ویدئو| آتش‌سوزی گسترده در کارگاه فرآورده‌های نفتی شرق اصفهان اجتماع کودکان مشهدی علیه ظلم | پرواز موشک‌های کاغذی در پارک ملت (۳۰ تیر ۱۴۰۴) +فیلم هزینه سفر به باکو در سال 1404 چقدر است؟ مراکز آموزشی و مدارس در آذربایجان غربی به مدت یک هفته غیرحضوری شد فایده طرح کاشت یک میلیارد درخت چیست؟ آخرین جزئیات از نحوه برگزاری امتحانات ترم بهمن و تابستان دانشگاه‌های آزاد اسلامی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش‌سوزی در جنگل ابر | عملیات مهار آتش در جریان است (۳۰ تیر ۱۴۰۴) هیچ محدودیتی برای حمل و نقل زائران عتبات عالیات وجود ندارد فعالیت ۱۷ هزار کارگاه زیر پوشش تامین‌اجتماعی در غرب خراسان رضوی واریز حقوق بازنشستگان لشکری آغاز شد (۳۰ تیرماه ۱۴۰۴) سهم ۴۷ درصدی موتورسواران در تصادفات منجر به فوت بزرگ‌راه‌های پایتخت کارت ورود به جلسه سی‌امین المپیاد دانشجویی کشور منتشر شد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) پایان جعل مأموریت | باند کلاهبرداران دولتی‌نما دستگیر شدند آغاز فرآیند مرمت یکی از گنبد‌های مسجد جامع اصفهان (۳۰ تیر ۱۴۰۴) دریاچه ارومیه تا آخر تابستان کاملاً خشک می‌شود (۳۰ تیر ۱۴۰۴) اجرای طرح ملی سنجش سلامت پایه ششمی‌ها احیای صنعت گردشگری کشور در دوران پساجنگ با محوریت صلح، فرهنگ و زیارت افشای سوالات سمپاد، عدالت آموزشی را زیر سوال برد | برخورد جدی مجلس با متخلفان ضروری است بازگشت دوباره کرونا به صدر بیماری‌های تنفسی کشور جنگ ۱۲ روزه چه آسیبی به صنایع دستی کشور زد؟ تبلیغ دارو در فضای مجازی ممنوع است مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان: تولید آب در خراسان رضوی ۳.۵ میلیون مترمکعب افزایش یافته است بدهی سربه‌فلک‌کشیده‌ دولت به تأمین‌اجتماعی | ۶۰ درصد بازنشستگان، نصف سبد معیشت درآمد دارند اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۳۰ تیر ۱۴۰۴) نمون‌برگ هدایت تحصیلی دانش‌آموزان قبولی در خرداد صادر شد + جزئیات بر پروژه مهر و ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس نظارت می‌شود | نظرسنجی از والدین درمورد فرآیند ثبت‌نام‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۳۰ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا ابتدای هفته آینده پرداخت معوقات فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی مطالبه جدی بازنشستگان است
سرخط خبرها

آلودگی هوا چگونه بیماری‌های تنفسی را تشدید می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۴۶۴۳۲
  • ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۷
آلودگی هوا چگونه بیماری‌های تنفسی را تشدید می‌کند؟
فق تخصص ریه گفت: آلودگی اثر مخربی بر سلامت شهروندان، به ویژه بیماران تنفسی دارد و از عوامل اصلی تشدید علائم تنفسی در بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند آسم و برونشیت است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مریم حدادزاده شوشتری اظهار کرد: برخی از این بیماری‌ها در دسته بیماری‌های شغلی قرار دارند که بسته به نوع و شدت آلاینده‌های موجود در محیط کار (محیط‌های بسته و محیط‌های باز)، بروز می‌کنند.

بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز وی افزود: آلاینده‌های محیط بیرون شامل آلاینده‌های شیمیایی، بیولوژیک، گرد و خاک و موارد مشابه، هم باعث ایجاد بیماری‌های مختلف ریوی می‌شوند و هم علائم بیماری‌هایی مانند آسم را تشدید می‌کنند.

 این فوق تخصص ریه در خصوص علائم بیماران تنفسی که در هوای آلوده تشدید می‌یابند، توضیح داد: در بیماری آسم، بیمار ممکن است دچار حمله آسمی، تنگی نفس، خس‌خس سینه یا احساس فشار بر قفسه سینه شود. بنابراین، سرفه، خس‌خس سینه و تنگی نفس سه علامت شایع بیماری آسم هستند که معمولاً در مواجهه با عوامل محیطی و زمینه‌ای شدت می‌گیرند.

حدادزاده شوشتری ادامه داد: علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، گرفتگی بینی یا صاف کردن گلو، از جمله علائم شایع برای آلرژی‌های فصلی هستند و آلودگی هوا این علائم را تشدید می‌کند، بنابراین اگر این حساسیت‌های ساده کنترل و درمان نشوند، ممکن است در آینده به بیماری آسم منجر شوند. در بیماران مبتلا به آسم نیز عدم کنترل آلرژی می‌تواند باعث بروز حملات آسم شود.

