به گزارش شهرآرانیوز؛ سالها است که تهدیدات محیط پیرامونی جمهوری اسلامی ایران به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پیچیدهتر شده است. جنگ تحمیلی ۸ ساله، تشکیل گروهکهای تروریستی به ویژه داعش، ورود و حضور ناوهای آمریکایی در خلیج فارس، ایجاد پایگاههای نظامی مختلف استکبار جهانی در کشورهای منطقه و تحریمهای ناجوانمردانه به بهانههای بی منطق ساخت سلاح هستهای آن هم از طرف کشورهایی که دارای کلاهکهای اتمی هستند، همه و همه تهدیداتیاند که هدف آنها درگیرسازی جمهوری اسلامی با تحولات منطقهای است.
از طرف دیگر سالها است که قدرتهای بیگانه برای این که در منطقه حضور داشته باشند کشوری جعلی به نام اسراییل را در خاورمیانه بوجود آوردند که از طریق آن بیش از ۷۰ سال است که منطقه را ناامن کردهاند و هر بار در یک گوشه از این منطقه جنگی ساختگی به بهانههای مختلف ایجاد میکنند تا بتوانند به اهداف خود از جمله فروش سلاحهای مرگبار، غارت ثروت و منابع انرژی آن کشورها، همچنین ضعیف کردن و تحت سلطه درآوردن آنها برسند که باید گفت این موارد بخشی از اهداف آنها است.
اگر کشوری جلوی آنها قد علم کند با زورگویی و قلدری ابتدا با تحریمها و قطعنامههای ظالمانه و بعد با تهاجم نظامی روبهرو میشود. همانطور که در طول ۴۷ سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی و سپس با رهبری حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب میگذرد، جمهوری اسلامی ایران که خواسته است روی پای خود بایستد و از وابستگیها به دور باشد بارها و بارها از طرف دشمنان با توطئههای مختلف مورد تهاجم قرار گرفته که با هوشیاری مردم و مسوولین این توطئهها خنثی شده و پروژههای آنها با شکست روبهرو شده است.
نمونه دیگری که آخری هم نیست، جنگ ۱۲ روزهای بود که رژیم منحوس و کودکش صهیونیستی با حمایتهای شیطان بزرگ آمریکا بر علیه کشورما شروع کرد و ناجوانمردانه فرماندهان و دانشمندان هستهای کشورمان را ترور کرد و در کنار آن مردم بی گناه ما را مورد هدف بمبهای خود قرار داد فکر میکردند که با این کارها میتوانند به اهداف شوم خود که براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران بود برسند که البته با همبستگی و انسجام داخلی مردم و رهبری و هدایتهای هوشمندانه فرماندهی کل قوا حضرت آیت الله خامنهای و پاسخ کوبنده نیروهای مسلح به دشمن متجاوز، آنها را وادار به عقب نشینی و درخواست آتش بس کرد که این درخواست در واقع پیروزی ملت ایران در برابر دشمنان را رقم زد.
این تهاجم ناجوانمردانه و این پاسخ قاطع نشان داد که امروز ما بیشتر از هر زمان دیگری نیازمند ارتشی قدرتمند با سلاحهای به روز دنیا هستیم و این نیازمند توجه دولتمردان ما به بحث تقویت بنیه دفاعی کشور است. امروز اگر ما موشک و پهپادها را نداشتیم شاید سرنوشت جنگ طوری دیگری رقم خورده بود.
امیر دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش در ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در ششمین همایش سراسری تربیت و آموزش ارتش جمهوری اسلامی درباره مساله آموزش و تجهیزات به روز تاکید کرد و گفت: بیش از ۸۰ درصد تجهیزات نظامی مورد نیاز را خودمان تأمین میکنیم، اما باید با نوسازی و بهسازی تجهیزات خودمان را برای آینده آماده کنیم و روند آموزش، محتوای آن و تجهیزات جدید را تغییر دهیم.
وی گفت: ما از تجربیات دفاع مقدس بهره میبریم، اما نمیتوانیم برنامهها و تاکتیکهای دفاع مقدس را بهطور کامل در آینده به کار ببریم. باید تفکر و آموزش جدید داشته باشیم و تلاش کنیم تا نیروی انسانی مورد نیازمان را تأمین کنیم. این وظیفه بزرگی است که امروز بر عهده کسانی است که در سمتهای فرماندهی و مدیریت، و همچنین استادان و مربیان در مراکز آموزشی هستند.
باید گفت این سخنان ارشد نظامی کشورمان بر اهمیت مساله آموزش و داشتن سلاحهای روز دنیا تاکید دارد چرا که امروز شرایط جنگ با دوران دفاع مقدس تغییر کرده است، البته مسعود پزشکیان رئیسجمهور و همچنین دولتمردان دولت چهاردهم به این مهم توجه ویژه دارند. به طوری که رئیس جمهور در آبان ۱۴۰۳ در تشریح جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که با توجه به شرایط منطقه در قانون بودجه اطمینان حاصل شده که تقویت بنیه دفاعی یکی از اولویتهای اصلی دولت باشد.
ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که این کمیسیون روز یکشنبه ۲۲ تیرماه کلیات طرحی با عنوان «تقویت بنیه نیروهای مسلح در مقابله همه جانبه با جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی» را با حضور مسئولانی از وزارت دفاع، ستاد کل نیروهای مسلح، ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به تصویب رساندیم که برای بررسی بیشتر به کمیته دفاعی کمیسیون ارجاع داده شده است.
