازندران به حدود ۴۰ قلاده رسید فوت ۳۲ نفر از حجاج ایرانی در حج ۱۴۰۴ افزایش اختلالات گوارشی در فصل تابستان چرا سالمندان تشنگی را حس نمی‌کنند؟ بهره‌برداری قطار تهران - آنکارا و تهران - هرات تا چند ماه آینده (۲۹ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ شکارچی غیرمجاز در خراسان جنوبی پلیس فتا ادعای لورفتن سؤالات آزمون سمپاد را رد کرد ساخت بیش از ۷ هزار مدرسه در راستای تحقق عدالت آموزشی در سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

نشانه‌های گرمازدگی کدام‌اند؟

  • کد خبر: ۳۴۶۱۵۴
  • ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۴
نشانه‌های گرمازدگی کدام‌اند؟
متخصص طب اورژانس و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، علائمی همچون بی‌قراری، سردرد، ضعف و عدم توانایی انجام کار را از نشانه‌های گرمازدگی برشمرد و گفت: در روز‌های گرم، نوشیدن مایعات به میزان کافی و پوشیدن لباس مناسب (که تنگ یا از الیاف مصنوعی نباشد) برای تنظیم بهتر دمای بدن و جلوگیری از گرمازدگی توصیه می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حمیدرضا ریحانی، اظهار کرد: درجه حرارت بدن در حالت طبیعی حدود ۳۷ درجه است و برای کنترل این دما در فصل زمستان، لباس گرم و در تابستان با خوردن نوشیدنی خنک و لباس خنک می‌توان دمای بدن را در حالت طبیعی نگه داشت، اما گرما زدگی زمانی اتفاق می‌افتد که گرمای محیط بیش از توان بدن برای ثبات نگه داشتن دمای بدن باشد.

وی افزود: افراد سالمند و کودکان اغلب ممکن است توانایی مقابله با گرما را نداشته باشند و در هوای گرم تعریق بدن آنها افزایش یابد که همین امر سبب کاهش املاح بدن و عوارض ناشی از آن از جمله افت فشار خون، سرگیجه و بی حالی خواهد شد. 

دکتر ریحانی، علائمی همچون کلافگی، بی قراری، سردرد، ضعف و عدم توانایی انجام کار را از نشانه‌های گرمازدگی برشمرد و گفت: ورم بدن در اندام تحتانی، عرق سوز شدن، گرفتگی عضلات برای افراد گرما زده به خصوص در زائران پیاده اربعین مشاهده می‌شود و از همین رو اتخاذ تدابیر پیشگیرنده از این علائم مهم و مورد تاکید است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، عدم تعادل، کاهش هشیاری و تشنج را از آخرین نشانه‌های گرمازدگی عنوان و خاطرنشان کرد: یکی از اصلی‌ترین علل گرمازدگی، فعالیت بدنی شدید در شرایط آب‌وهوایی گرم است؛ فعالیت‌هایی مانند ورزش، کار بدنی سنگین یا دویدن در هوای گرم که می‌تواند دمای بدن را به‌سرعت افزایش دهد و اگر خنک‌سازی از طریق تعریق و افزایش جریان خون به سطح پوست به‌اندازه کافی انجام نشود، خطر گرمازدگی بالا می‌رود، در همین ارتباط باید توجه داشت که کشاورزان، کارگران صنعتی و ورزشکاران بیش از سایرین در معرض گرمازدگی هستند.

دکتر ریحانی تاکید کرد: افرادی که در مناطق گرمسیر و مرطوب زندگی می‌کنند و دسترسی به تهویه مناسب ندارند، بیشتر در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند و لذا نوشیدن مایعات کافی برای تنظیم دمای بدن و جلوگیری از گرمازدگی در این مناطق و به خصوص در بین سالمندان و کودکان اهمیت دارد.

متخصص طب اورژانس همچنین با بیان اینکه پوشیدن لباس‌های سنگین، تنگ یا ساخته شده از مواد که اجازه تبخیر عرق را نمی‌دهند، می‌تواند منجر به افزایش دمای بدن و گرمازدگی شود و بالعکس لباس‌های مناسب و خنک می‌توانند به بدن کمک کنند تا دمای خود را به طور مؤثرتری تنظیم کند.

وی استفاده از لباس‌های نامناسب در افراد دچار مشکلات قلبی و عروقی را با خطرات بیشتری توأم دانست و گفت: این افراد ممکن است نتوانند به طور مؤثر جریان خون خود را تنظیم کنند و در نتیجه، در معرض خطر بالای گرمازدگی قرار دارند، همچنین افراد مبتلا به دیابت ممکن است در تنظیم دمای بدن مشکل داشته باشند.

 دکتر ریحانی خاطرنشان کرد: برخی از دارو‌ها و مواد مخدر هم می‌توانند توانایی بدن برای خنک‌شدن را کاهش دهند و خطر گرمازدگی را افزایش دهند که از جمله این دارو‌ها می‌تواند دارو‌های مدر، ضد افسردگی باشد. همچنین مصرف مواد مخدر و الکل می‌تواند توانایی بدن برای درک و پاسخ به افزایش دما را کاهش دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->