وی با اشاره به بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) افزود: برخلاف تصور رایج که این بیماری تنها در افراد سیگاری دیده می‌شود، آلودگی‌های محیط زندگی نیز می‌توانند در بروز آن نقش داشته باشند. COPD معمولا پس از مواجهه طولانی مدت با آلاینده‌ها ایجاد می‌شود و علائم مزمن در فرد ایجاد می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در بیماران COPD، علائم تنفسی تقریبا در بیشتر روز‌ها وجود دارد و آلودگی هوا یا عفونت‌های ویروسی، این علائم مزمن را تشدید می‌کنند. در صورت تشدید علائم نیز مراجعه به پزشک برای کنترل وضعیت ضروری است، زیرا پیگیری نکردن آن ممکن است منجر به بستری شدن بیمار در بیمارستان شود.

حدادزاده شوشتری تاکید کرد: اگر بیماران تنفسی دچار هر یک از این علائم، به خصوص تنگی نفس و خس‌خس سینه شوند، باید آن را جدی بگیرند و به پزشک مراجعه کنند. در برخی موارد، اقدامات اولیه در منزل کافی است، اما در صورت بهبود نیافتن علائم، مراجعه به مراکز درمانی و اورژانس ضرورت دارد.

این فوق تخصص ریه، همچنین با اشاره به مضرات جبران‌ناپذیر استعمال دخانیات گفت: استعمال دخانیات به تدریج آسیب‌های غیرقابل بازگشتی بر ریه‌ها دارد و تنها می‌توان اقداماتی برای جلوگیری از تشدید حملات بیماری انجام داد. بیماری‌هایی مانند آنفیزم و برونشیت مزمن که منجر به سرفه طولانی مدت می‌شوند، از عوارض سیگار هستند. سرطان ریه نیز که یکی از جدی‌ترین عوارض دخانیات است، بیشتر در مراحل پیشرفته تشخیص داده می‌شود.

وی افزود: همچنین، افرادی که دارای بیماری‌های آلرژیک و آسم هستند، با قرار گرفتن در معرض دود سیگار ممکن است دچار مشکل شوند. مواجهه والدین با دود سیگار در دوران جنینی و کودکی نیز تاثیر مزمن بر سلامت کودکان می‌گذارد و باعث جلوگیری از رشد ریه آنها می‌شود.

حدادزاده شوشتری با اشاره به گروه‌های آسیب‌پذیر در برابر آلودگی هوا گفت: کودکان، افراد مسن، بیماران قلبی و تنفسی و مادران باردار به دلیل تاثیر طولانی‌مدت آلودگی بر جنین، از جمله گروه‌هایی هستند که آسیب‌پذیری بیشتری در این شرایط دارند و باید هشدار‌های مربوط به آلودگی هوا را جدی بگیرند.

وی مهم‌ترین توصیه به بیماران تنفسی در روز‌هایی با شاخص بالای آلودگی هوا را خودداری از خروج غیرضروری از منزل دانست و افزود: در صورت ضرورت به خروج از منزل، باید از ماسک‌های مناسب مانند N ۹۵ یا SSD استفاده شود، زیرا ماسک‌های کاغذی معمولی تاثیری در جلوگیری از ورود آلاینده‌ها به سیستم تنفسی ندارند. همچنین، در منزل باید در‌ها و پنجره‌ها بسته باشند تا مواجهه با آلاینده‌ها به حداقل برسد. بیماران درباره نحوه کنترل حملات بیماری خود باید آموزش‌های لازم را از پزشکشان دریافت کنند.

این فوق تخصص ریه در مورد سرفه‌های شبانه نیز توضیح داد: سرفه‌های شبانه می‌توانند علل مختلفی داشته باشند که یکی از آنها، بیماری آسم است؛ البته این مساله در افراد مسن، نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد، زیرا بازگشت اسید معده (رفلاکس) نیز می‌تواند علائمی مشابه آسم ایجاد کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به نقش برخی مواد غذایی و دارو‌ها در تشدید علائم بیماران تنفسی، بیان کرد: توصیه می‌شود بیماران علاوه بر کاهش موارد مواجهه با آلاینده‌ها و استفاده درست از داروها، از مصرف مواد غذایی که موجب ایجاد حساسیت در آنها می‌شود، پرهیز کنند؛ برخی مسکن‌ها یا دارو‌هایی که برای بیماری‌های دیگر مصرف می‌شوند، ممکن است باعث تشدید حملات تنفسی شوند. بنابراین، مشورت با پزشک در خصوص مصرف دارو‌ها و کنترل آلرژی‌های غذایی ضروری است.

وی همچنین بر تغییر سبک زندگی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی تاکید کرد و گفت: مصرف فست‌فود‌ها و نوشابه‌های صنعتی باید کاهش یابد، زیرا رفلاکس معده که نقش زیادی در تشدید حملات آسم دارد، با این مواد غذایی افزایش می‌یابد. همچنین، در محیط زندگی افراد مبتلا به آسم، باید از ایجاد رطوبت زیاد جلوگیری شود.

حدادزاده شوشتری ادامه داد: ترک سیگار برای حفظ سلامت ریه‌ها و پیشگیری از آسیب‌های جبران‌ناپذیر ضروری است. افرادی که قصد ترک سیگار دارند، می‌توانند به مراکز جامع سلامت و دفاتر ترک سیگار مراجعه کنند و از مشاوره‌ها و راهکار‌های موجود بهره‌مند شوند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->