رضایی درباره جزئیات این طرح که به امضای ۱۲۰ نماینده مجلس رسیده است، گفت: کلیات این طرح با یک ماده واحده و سه بند به تصویب رسید و احتمال اعمال تغییراتی در آن وجود دارد. در این طرح سازمان برنامه بودجه و وزارت نفت مکلف شدهاند که ۱۰۰ درصد بودجه دفاعی سال ۱۴۰۴ مربوط به تقویت بنیه دفاعی نیروهای مسلح و همچنین باقیمانده بودجه تامین نشده سال ۱۴۰۳ مربوط به طرحهای ویژه دفاعی را پرداخت کنند.
امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشورمان درباره این طرح با اشاره به اهمیت حفظ و ارتقای توان دفاعی کشور تاکید کرد حوزه دفاعی تحت هر شرایطی نباید تضعیف شود و یا تحتالشعاع مسائل سیاسی قرار گیرد.
در ادامه سالار ولایتمدار رئیس کمیته دفاعی کمیسیون امنیت ملی مجلس ضمن ضرورت تقویت بنیه دفاعی کشور گفت: قول میدهیم که در مجلس با پیگیری طرح تقویت بنیه و توان دفاعی، تمام توانمان را به کار ببندیم تا این نیروها تقویت شوند.
رئیس کمیته دفاعی کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان این که طرح تقویت بنیه دفاعی کشور از گذشته در دستور کار مجلس بوده است، گفت: بر اساس این طرح، در بعد زیرساختی برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تعریف شده است که به مرور سالانه بودجهای برای آن تخصیص داده میشود. به عنوان مثال در حوزه پدافند، مردم به خوبی درک کردهاند که باید به صورت علمی، تخصصی و با استفاده از آخرین فناوریهای جهانی تقویت شویم. این موضوع هزینهبر است و هم باید تولیدات داخلی را توسعه دهیم و هم اینکه از فناوریهای روز دنیا بهره ببریم.
ولایت مدار افزود: از جمله مواردی که در این طرح به آن توجه شده، تقویت نیروی هوایی و سازمان پدافند غیرعامل است، پیشتر ضعفهایی در این زمینه داشتیم که این ضعفها در این طرح در حال برطرف شدن است. تقویت بخشهای مختلف نیروهای مسلح، نیروهای امنیتی و همه کسانی که در خط مقدم هستند مد نظر است. همچنین در این راستا باید سیستم پدافند و توانمندی موشکی هماهنگ با هم تقویت شود.
بهنام سعیدی دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مورد طرح تقویت بنیه دفاعی اظهار داشت: حمایت از نیروهای مسلح چه در حوزه تجهیزاتی، چه حوزه لجستیک و چه در حوزه روحی و روانی بسیار اهمیت دارد و ما باید همه جنبههایی که امکان تقویت نیروهای مسلح ما را دارد در دستور کار قرار دهیم و این یک اصل است.
نماینده جیرفت افزود: با توجه به این که امنیت کشور مهمترین مولفهای است که امروز باید به آن توجه شود، کمیسیون امنیت ملی مجلس بررسی این طرح را در دستور کار قرار داده است، ما معتقدیم نیروهای مسلح ما خصوصا در موضوع پدافند هوایی باید تقویت شوند تا دیگر دشمن توان حمله به ایران را نداشته باشد.
البته باید به این نکته هم تاکید کرد که ضمن تقویت بنیه دفاعی کشور، نباید از تقویت بنیه دیپلماسی کشورغافل شد چرا که میدان «دیپلماسی» همراه و مکمل «میدان رزم» است و هر دو به یک اندازه در کنار هم باید تقویت شوند تا بتوان پیروز میدان بود.
همچنین باید به این نکته هم توجه داشت که ما سالها با تهدیدات نظامی از سوی آمریکا و اسراییل روبهرو بودهایم و بارها در مذاکرات با آمریکاییها و کشورهای اروپایی آنها با گزینه نظامی روی میز است ما را تهدید کردهاند لذا این که باید بنیه دفاعی را تقویت کنیم موضوع جدیدی نیست و باید از قبل به این موضوع و افزایش بودجه در این زمینه توجه میشده است، اما به نظر میرسد بنا به دلایل مختلف کمی شاید در این زمینه آن طور که باید توجه نشده است.
اما در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی بر علیه ما اگر چه خسارتهایی وارد کرد که شاید بعضی از آنها جبران ناپذیر باشد، اما موجب همبستگی و انسجام بین آحاد جامعه شد که نیازمند حفظ این انسجام و همبستگی هستیم. از طرف دیگر ضرورت تقویت بنیه دفاعی و دیپلماسی بیش از پیش حس شد، چرا که اگر قدرت موشکهای ما نبود، قدرت چانه جزنی وزارت خارجه نبود شاید امروز سرنوشت کشور طور دیگری بود. شاید زمانی کسانی عنوان میکردند که ارتش، سلاح و موشک برای چه میخواهیم، اما امروز همه به داشتن ارتش قوی و سلاحهای پیشرفته و موشک اذعان دارند.
چرا که امروز قدرت دفاعی است که میتواند موجب آسایش، امنیت، توسعه اقتصادی و سرمایه گذاریهای مختلف در همه بخشها شود و از طرف دیگر کشوری فکرهای دیگری نکند و همچنین با داشتن توان دفاعی جزو کشورهای تاثیرگذار منطقه و دنیا به حساب میآیی بنابراین باید به این شعر معروف میرزا علی اکبر آزادی اشاره کرد که گفت: برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی / که در نظام طبیعت ضعیف پامال است.
منبع: ایرنا